Προχωρά η αποκατάσταση του Μπανιώτη έναν μήνα μετά την επέμβαση που του στοίχισε το Ευρωπαϊκό Κλειστού στο Βελιγράδι

 

Μπορεί η σεζόν του κλειστού να μην εξελίχθηκε αρχικά όπως θα ήθελε ο Κώστας Μπανιώτης, ωστόσο ένα μήνα μετά την επέμβαση στον αστράγαλο ο τραυματισμός φαίνεται να αποτελεί παρελθόν, με τον θρακιώτη πρωταθλητή να επανέρχεται στο κυνήγι των διεθνών του στόχων.

Αποτελώντας βασικό μέλος της Εθνικής Ομάδας σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις της τελευταίας δεκαετίας, ο πρωταθλητής του ύψους έπειτα από μια επώδυνη περίοδο με τις ενοχλήσεις στο πόδι να μην τον αφήνουν να αποδώσει όπως μπορεί, δείχνει θετική πρόοδο στην εξέλιξη του. Ο άλτης του Γιώργου Τσούγκου ήταν μια σημαντική απώλεια για την ελληνική αποστολή στο Ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου, αλλά αυτό είναι ήδη ανάμνηση συνεχίζοντας δυναμικά και με σταθερά βήματα στον παγκόσμιο στόχο του Λονδίνου.

«Χθες έκλεισα ένα μήνα από την επέμβαση. Η αποκατάσταση πηγαίνει πολύ καλά και το πρόγραμμα αποθεραπείας κυλάει ομαλά. Τώρα είμαι στη φάση ενδυνάμωσης και αποκατάστασης της λειτουργικότητας του χειρουργημένου ποδιού. Όσον αφορά την προπόνηση, πηγαίνουμε βήμα βήμα και στόχος μας είναι να γίνει μια ομαλή επανένταξη χωρίς βιασύνη και χωρίς να επιβαρύνουμε το πόδι. Τα πράγματα πηγαίνουν καλά και αυτό είναι πολύ θετικό» ανέφερε ο Μπανιώτης στο Sportsfeed.

O πρωταθλητής της Ολυμπιάδας Κομοτηνής αν και αρχικά είχε προσπαθήσει να βελτιώσει την κατάσταση του ποδιού του με θεραπείες, πήρε τελικά την απόφαση για την χειρουργική επέμβαση, με τα πρώτα σημάδια να τον δικαιώνουν για την επιλογή του και να ετοιμάζεται πλέον για τον ανοιχτό στίβο και το μεγάλο στόχο που είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου.