Αναστάτωση από δημοσίευμα παραμονές του ΠΑΣ-Ξάνθη για επικείμενη αντικατάσταση του Λουτσέσκου από τον Γιάννη Πετράκη

 

Από το περασμένο καλοκαίρι που ο Ραζβάν Λουτσέσκου δήλωσε πως αυτή είναι η τελευταία του χρονιά στα γήπεδα της χώρας μας, έχουν γραφτεί και ακουστεί πολλά για το μέλλον του ρουμάνου κόουτς και για την κενή θέση προπονητή που ενδεχομένως να αφήσει στην ομάδα της Ξάνθης. Όσο περνάει ο καιρός, όλο και περισσότερα ονόματα ακούγονται για την αντικατάσταση του, αλλά αίσθηση προκάλεσε το τελευταίο που προστέθηκε στην λίστα: αυτό του Γιάννη Πετράκη του ΠΑΣ Γιάννινα.

Δημοσίευμα της αθηναϊκής αθλητικής εφημερίδας «SportDay» την περασμένη εβδομάδα ανέφερε ότι εάν ο Ραζβάν Λουτσέσκου αποχωρήσει όντως από τον πάγκο της Θρακιώτικης ομάδας, μετά το πέρας της φετινής σεζόν, κάτι που φυσικά στην ομάδα της Ξάνθης δεν το θέλουν, τότε ο Χρήστος Πανόπουλος και οι συνεργάτες έχουν ήδη βρει τον αντικαταστάτη του ρουμάνου κόουτς και αυτός δεν είναι άλλος από τον Γιάννη Πετράκη. Ο Πετράκης βρίσκεται την τελευταία 4ετία στην ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα, και αποτελεί τον μακροβιότερο προπονητή σε ομάδα τη Super League έως τώρα, με τον τωρινό προπονητή της Ξάνθης να ακολουθεί έχοντας έναν χρόνο λιγότερο στην ομάδα της Θράκης.

Ο Γιάννης Πετράκης έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του όλα αυτά τα χρόνια, και έχει φτιάξει ένα «δυνατό όνομα», αφού με την ομάδα των Ιωαννίνων έχει καταφέρει χωρίς μεγάλο μπάτζετ να κάνει πολύ καλές σεζόν, οι οποίες διακατέχονται και από μεγάλη σταθερότητα, ενώ κοντράρει στα ίσα και όλους τους μεγάλους του πρωταθλήματος, καταφέρνοντας μάλιστα να βγάλει και στην Ευρώπη την ομάδα της Ηπείρου, όπου και αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες το καλοκαίρι που μας πέρασε από την ομάδα της Αλκμάαρ. Το ενδιαφέρον είναι ωστόσο ότι το δημοσίευμα, που όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις δεν επιβεβαιώνεται από κανέναν (αλλά ούτε υπήρξε και κάποια επίσημη διάψευσή του), έγινε λίγες μέρες πριν το ΠΑΣ Γιάννινα – Ξάνθη, το κρίσιμο ματς που θα κρίνει ποια από τις δύο ομάδες θα διατηρηθεί στην κούρσα διεκδίκησης θέσης στα πλέι οφ και άρα εξόδου στην Ευρώπη.

Το όνομα του Πετράκη είναι το τρίτο από την ελληνική αγορά που ακούγεται στην διάρκεια του Μαρτίου. Είχε προηγηθεί σχετικό δημοσίευμα για τον πρώην του Ηρακλή και νυν του Πανθρακικού Σάββα Παντελίδη καθώς και για τον Μιχάλη Γρηγορίου της Κέρκυρας. Ωστόσο, εκείνο το δημοσίευμα του marcasl είχε αναπαραχθεί μόνο από το ThrakiSportS και κανένα άλλο τοπικό μέσο ενημέρωσης. Αυτό για τον Πετράκη αναπαρήχθη και από την εφημερίδα Ξάνθη Sport, που από πολλούς θεωρείται ότι απηχεί  τις θέσεις και τις απόψεις του μεγαλομετόχου της Ξάνθης Χρήστου Πανόπουλου, καθότι άλλωστε είναι κοινό μυστικό ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα έχει καλές σχέσεις με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ και σπανίως μάλιστα του έχει ασκήσει κριτική, ακόμα και σε περιπτώσεις που «έβραζε» εναντίον του η πλειοψηφία του φίλαθλου κόσμου της Ξάνθης. Ίσως αυτό να σημαίνει κάτι, ίσως και τίποτα.

Άλλωστε, υπάρχουν και άλλα δημοσιεύματα που πολλαπλασιάζονται τις τελευταίες ημέρες και αναφέρουν ότι σε περίπτωση που τελικά φύγει ο Λουτσέσκου, γιατί αφήνεται ανοιχτό και το ενδεχόμενο να παραμείνει πλέον από πολλούς, ο διάδοχός του δεν θα είναι έλληνας και θα αναζητηθεί από την ξένη αγορά (με μια φήμη να υποστηρίζει ότι έχει κάνει σχετική υπόδειξη και ο ίδιος ο Λουτσέσκου). Δεν είναι μάλιστα λίγοι εκείνοι που συνδέουν με αυτό το ζήτημα, αλλά και τις μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού, το πρόσφατο ταξίδι του τεχνικού διευθυντή Γιάννη Παπαδημητρίου στην Ισπανία, εξαιτίας του οποίου είχε απουσιάσει από το προηγούμενο παιχνίδι της Ξάνθης στην Κέρκυρα…