ΕΠΣ Ξάνθης: Μεγάλη μάχη για τον τίτλο και την άνοδο στη Γ’ Εθνική! Το πρόγραμμα για Άβατο και Θαλασσιά έξι αγώνες πριν το τέλος

 

Έξι αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος της Α1 Κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης και φυσικά της ανάδειξης του φετινού πρωταθλητή που θα πάρει την άνοδο για την Γ’ Εθνική, η μάχη στην κορυφή του πρωταθλήματος ανάμεσα στον Άρη Αβάτου και την Αναγέννηση Θαλασσιάς καλά κρατεί… Ο Άρης Αβάτου που φάνταζε από την αρχή της σεζόν ως το φαβορί για την κατάκτηση, διατηρεί ακόμα την πρώτη θέση ώντας αήττητος στα πλέι οφ, και 4 βαθμούς πάνω από την Αναγέννηση Θαλασσιάς που καραδοκεί σε απόσταση βολής.

Άρης Αβάτου και Αναγέννηση Θαλασσιάς ήρθαν αντιμέτωποι στον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης, ενώ ήρθαν αντιμέτωποι για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα λίγο αργότερα για το πρωτάθλημα, με τον Άρη να καταφέρνει και τις δύο φορές να πάρει την πολυπόθητη νίκη, αφού στον τελικό επικράτησε με 2-1 στις… καθυστερήσεις και στον αγώνα πρωταθλήματος καταφερε να σκοράρει δύο φορές, δίχως να δεχθεί γκολ. Κάπως έτσι οι ομάδες διατήρησαν τις θέσεις που κατείχαν ήδη στον βαθμολογικό πίνακα, με τον Άρη να αυξάνει τη διαφορά στους 4 βαθμούς και να συνεχίζει ως φαβορί για την κατάκτηση, και την Θαλασσιά από την άλλη να περιμένει στη γωνία ένα στραβοπάτημα για να τον φτάσει.

Τα πράγματα είναι δύσκολα λόγω προγράμματος για τον Άρη, δεδομένου πως πέρα από την υπόθεση πρωτάθλημα, έχει να σκεφτεί και την υπόθεση Κύπελλο Ερασιτεχνών, ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα και στην οποία υποστήριζε πως επόμενος στόχος είναι όχι μόνο το ντάμπλ στην ΕΠΣ Ξάνθης, αλλά και η κατάκτηση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών. Συνεπώς πέρα από τους αγώνες τα Σαββατοκύριακα, η ομάδα του Αβάτου θα πρέπει να αγωνίζεται και μεσοβδόμαδα κάποιες φορές, οι οποίες ανάλογα και με το πόσο μακριά θα φτάσει στη διοργάνωση ενδέχεται να αυξηθούν. Από την άλλη η Αναγέννηση έχει πιο εύκολα πράγματα, αφού με καθαρό μυαλό και όντας πιο ξεκούραστη, έχει να σκεφτεί μόνο το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ξάνθης, γεγονός που ίσως της δώσει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στη συνέχεια των πλεϊ οφ.

Όσον αφορά τώρα το πρόγραμμα των δύο ομάδων, είναι σαφώς δύσκολο, και δεν υπάρχουν σε αυτό εύκολοι αγώνες, αφού παίζουν στα πλεϊ οφ της Α1 κατηγορίας, στα οποία μετέχουν οι πρώτες πέντε ομάδες της κανονικής διάρκειας. Οι ομάδες αυτές, δεν είναι λοιπόν καθόλου εύκολες. Απεναντίας, θα βάλουν δύσκολα εμπόδια στην προσπάθεια του Άρη Αβάτου και της Αναγέννησης Θαλασσιάς για την κατάκτηση της κούπας. Συνεπώς ο τίτλος του πρωταθλητή της ΕΠΣ Ξάνθης ενδεχομένως θα κριθεί και στον επαναληπτικό του ντέρμπι μεταξύ Αναγέννησης και Αβάτου, στην Θαλασσιά, όπου οι γηπεδούχοι θα κυνηγήσουν όχι μόνο να πάρουν το αίμα τους πίσω, αλλά και το κάτι παραπάνω όσο αφορά την πρωτιά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Άρη Αβάτου και Αναγέννηση Θαλασσιάς:

Άρης Αβάτου (14 βαθμοί): Ηρακλής Ν. Ζυγού (4η εντός), ρεπό (5η αγωνιΣτική), Εχίνος Σπορ (6η εντός), Αναγέννηση Θαλασσάς (7η εκτός), Ασπίδα Ξάνθης (8η εντός), Ηρακλής Ν. Ζυγού (9η εκτός), ρεπό (10η αγωνιστική)

Αναγέννηση Θαλασσιάς (10 βαθμοί): ρεπό (4η αγωνιστική), Ασπίδα Ξάνθης (5η εκτός), Ηρακλής Ν. Ζυγού (6η εκτός), Άρης Αβάτου (7η εντός), Εχίνος Σπορ (8η εκτός), ρεπό (9η αγωνιστική), Ασπίδα Ξάνθης (10η εντός)