«Δίχτυα» τουρκικών ομάδων στην Ελληνική Θράκη για την αναζήτηση ταλέντων από την μειονότητα

 

Στην Δυτική Θράκη και ιδίως στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης αναζητούν μελλοντικά αστέρια του τουρκικού ποδοσφαίρου ορισμένες τουρκικές ομάδες.

Στόχος να εντοπίσουν παίκτες που μπορούν να εξελιχθούν και να τους «αρπάξουν» από τις ελληνικές ομάδες, με προοπτική στο μέλλον, αν κάποιοι αξίζουν, να εξελιχθούν λαμβάνοντας παράλληλα και την τουρκική υπηκοότητα λόγω της μειονοτικής καταγωγής τους, έστω και αν διαθέτουν ήδη την ελληνική.

Στο πλαίσιο αυτό, πριν λίγους μήνες η Εντίρνεσπορ που έχει την έδρα της στην Αδριανούπολη, πρόσφατα διοργάνωσε δοκιμαστικά με στόχο να επιλέξει παίκτες που θα συνεχίσουν στην ακαδημία της. Για τον λόγο αυτόν μάλιστα, συγκροτήθηκε και μια Μεικτή Ομάδα Δυτικής Θράκης, που έδωσε φιλικό παιχνίδι με τις ακαδημίες της τουρκικής ομάδας, ώστε η σκάουτέρ της να αναζητήσουν τυχόν ταλέντα από την ελληνική επικράτεια.

Όπως μεταφέρθηκε στον μειονοτικό Τύπο, στο συγκεκριμένο φιλικό η Εντίρνεσπορ νίκησε με 6-2 την Μεικτή Θράκης, σε μια διοργάνωση που είχε ο Μουμίν Χασάν, ενώ την τεχνική ηγεσία είχε ο Σαντετίν Μουσταφά. Στα ίδια δημοσιεύματα αναφέρεται ότι τα αστέρια της Μεικτής Δυτικής Θράκης περιελάμβαναν νέους από την Κομοτηνή αλλά και τα χωριά Λύκειο, Αρριανά, Ασώματοι και την περιοχή Γιακά.

«Οι Δυτικοθρακιώτες ποδοσφαιριστές εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το ενδιαφέρον που έδειξε η Εντίρνεσπορ», αναφέρεται στα δημοσιεύματα, που συνοδεύονταν και από την συγκεκριμένη φωτογραφία. Είναι άγνωστο με ποιον τρόπο συγκροτήθηκε αυτή η Μεικτή Ομάδα Νέων Δυτικής Θράκης,και μέσω ποιων διαύλων ταξίδεψε στην Αδριανούπολη για την διεξαγωγή του συγκεκριμένου φιλικού αγώνα.

Δεν αποκλείεται πάντως και άλλες ομάδες να ακολουθούν αντίστοιχες τακτικές. Έτσι, πέρα από τις μεγάλες ελληνικές ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ που έχουν δημιουργήσει μέχρι και ακαδημίες στην Θράκη αναζητώντας νέα ταλέντα, φαίνεται ότι στην περιοχή μας ρίχνουν τα δίχτυα τους και οι σκάουτερς συλλόγων από την άλλη πλευρά του Έβρου, αναζητώντας τα μελλοντικά τους αστέρια…