«Μπάχαλο» η συνεδρίαση του ΔΣ της Super League σύμφωνα με τον Πανόπουλο! Αποφασίστηκε μείωση ομάδων και πρωταθλητής από τα πλέι οφ!!

 

Είναι, πλέον, οριστικό. Από την επόμενη σεζόν 2017-2018, ο πρωταθλητής της Super League θα αναδεικνύεται μέσα από τη διαδικασία των πλέι οφ. Στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Super League αποφασίστηκε ομόφωνα να αλλάξει το καθεστώς με την ανάδειξη του πρωταθλητή, από την επόμενη κιόλας περιόδο.

Στο εξής και η πρώτη ομάδα της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος θα συμμετέχει στα πλέι οφ, όπου οι ομάδες που θα συμμετέχουν θα είναι, πλέον, έξι και όχι 4 που αγωνίζονται τώρα. Μέσα από το μίνι πρωτάθλημα των 6 ομάδων θα βγαίνει ο πρωταθλητής, με παράλληλη όμως «μεταφορά» της βαθμολογίας στη διάρκεια της κανονικής περιόδου.

Αλλαγές θα γίνουν και στον τρόπο που θα υποβιβάζονται οι ομάδες. Στο εξής οι δύο τελευταίες ομάδες της κατάταξης θα υποβιβάζονται απευθείας στην αμέσως μικρότερη κατηγορία, ενώ η 13η και η 14η θα δίνουν μπαράζ υποβιβασμού/ανόδου με τον δεύτερο και τον τρίτο σύλλογο της Football League. Ο πρωταθλητής της δεύτερης κατηγορίας θα προάγεται απευθείας στη Super League.

Όλα αυτά, σε ότι αφορά την… ουρά θα ισχύσουν μόνο για την επόμενη περίοδο, καθώς από τη σεζόν 2018-2019 οι ομάδες που θα αγωνίζονται στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία θα είναι κατά δύο λιγότερες, δηλαδή, 14 και όχι 16.

Από εκεί και πέρα, αναβλήθηκε η συζήτηση για την ανακατανομή των εσόδων των ΠΑΕ και τα τηλεοπτικά, που ήταν το μείζον ζήτημα που είχε θέσει η Ξάνθη, με τον ιδιοκτήτη της Χρήστο Πανόπουλο να αντιδρά έντονα. Μάλιστα, χαρακτήρισε «μπάχαλο» τη διαδικασία, λίγο μετά την ολοκλήρωσή της και εξέφρασε την απαισιοδοξία του, λέγοντας ότι«πρέπει να περιμένουμε να δούμε για το εάν θα υλοποιηθούν οι συγκεκριμένες αποφάσεις».

Συγκεκριμένα, είπε ο Πανόπουλος στους δημοσιογράφους: «Εγώ θα σας πω την άποψή μου ως Ξάνθη. Σήμερα είδαμε ένα Δ.Σ. μπάχαλο. Λήφθηκαν κάποιες αποφάσεις αλλά θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε εάν θα υλοποιηθούν. Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος. Μάλλον απαισιόδοξος είμαι ως προς το τι θα γίνει. Οι decision makers είναι οι μεγάλοι. Οπως ήδη ξέρετε η αναδιάρθρωση πέρασε με οριακή πλειοψηφία».

Ερωτηθείς για το… μπάχαλο που ανέφερε απάντησε: «Είμαι ελεύθερος πολίτης και μπορώ να εκφράζω την άποψή μου. Σας ξαναλέω ότι ήταν μπάχαλο με τα όσα άκουσα και όσα εκφράστηκαν εκεί. Βγήκαν κάποιες μικρές άκρες από αυτό το μπάχαλο. Συνεχίζουμε να έχουμε ένα τεράστιο ερωτηματικό για την επόμενη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να παίξει ρόλο και η πολιτεία προκειμένου να προφυλάξει το ποδόσφαιρο. Δεν εννοώ με χορηγίες. Μιλάω για το κομμάτι που έχουμε θέσει ως λίγκα για το στοίχημα και τον αθλητικό νόμο σχετικά με την διαφάνεια για το ιδιοκτησιακό καθεστώς».

Τέλος, σε ερώτηση για την στάση των τεσσάρων μεγάλων, ο Χρήστος Πανόπουλος είπε: «Δεν μπορώ να σας τις διαβάσω ακριβώς. Για την ακρίβεια μπορώ να σας τις διαβάσω αλλά δεν θα ήθελα να εκφραστώ. Πίσω από κάθε τους λέξη και στάση μου δείχνουν ότι κρύβεται κάτι άλλο. Υπάρχει ένα μεγάλο ναι μεν, αλλά με τέσσερις προϋποθέσεις». Οσο για την ατάκα του Γιάννη Βρέντζου για το ιδιοκτησιακό καθεστώς τόνισε: «Είναι κάτι το οποίο λογικό και θεμιτό αυτό που είπε ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού».

Νωρίτερα, στη διάρκεια της συνεδρίασης η ΠΑΕ Ολυμπιακός ζήτησε να ερευνηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς όλων των ΠΑΕ προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων. Το αίτημα, το οποίο δε συζητήθηκε και θα απασχολήσει μελλοντική συνεδρίαση του συνεταιρισμού, κατέθεσε ο διευθύνων σύμβουλος των «ερυθρόλευκων» Γιάννης Βρέντζος, θέλοντας να «φωτογραφίσει» τη σχέση ΑΕΚ – ΟΠΑΠ μέσω του Δημήτρη Μελισσανίδη.