ΕΠΣ Έβρου: Οι δηλώσεις των θριαμβευτών της ΑΕ Διδυμοτείχου για την κατάκτηση του Κυπέλλου

 

Η ΑΕ Διδυμοτείχου κατέκτησε το 40 Κύπελλο ΕΠΣ Έβρου στον τελικό της Κυριακής και θα εκπροσωπήσει τον Νομό στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος, όπως έκανε και πριν 37 χρόνια, όταν και έφτασε μέχρι και την κατάκτησή του.

Στην ξεχωριστή αυτή στιγμή για την ομάδα της ΑΕΔ στάθηκε ο Χρήστος Γιαννόπουλος, ο οποίος ως αρχηγός ήταν εκείνος που σήκωσε στο Δημοτικό Στάδιο Σουφλίου την κούπα. «Είναι μια ξεχωριστή στιγμή. Η ομάδα του Διδυμοτείχου είχε 37 χρόνια να πάρει ένα Κύπελλο και τα καταφέραμε. Ήταν εξ αρχής στόχος για εμάς το Κύπελλο, όπως και το πρωτάθλημα φυσικά όπου είμαστε δυο πόντους μπροστά στην βαθμολογία και θέλουμε όλοι να το κατακτήσουμε για να ανέβουμε στην Γ’ Εθνική. Νομίζω ότι ήταν ένα δυνατό παιχνίδι απέναντι σε μια ισχυρή και άξια αντίπαλο, όπως περιμέναμε εξ αρχής την Ενωση Άνθειας. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την δυναμική του παρουσία, πιστεύω ότι τον ευχαριστήσαμε με το θέαμα που είδε και την κατάκτηση του τροπαίου. Σε αυτόν αφιερώνεται το Κύπελλο», είπε ο αρχηγός της ΑΕΔ Χρήστος Γιαννόπουλος.

«Μπορεί να ήμουν αυτός που πέτυχε το γκολ, ωστόσο όλοι μαζί αγωνιστήκαμε, όλοι μαζί νικήσαμε και όλοι μαζί πανηγυρίζουμε την κατάκτηση του τροπαίου και ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου για αυτό», επισήμανε ο χρυσός σκόρερ της αναμέτρησης Γιάννης Γωνιάδης ενώ και ο τερματοφύλακας Βασίλης Κυριακίδης, που με τις επεμβάσεις του κυρίως στο τέλος κράτησε το μηδέν στην άμυνα και βοήθησε και αυτός από την πλευρά του στην κατάκτηση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Έβρου, στάθηκε στο ομαδικό πνεύμα που είχε η ομάδα του για να φτάσει στο τρόπαιο, απέναντι σε έναν άξιο αντίπαλο.

Ο προπονητής της κατάκτησης του δεύτερου Κυπέλλου Έβρου στην ιστορία της ΑΕΔ Γιάννης Αναστασιάδης τόνισε από την πλευρά του ότι τα κεφάλια πρέπει να μείνουν σκυμμένα: «Ο πρώτος στόχος επετεύχθη , τώρα πάμε για τον δεύτερο που είναι το πρωτάθλημα. Εκεί απομένουν πλέον πέντε παιχνίδια και πρέπει να τα πάρουμε, να προσέξουμε γιατί όλοι μας κυνηγάνε, όλοι θέλουν να κερδίσουν τον πρώτο, όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, κρύβουν παγίδες, έχουν τις δυσκολίες τους και γι’  αυτό πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση. Συγχαρητήρια τους παίκτες μου που έδειξαν ότι ήθελαν πολύ το Κύπελλο, σε έναν τελικό που νομίζω ότι όποιος έβαζε το γκολ θα τον κέρδιζε. Συγχαρητήρια και στην Άνθεια. Κυρίως όμως συγχαρητήρια στον κόσμο. Νομίζω όλοι αφιερώνουμε αυτό το Κύπελλο  στους υπέροχους φιλάθλους μας που είναι σταθερά δίπλα μας και αποτελούν τον δωδέκατο παίκτη της ομάδας. Ελπίζω να τους φέρουμε και το πρωτάθλημα και την πολυπόθητη άνοδο στην Γ’ Εθνική».