Παρέμβαση της ΕΠΣ Θράκης για «να κρατήσουμε το ΔΑΚ Κομοτηνής αλλά και τον Πανθρακικό εκεί που πρέπει»

 

Ανακοίνωση για την επιτυχία διεξαγωγής του τελικού της ΕΠΣ Θράκης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ Κοσμίου και τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου εξέδωσε η διοίκηση της ΕΠΣ Θράκης αργά το βράδυ του Σαββάτου, μετά το τέλος του τελικού.

Σε αυτήν αναφέρονται στην γιορτή που στήθηκε στο ΔΑΚ Κομοτηνής, αίσθηση όμως προκαλεί και η αναφορά για τον Πανθρακικό. Η ΕΠΣ Θράκης τονίζει ότι το ΔΑΚ Κομοτηνής αναβαθμίστηκε και αποτελεί στολίδι για όλον τον νομό Ροδόπης χάρη στον Πανθρακικό και προσθέτει ότι η αθρόα προσέλευση κόσμου δείχνει την ανάγκη να κρατηθεί το ΔΑΚ αλλά και ο Πανθρακικός ψηλά, εκεί που τους αξίζει.

Σε μια περίοδο όπου εντείνονται οι συζητήσεις για το αν η ομάδα του Πανθρακικού θα δηλώσει τελικά συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, η αναφορά αυτή της διοίκησης της ΕΠΣ Θράκης (την ανακοίνωση υπογράφουν ο πρόεδρος Μάνος Γαβριηλίδης και ο αντιπρόεδρος Γιάννης Κοτζαμάνης) έχει την σημασία της.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Διεξήχθη στο ΔΑΚ Κομοτηνής ο τελικός του κυπέλλου ερασιτεχνών ΕΠΣ Θράκης. Ένας τελικός που τόσο αγωνιστικά όσο και οργανωτικά ήταν αντάξιος επαγγελματικής κατηγορίας.

Στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 1500 φίλαθλοι κάθε ηλικίας και φύλου , οι οποίοι υποστήριξαν τις ομάδες του με θέρμη και ενθουσιασμό , στο τέλος δε χειροκρότησαν και τις δύο ομάδες που πρόσφεραν ένα σπουδαίο θέαμα . Ήταν μια πραγματική γιορτή για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, όπως πρέπει να είναι κάθε αγώνας.

Ο Πρόεδρος και το ΔΣ της ένωσης αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν :
α) Τους ποδοσφαιριστές και τους παράγοντες των δύο ομάδων , που με την άψογη συμπεριφορά τους μέσα και έξω από το γήπεδο, βοήθησαν τα μέγιστα για να έχουμε ένα ωραίο αγώνα.
β)Τις φίλες και του φίλους του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά της αγκάλιασαν τον τελικό κυπέλλου –μια γιορτή του ποδοσφαίρου- γεμίζοντας ασφυκτικά το ΔΑΚ Κομοτηνής.
Συγχαίρει τους διαιτητές για την άψογη διαιτησία, που πέρασε απαρατήρητη, αφήνοντας τους ποδοσφαιριστές να είναι οι πρωταγωνιστές του αγώνα, όπως πρέπει.

Η σημερινή παρουσία των φιλάθλων στο ΔΑΚ – ένα γήπεδο που αναβαθμίστηκε με την άνοδο του ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΥ στην Super League και είναι το ποδοσφαιρικό στολίδι του νομού μας – εμάς τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου αλλά και τους τοπικούς φορείς πρέπει να μας προβληματίσει ώστε να κρατήσουμε το ΔΑΚ αλλά και τον ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ εκεί που πρέπει.

Ευχαριστούμε και πάλι τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες μας, που με την αθρόα προσέλευσή τους στον τελικό συνέδραμαν τα μέγιστα , στους φιλανθρωπικούς σκοπούς της ένωσης ,δείχνοντας έμπρακτα ότι το ποδόσφαιρο πρέπει και μπορεί να είναι κοντά σ΄ αυτούς που πάσχουν ειδικά αυτά τα δύσκολα χρόνια.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας  
Δ. Γαβριηλίδης Ι. Κοτζαμάνης»