ΕΠΣ Ξάνθης: Ένα ακόμα βήμα προς τον τίτλο το Άβατο, υπέταξε με 3-0 μέσα στο ΔΑΚ την Ασπίδα στο πέμπτο φετινό τους «ραντεβού»

 

Εύκολα με 3-0 επικράτησε ο πρωτοπόρος Άρης Αβάτου της Ασπίδας μέσα στο ΔΑΚ Ξάνθη, στο πέμπτο μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδι φέτος (είχαν προηγηθεί δύο για την κανονική διάρκεια και δυο στα ημιτελικά του κυπέλλου), διατηρώντας την διαφορά ασφαλείας των 4 βαθμών από την Αναγέννηση Θαλασσιάς και κάνοντας έτσι ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο στην Γ’ Εθνική.

Στο πρώτο ημίχρονο η γηπεδούχος Ασπίδα παίζοντας κυρίως αμυντικά, κατάφερε σχετικά εύκολα να κρατήσει το μηδέν στην άμυνά της. Μόλις μία φάση δημιουργήθηκε μπροστά απο την εστία των γηπεδούχων, όταν ο Δόντσος απείλησε με κεφαλιά μετά απο εκτέλεση κόρνερ του Χαριτίδη στο 35′ αλλά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Ωστόσο στο δεύτερο μέρος ο Άρης Αβάτου κατάφερε να καθαρίσει σε 20 λεπτά τον αγώνα, σημειώνοντας τρία τέρματα. Αρχικά ο Χαριτίδης εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι που κέρδισε ο Δόντσος στο 49ο λεπτό, ακολούθως ο Ευθυμιάδης πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του διαμορφώνοντας στο 55′ το 2-0 ενώ στο 71′ ο Δεσύλλας κρέμασε τον τερματοφύλακα της Ασπίδας διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Στην διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου υπήρξαν και άλλες ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους να διευρύνουν το σκορ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από το 65′ η Ασπίδα αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο (και ενώ ήδη το σκορ ήταν 2-0) λόγω αποβολής του αρχηγού της Χ. Κυριαζίδη επειδή με… κεφαλιά χτύπησε παίκτη του Αβάτου.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο Παναγιώτης Τοπουλίδης με βοηθούς τους Μπαχαρίδη και Ζαφειρίου.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Κυριάκος Κετσιεμενίδης): Αμουτζάκης, Κούτρας, Μπουνταγκίδης, Παπαδιώτης, Κουτσούμπας, Σουκρήογλου, Πασχαλάκης (46’Δεσύλλας), Δόντσος, Γκέκας, Χαριτίδης (64’Κοτόπουλος), Ευθυμιάδης (73΄Ταχτσίδης)

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ: Κισσά Ομέρ Κοράι, Σαββόγλου (68′ Ψαρόπουλος), Κοντογιαννίδης, Σαρηγιαννίδης, Κοντομιχάλης, Δογανίδης, Κυριαζίδης, Κιαχίδης (60′ Χατζηπαρασκευάς), Χαραλαμπίδης, Στεπανιάν, Κατσής (66′ Μουτούς Γκοσκούν)

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ  ΠΛΕΪ ΟΦ ΚΑΙ ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ ΤΗΣ Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ