Volley League: Η τελευταία παράσταση της Ορεστιάδας στο εβρίτικο ντέρμπι με τον Εθνικό με ελπίδα για γρήγορη αντάμωση (17:15, LIVE ThrakiSportS)

 

Δυστυχώς η Ορεστιάδα δεν τα κατάφερε και να διεκδικήσει την είσοδό της στα πλέι άουτ παραμονής μετά τις ήττες από Παμβοχαικό και Κηφισιά και τα αφύσικα αποτελέσματα στις τελευταίες αγωνιστικές και έτσι το “καμάρι” του Βόρειου έβρου ο ΑΟΟ για δεύτερη φορά στην ιστορία του μετά το 2007 υποβιβάζεται στην Α2 Ανδρών με την ελπίδα για διάλειμμα ενός μόλις έτους.

Η ομάδα του Μπάμπη Σταματόπουλου μετα και το φάιναλ φορ του κυπέλλου αποχαιρετά μια απογοητευτική χρονιά και θέλει να κάνει μία καλή εμφάνιση και να ικανοποιήσει και να αποχαιρετήσει τους οπαδούς της. Από την περασμένη Δευτέρα έχουν αποχωρήσει οι Κολομβιανοί Λουκούμι, Μόρελος και ο Βραζιλιάνος Νας ενώ έχει μείνει μόνο ο πασαδόρος Λέσκοφ. Τη θέση των ξένων που έφυγαν θα πάρουν οι Διαμαντίδης, Ιωαννίδης, Ράπτης.

Ο προπονητής της Ορεστιάδας Μπάμπης Σταματόπουλος είπε: «Αποχαιρετάμε τη μεγάλη κατηγορία και θέλουμε να κάνουμε μία καλή εμφάνιση ώστε να εχαριστήσουμε τον κόσμο που μας στήριξε. Δεν είναι ευχάριστο για όλους μας αλλά οφείλουμε να κοιτάξουμε το μέλλον. Εύχομαι να γυρίσει γρήγορα η Ορεστιάδα και με πιο γερές βάσεις».

Από την άλλη ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης που έπεσε στην 7η θέση μετα τα ατυχή αποτελέσματα με Παναχαική και Παμβοχαικό, θέλει τη νίκη για να ελπίζει στην κατάληψη είτε της 5ης, είτε της 6ης θέσης στην κανονική περίοδο, αν και πλέον οι πιθανότητες τους με βάση το πρόγραμμα είναι λιγοστές και πιθανότατα θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ.

Σε ισοβαθμία του Εθνικού με την Κηφισιά που αντιμετωπίζει στην Θεσσαλονίκη τον αδιάφορο Ηρακλή, είτε με τον Φοίνικα που υποδέχεται τον Παναθηναικό, η ομάδα της Αλεξανδρούπολης έχει πλεονέκτημα. Σε τριπλή ισοβαθμία της Κηφισιάς με τον Εθνικό και τον Φοίνικα τότε πλεονέκτημα έχει ο Εθνικός, ακολουθεί ο Φοίνικας και μετά ο Εθνικός. Και σε αυτή την περίπτωση η Κηφισιά θα υποχωρήσει στην 7η θέση.

Ο προπονητής του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης είπε: «Δεν είναι ευχάριστο για κανέναν να υποβιβάζεται η Ορεστιάδα και ειδικά για τον Εθνικό. Οι δύο ομάδες του Έβρου είναι το σύμβολο του ελληνικού βόλεϊ και πρέπει να στηριχτούν με κάθε μέσο ώστε να αντέξουν τον ανταγωνισμό και την κρίση. Εύχομαι στην Ορεστιάδα γρήγορη επιστροφή στην κατηγορία και ο κόσμος του βόλεϊ πρέπει να είναι ενωμένος για να κρατήσει το άθλημα ψηλά. Εμείς έχουμε βαθμολογικό κίνητρο για τη νίκη ώστε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα αλλά αυτό δε σημαίνει πως έχουμε πίεση και άγχος. Τον στόχο μας τον έχουμε πετύχει και μέχρι το τέλος θα παίξουμε για την υπέρβαση στην τελική κατάταξη».

Σε 19 αγώνες πρωταθλήματος από το 2002 ο Εθνικός προηγείται με 11-8 στις νίκες με τις δυο ομάδες μα έχουν περισσότερες εκτός έδρας νίκες παρά στην έδρα τους. Στην Ορεστιάδα σε 9 αγώνες ο ΑΟΟ έχει 3 νίκες και ο Εθνικός 6! Διαιτητές θα είναι οι Τζεπκινλής και Ιωαννίδης. Ο αγώνας ξεκινά στις 6.00 το απόγευμα και θα υπάρχει απευθείας κάλυψη από το ThrakiSportS.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ VOLLEY LEAGUE ΜΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΙΝ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ