Την προηγούμενη (και μόνη) φορά που η ΑΕ Διδυμοτείχου κατέκτησε το Κύπελλο Έβρου στέφθηκε και Κυπελλούχος Ελλάδος! Τώρα;

 

Η ΑΕ Διδυμοτείχου με το γκολ του Γιάννη Γωνιάδη νίκησε με 1-0 την Ένωση Άνθειας Αρίστεινου και πανηγυρίζει μόλις το δεύτερο Κύπελλο ΕΠΣ Έβρου που κατακτά στην ιστορία της, με το προηγούμενο να είναι στο μακρινό 1980.

Αυτό που λίγοι ωστόσο θυμούνται είναι ότι εκείνη την φορά, 37 χρόνια πριν, η ΑΕΔ δεν είχε μείνει μόνο στην κατάκτηση του Κυπέλλου Έβρου (απέναντι τότε στον Ορέστη Ορεστιάδας). Ο κυπελλούχος του νομού συμμετείχε και στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος και το κατέκτησε και αυτό!

Μετά από μια πορεία που έφερε την ομάδα να κερδίζει τις γειτονικές της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας, στα προημιτελικά τον Τύρναβο με 5-1 και στα ημιτελικά τον Πιερικό με 1-0 στην παράταση, έπαιξε στον τελικό του Καυτανζογλείου και τον κέρδισε και αυτόν, υποτάσσοντας με 1-0 την Νεάπολη Πειραιά, έχοντας ως χρυσό σκόρερ στον αγώνα τον Λαμπούδη στο 60ο λεπτό.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΝΑ ΣΤΕΦΘΕΙ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΤΕΦΘΗΚΕ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ, ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ, ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ