ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου οι δύο εκπρόσωποι της Θράκης (17:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Τους δύο φιναλίστ του φετινού τελικού του Κυπέλλου «Τάσος Χαραλαμπίδης» θα μάθουμε σήμερα το βράδυ, καθώς διεξάγονται στο κλειστό γυμναστήριο των Ποταμουδίων στην Καβάλα οι δύο ημιτελικοί, με το ενδιαφέρον από πλευράς Θράκης να εντοπίζεται στους δύο εκπροσώπους της Ξάνθης.

Πρώτος θα ριχτεί στη μάχη ο Λεύκιππος Ξάνθης, ο οποίος θα αντιμετωπίσει στις 17:00 το Ρούπελ Σιδηρoκάστρου. Η νεοσύστατη ομάδα της Ξάνθης και πρωτοπόρος του δευτέρου ομίλου στο πρωτάθλημα δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και έχει σαν στόχο την πρόκριση στον τελικό. Απέναντι του ο Λεύκιππος θα βρει ομάδα που αποτελεί μία παραδοσιακή δύναμη στο χώρο του μπάσκετ της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και φέτος πραγματοποιεί πολύ καλό πρωτάθλημα, καθώς βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, με ρεκόρ 14-4.

Ο Λεύκιππος προκρίθηκε στον ημιτελικό έχοντας αποκλείσει κατά σειρά τον Ηρακλή Καβάλας (62-70), την Κ20 του Αστέρα Καβάλας (75-54) και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης (53-56). Το Ρούπελ Σιδηροκάστρου για να βρεθεί στον σημερινό ημιτελικό απέκλεισε την Κ20 των Ικάρων Σερρών (68-61), πέρασε χωρίς αγώνα τη Β’ Φάση, ενώ στη Γ’ Φάση απέκλεισε την Κ20 της Αγίας Βαρβάρας (52-66).

Δύσκολη αποστολή έχει ο Αρίων Ξάνθης, ο οποίος στις 19:00 αντιμετωπίζει την Ελευθερούπολη, η οποία είναι το μεγάλο φαβορί τόσο για την κατάκτηση του Κυπέλλου, όσο και για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, καθώς είναι η μοναδική ομάδα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ που δεν έχει ακόμα ήττα σε καμία διοργάνωση. Η ομάδα της Ξάνθης ολοκλήρωσε με προβλήματα την προετοιμασία της, καθώς την Τετάρτη τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της προπόνησης ο Κώστας Φώτης, του τοποθετήθηκαν 5 ράμματα κάτω από το μάτι και τέθηκε νοκ άουτ από τη σημερινή αναμέτρηση.

Η ομάδα της Ξάνθης πέρασε χωρίς αγώνα την Α’ Φάση, ενώ στη συνέχεια απέκλεισε τη Θύελλα Φερών (54-63) και τη Φιλία Ορεστιάδας (51-38). Η Ελευθερουπολη πέρασε επίσης χωρίς αγώνα την Α’ Φάση, ενώ στη συνέχεια απέκλεισε τον Απόλλωνα Δράμας (50-69) και τον ΑΟ Σερρών (78-59).

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ