Παραολυμπιονίκης του Ηρόδικου Κομοτηνής ο δράστης της δολοφονίας σε πρακτορείο ΟΠΑΠ για τα μάτια μιας γυναίκας

 

Αιματηρό περιστατικό με έναν νεκρό σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ  στο Μοσχάτο Αττικής, με δράστη γνωστό παραολυμπιονίκη της κολύμβησης που μάλιστα είχε δελτίο στο θρακιώτικο αθλητικό σωματείο Ηρόδικος Κομοτηνής, αν και ο ίδιος δεν είχε καμία καταγωγή από την περιοχή της Θράκης.

Αρχικά δόθηκε η εικόνα για εισβολή δύο ληστών που πυροβόλησαν άτομα μέσα στο κατάστημα.  Όμως, στη συνέχεια, προέκυψαν στοιχεία ότι ο νεκρός είναι 47χρονος ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στο Νέο Φάληρο ο οποίος πήγε στο πρακτορείο γιατί είχε προσωπικές διαφορές με τον 39χρονο ιδιοκτήτη που είναι ο παρολυμπιονίκης.

Κατά τη διάρκεια έντονου διαπληκτισμού ο 39χρονος πυροβόλησε τον 47χρονο και στη συνέχεια φέρεται να κατέβασε τα ρολά του καταστήματος και να έφυγε προς το σπίτι του όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη.  Ο 39χρονος φέρεται να ομολόγησε το έγκλημα λέγοντας πως δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει και μια ήταν μια στιγμιαία αντίδραση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρουν αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης, αιτία του φονικού ήταν μία δικαστική διαμάχη για την επιμέλεια των παιδιών του 47χρονου θύματος που θα εκδικαζόταν στις 30 Μαρτίου. Είχε προηγηθεί καταγγελία της 42χρονου πρώην συζύγου του θύματος (είχαν πάρει διαζύγιο το 2016) σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής ότι εκείνος είχε ασκήσει ενδοοικογενειακή βία κι είχε κακή συμπεριφορά απέναντι της.

Η 42χρονη για να ενισχύσει τις κατηγορίες εναντίον του πρώην συζύγου της, είχε επικαλεσθεί ως μάρτυρα τον 39χρονο παραολυμπιονίκη και ιδιοκτήτη του πρακτορείου ΟΠΑΠ με τον οποίο, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, φέρεται να  είχε συνάψει στο μεταξύ ερωτικές σχέσεις. Ομως ο 47χρονος φερεται να ήταν σ επικοινωνία τον τελευταίο καιρό με τον 39χρονο προκειμένου να μην προχωρήσει σε επιβαρυντική κατάθεση σε βάρος του, αποδίδοντας τις κατηγορίες σε βάρος του σε “σκοπιμότητες”. Ετσι έκλεισε ραντεβού μαζί του στο πρακτορείο όπου υπήρξαν προστριβές με τραγική καταληξη.

Ως αθλητής του Ηρόδικου, ενός αθλητικού συλλόγου για άτομα με αναπηρία που ξεκίνησε από την Κομοτηνή αλλά απέκτησε γρήγορα πανελλαδική εμβέλεια με αθλητές από όλη τη χώρα να γίνονται μέλη του, ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας είχε συμμετάσχει σε πληθώρα διεθνών διοργανώσεων, μεταξύ άλλων και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 (ένας από τα τέσσερα μέλη του Ηρόδικου που συμμετείχαν τότε).

Ο αθλητής έμεινε παράλυτος στα πόδια ύστερα από τροχαίο ατύχημα που είχε το 2002. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε επιστρέφοντας τότε από την προπόνηση κολύβησης εξετράπη της πορείας του και ανατράπηκε προκαλώντας του σοβαρά τραύματα. Το 2004 ξεκίνησε και πάλι την κολύμβηση, αυτή τη φορά ως αθλητής ΑμεΑ, με σημαντικές διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 2010 είχε κατέλθει και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά.

Αν και σε πληθώρα αθηναϊκών μέσων ενημέρωσης αναφέρεται το όνομά του, το ThrakiSportS μέχρι επισήμως να υπάρξει ενημέρωση από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές με το επίσημο κατηγορητήριο, δεν δημοσιεύει το ονοματεπώνυμο του δράστη.

Διευκρινίζεται ωστόσο για ακόμα μια φορά, προς αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης, ότι πλην του δελτίου που είχε στον Ηρόδικο, ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας στο Μοσχάτο δεν είχε καταγωγή ή άλλες σχέσεις με την περιοχή της Θράκης. Ούτε φυσικά αυτή η σχέση με το θρακιώτικο σωματείο ενοχοποιεί το σωματείο. Άλλωστε και ο συγκεκριμένος αθλητής είναι ακόμα ύποπτος και κατηγορούμενος – όχι ένοχος.