ΕΠΣ Θράκης: Όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη Tύπου πριν τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου (+photos)

 

Με τη φράση “η γιορτή ήδη άρχισε” ολοκλήρωσε τη συνέντευξη τύπου για τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης, δίνοντας το στίγμα ότι ο αυριανός τελικός θα είναι μία γιορτή.

Σε αυτό στάθηκαν οι πρόεδροι, οι προπονητές και οι δύο αρχηγοί του τυπικά γηπεδούχου ΠΑΟΚ Κοσμίου και του τυπικά φιλοξενούμενου Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου, προσκαλώντας όλοι τον κόσμο, παρά τη δυσκολία της ημέρας λόγω της γιορτής της 25ης  Μαρτίου, να πάει στο γήπεδο.

Αρχικά ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης καλωσόρισε όσους ήταν παρόντες, πιστεύοντας ότι ο τελικός θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων, καθώς θα τεθούν αντιμέτωπες δύο ιστορικές ομάδες, οι οποίες είναι από τις καλύτερες τη φετινή σεζόν. Επίσης είπε ότι το ποδόσφαιρο είναι το άθλημα με τη μεγαλύτερη λαϊκή απήχηση, αγκαλιάζοντας την κοινωνία, τονίζοντας έτσι τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα που θα έχει ο αυριανός τελικός, καθώς τα έσοδα θα δοθούν σε δύο νεαρά παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Στη συνέχεια μίλησαν οι πρόεδροι των δύο ομάδων. Αρχικά ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Κοσμίου Παναγιώτης Τσολάκης ο οποίος αφού ευχαρίστησε την ΕΠΣ Θράκης για όλα όσα έχει κάνει, απεύθυνε “κάλεσμα στον κόσμο να έρθει στο γήπεδο, καθώς ο τελικός είναι μία γιορτή για το ποδόσφαιρο της Κομοτηνής. Δεν έχουμε πρόβλημα με το Ίασμο, είμαστε αγαπημένοι. ο τελικός έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και είναι για ιερό σκοπό. Να γίνει ένα καλό παιχνίδι και ο καλύτερος ας κερδίσει.”

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του προέδρου του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου Μεχμέτ Ομέρ, ο οποίος αφού ευχαρίστησε με τη σειρά του την ΕΠΣ Θράκης για όλες τις ενέργειες, ούτως ώστε να γίνει ο τελικός στο ΔΑΚ Κομοτηνής, προσκάλεσε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο. Τόνισε πως για την ομάδα του η συμμετοχή στον τελικό ήταν στόχος, ενώ ευχήθηκε να γίνει ένα όμορφο και καλό παιχνίδι.

Ο προπονητής του Κοσμίου Γιώργος Δίγκας αφού προσκάλεσε με τη σειρά του τον κόσμο είπε πως “οι δύο ομάδες θα παίξουμε καλό ποδόσφαιρο για να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους που θα έρθουν στο γήπεδο. Ο Ίασμος είναι για μένα κομμάτι της ιστορίας μου. Κατέκτησε 2 κύπελλα και 3 πρωταθλήματα με την ομάδα. Χαίρομαι που σε ένα τέτοιο παιχνίδι θα έχω αντίπαλο την πρώην ομάδα μου.”

Ο προπονητής του Ιάσμου Σάββας Αϊβάζης ευχαρίστησε αρχικά τους δημοσιογράφους, “που είναι σήμερα εδώ και που δίνουν καθημερινά αγώνα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού. Ευχαριστούμε την ΕΠΣ που έκανε τα πάντα για να παίξουμε στο ΔΑΚ. Όσοι βρεθούν αύριο εκεί, από τους παίκτες που θα αγωνιστούν, μέχρι τον κόσμο που θα έρθει να παρακολουθήσει, θα νιώσουν υπέροχα. Είναι τιμή μου που είμαι προπονητής του Ιάσμου. Ευχαριστώ τη διοίκηση που μου δίνει την ευκαιρία να ζήσω αυτόν τον τελικό. Στην αρχή είχαμε άλλους στόχους, όμως παιχνίδι με παιχνίδι αυτοί άλλαξαν. Να ευχαριστηθούν τα παιδιά το παιχνίδι και τη συμμετοχή και ο καλύτερος και τυχερότερος να κερδίσει. Είναι δύσκολο που θα βρεθώ αντίπαλος με το Κόσμοι, όπου είναι το πατρικό μου εκεί, όμως μέσα στο γήπεδο θα πρέπει να τα ξεχνάμε όλα και αυτό θα γίνει για να φτάσουμε στη νίκη.”

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ Κοσμίου Γιάννης Γιαπρακτσής  κάλεσε με τη σειρά του τους φιλάθλους του νομού Ροδόπης “να έρθουν στο γήπεδο και να στηρίξουν τις προσπάθειες των δύο ομάδων. Ο καλύτερος ας κερδίσει. Να είναι στο τέλος και οι δύο ομάδες ευχαριστημένες για τον αγώνα που έδωσαν. Είναι σημαντικό και για τις δύο ομάδες που έφτασαν εδώ. Το να παίξεις στο ΔΑΚ Κομοτηνής σου δίνει μεγάλο κίνητρο. Θα είναι σίγουρα από τις στιγμές που θα έχεις να θυμάσαι”.

Τέλος ο αρχηγός του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου Ναζίμ Γκιρετλή είπε πως “ευχαριστούμε την ΕΠΣ Θράκης που μας δίνει τη δυνατότητα να αγωνιστούμε στο γήπεδο που μέχρι πρόσφατα έπαιζε ο Πανθρακικός. Ευχαριστούμε τις διοικήσεις των ομάδων, γιατί χάρη σε αυτές υπάρχει ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ευχαριστούμε και εσάς τους δημοσιογράφους που παρακολουθείτε και καταγράφετε τις προσπάθειες μας. Εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος. Προσκαλούμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο. Μας δίνει έξτρα κίνητρο το ότι θα αγωνιστούμε στο ΔΑΚ. Καλή επιτυχία και στους δύο και ας κερδίσει ο καλύτερος.”