Στα 35.000 ευρώ η επιχορήγηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης στον Εθνικό, «κόντρες» μεταξύ των τμημάτων για τα μερίδια στην «πίτα»

 

Την επιχορήγηση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με ποσό της τάξης των 35.000 ευρώ, ίδιο με πέρυσι δηλαδή, αποφάσισε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Πήραμε αυτήν την απόφαση να διαθέσουμε το ίδιο ποσό ενίσχυσης στον Εθνικό. Και αυτό έγινε γιατί δεν θα μπορούσαμε να μην αναγνωρίσουμε την σημασία που έχει για τον τόπο μας η ομάδα βόλει του Εθνικού. Πηγαίνω σε όλη την Ελλάδα και ακούω ότι την Αλεξανδρούπολη την γνωρίζουμε για το μεγάλο πανεπιστημιακό της νοσοκομείο και την ομάδα του βόλει . Το βόλει του Εθνικού μας προσφέρει χαρές, συγκινήσεις, φέρνει διακρίσεις, κάνει το όνομα της πόλης μας γνωστό σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Και αυτό δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε» τόνισε κατά την εισήγησή του ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό των 35.000 ευρώ δίνεται στο σύνολο του Ερασιτέχνη Εθνικού για να καλύψει τις ανάγκες όλων των τμημάτων του και όχι μόνο στο τμήμα βόλεϊ, και δη στο ΤΑΑ που είναι άλλωστε ημιεπαγγελματικό. Πέρυσι από αυτό το ποσό, περίπου τα 25.000 ευρώ είχαν πάει στο τμήμα βόλεϊ και κάτι αντίστοιχο αναμένεται να αποφασιστεί και φέτος, με τον δήμαρχο εμμέσως πλην σαφώς να δίνει με την εισήγησή του το στίγμα για το που πρέπει να κατευθυνθούν τα χρήματα. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιχορηγήσεις από Δήμους οφείλουν να δίνονται για την προώθηση του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού και όχι επαγγελματικών ή ημιεπαγγελματικών ομάδων, όπως θεωρητικά είναι το βόλεϊ ως τμήμα αμειβομένων αθλητών πετοσφαίρισης.

Υπενθυμίζεται ότι τα σωματεία βόλεϊ της Α1 Κατηγορίας πέρυσι είχαν δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι θα γίνουν αμιγώς επαγγελματικά και θα μετατραπούν σε… ΠΑΕ, ωστόσο κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν συνέβη αλλά πολλοί υποστηρίζουν ότι η ΕΣΑΠ βαδίζει με μαθηματική ακρίβεια σε διάλυση με την διεξαγωγή του πρωταθλήματος να επιστρέφει σύντομα στην ΕΟΠΕ. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συνδράμει οικονομικά για ακόμα μια χρονιά προς τα αθλητικά σωματεία και με απόφαση που θεωρητικά περνά μέσα από τον Ερασιτέχνη Εθνικό, αποφάσισε ουσιαστικά να ενισχύσει το ΤΑΑ Εθνικός σε μια δύσκολη για όλους οικονομική συγκυρία με ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Το θέμα είναι ότι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης το αποφάσισε και εμμέσως πλην σαφώς ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι το ποσό δίνεται για να καταλήξει στο βόλεϊ. Ωστόσο το θέμα περνάει από τον ΜΓΣ Εθνικό, με όλους τους εφόρους των αθλημάτων να καλοβλέπουν τα χρήματα της «πίτας» αυτής των 35.000 ευρώ για τα τμήματά τους (πέρυσι εκφράστηκαν παράπονα ιδίως από το ποδόσφαιρο αλλά και από τον υγρό στίβο). Και όλα αυτά, την στιγμή που υπάρχει και… ενδοβολεϊκό θέμα, αφού οι ακαδημίες του βόλεϊ (ανήκουν στον Ερασιτέχνη) θεωρούν ότι είναι αυτές που πρέπει να επιχορηγηθούν περισσότερο γιατί αφορούν την καλλιέργεια και συνέχιση του αθλήματος με ντόπια παιδιά, σε σχέση με το ΤΑΑ, στο οποίο όποια χρήματα τελικά φτάσουν, θα πάνε απλά στις τσέπες ξένων επί το πλείστον παικτών για τρέχουσες υποχρεώσεις ή παλιότερα χρέη.

Και κάπως έτσι, στην Αλεξανδρούπολη έχει ξεκινήσει η ίδια συζήτηση που διεξάγεται κάθε χρόνο σε σχέση με τον τρόπο που θα μοιραστεί η πίτα της δημοτικής επιχορήγησης…