Το συγκινητικό μήνυμα του Μουσικού Σχήματος «Θρακόμελο» που έκανε γυρίσματα στη γέφυρα του Ουέστμινστερ 48 ώρες νωρίτερα (+video)

 

Όταν τα μέλη του Μουσικού Σχήματος Θρακόμελο ταξίδευαν για Λονδίνο, συμμετείχαν σε θρακιώτικο γλέντι και έκαναν γυρίσματα στην γέφυρα του Ουέστμινστερ, δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι δύο 24ωρα μετά θα συνέβαιναν τα θλιβερά γεγονότα με τη νεκρή γυναίκα και τους πολλούς τραυματίες.

Τα μέλη του Μουσικού Σχήματος Θρακόμελο θεώρησαν χρέος τους να εκδώσουν ένα μήνυμα συμπαράστασης αναφέροντας τα παρακάτω: “Με αμηχανία παρακολουθούμε τα όσα συνέβησαν στο Λονδίνο…Δύο 24ωρα πριν από την επίθεση το Θρακόμελο βρισκόταν στο ίδιο σημείο που πραγματοποιήθηκε το τρομοκρατικό χτύπημα, παίζοντας τον αποχαιρετιστήριο χορό της Θράκης. Με αυτό το βίντεο θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους νέους μας φίλους από την ομάδα Φιγούρα Λονδίνο που μας φιλοξένησαν στο Λονδίνο και περάσαμε μαζί τους δύο υπέροχες βραδιές. Ταυτόχρονα όμως θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα πως η μουσική και η χαρά πάντα θα φωτίζουν σαν δυνατός ήλιος και θα διώχνουν όλες τις σκιές της εποχής μας. Άλλωστε οι άνθρωποι που δημιούργησαν τις μουσικές που σήμερα μοιραζόμαστε όλοι μαζί ζούσαν σε ακόμα πιο δύσκολες και σκοτεινές ιστορικές περιόδους. Για το λόγο αυτό η μουσική αυτή κρύβει τόση δύναμη μέσα της, γιατί πάντα στο τέλος και η μουσική και οι άνθρωποι της έβγαιναν νικητές. Κάθε φορά. Αυτός είναι ο δικός μας φάρος που μας βοηθά να ξεπερνούμε κάθε εμπόδιο, και να μην χάνουμε ποτέ τον προσανατολισμό μας…”

Μοντάζ Μάνος Καρυστινός Γραφιστικά Ιωάννης Εργελετζής. Παίζουν Στέλιος Ματακάκης, Ηλίας Μίσκος, Θάνος Καρακατσιάνης και Αλέξανδρος Παπουτσής.

Μία γυναίκα 40 περίπου ετών περιλαμβάνεται στους νεκρούς της χθεσινής επίθεσης στο Λονδίνο, σύμφωνα με τον διοικητή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Σκότλαντ Γιαρντ Μάρκ Ρόουλι. Σκοτώθηκε στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ, όπου ο δράστης της επίθεσης έριξε το αυτοκίνητό του επάνω στο πλήθος. Παράλληλα όπως ενημέρωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέσα Μέι ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και δύο Έλληνες. Από ισπανική διπλωματική πηγή έγινε γνωστό ότι «πρόκειται για μία γυναίκα βρετανικής υπηκοότητας, η μητέρα της οποίας είναι Ισπανή». Το δεύτερο θύμα, που επίσης χτυπήθηκε επάνω στη γέφυρα του Ουέστμινστερ, είναι ένας 50χρονος άνδρας. Δεν υπάρχει άλλο στοιχείο γι΄ αυτόν. Ο τρίτος νεκρός είναι ο αστυνομικός Κιθ Πάλμερ, 48 ετών. Βρισκόταν μπροστά σε μία από τις πύλες του Κοινοβουλίου τη στιγμή που ο δράστης της επίθεσης, που είχε εγκαταλείψει το αυτοκίνητό του στη μεταλλική περίφραξη του κτιρίου, προσπάθησε να εισέλθει. Ο άνδρας, οπλισμένος με μαχαίρι, τον χτύπησε επανειλημμένως, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες.

Περί τους σαράντα άνθρωποι τραυματίσθηκαν, οι 29 από τους οποίους χρειάσθηκε να νοσηλευθούν. Μάλιστα σύμφωνα με ενημέρωση της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέσα Μέι ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και δύο Έλληνες. Μεταξύ των τραυματιών, τρεις μαθητές του γαλλικού λυκείου Saint-Joseph του Κονκαρνό που βρίσκονταν σε σχολική εκδρομή. Δύο βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή τους, σύμφωνα με γάλλο τοπικό αξιωματούχο. Πέντε Νοτιοκορεάτες τουρίστες – τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας ηλικίας 50 έως 60 ετών- τραυματίσθηκαν επίσης κατά τον πανικό που κατέλαβε το πλήθος μετά την επίθεση με το αυτοκίνητο, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας. Μία γυναίκα, άγνωστης εθνικότητας, ανασύρθηκε βαριά τραυματισμένη από τον Τάμεση. Μεταξύ των τραυματιών υπάρχουν επίσης ένας Πορτογάλος, ένας Κινέζος και δύο Ρουμάνοι.

 

Πηγή: xronos.gr