Τα συλλυπητήρια ομάδων, παλιών συμπαικτών αλλά και φίλων για το θάνατο του Άκη Δαγγόπουλου

 

Σε πάνδημη ατμόσφαιρα τελέστηκε το μεσημέρι της Τρίτης 21 Μαρτίου στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου στην Ξάνθη η κηδεία του παλιού μπασκετμπολίστα του Ερμογένη Ξάνθης Άκη Δαγγόπουλου, ο οποίος “έφυγε” τη Δευτέρα από τη ζωή σε ηλικία 48 ετών, χτυπημένος από την επάρατη νόσο.

Ομάδες, παλιοί συμπαίκτες αλλά και φίλοι μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασαν τη θλίψη τους και έστειλαν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του Άκη Δαγγόπουλου.

Η Ασπίδα Ξάνθης έγραψε: “Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο της ΑΣΠΙΔΑΣ ΞΑΝΘΗΣ εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια για τον θάνατο του παλαίμαχου καλαθοσφαιριστή Άκη Δαγγόπουλου.
Ο αγαπητός Άκης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 48 ετών χτυπημένος από την επάρατη νόσο σκορπίζοντας θλίψη σε συγγενείς, παλιούς συμπαίκτες αλλά και φίλους.
Ο Άκης Δαγγόπουλος ήταν μέλος της χρυσής ομάδας του Ερμογένη, η οποία στα μέσα της δεκαετίας του 1980 αγωνίστηκε στη Β’ Εθνική κατηγορία.”

Τα συλλυπητήρια του έστειλε και ο ΓΑΣ Κομοτηνή: “Ο ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ εκφράζει τα συλλυπητήρια του, για τον θάνατο του παλαίμαχου Ξανθιώτη καλαθοσφαιριστή Άκη Δαγγόπουλου, σε ηλικία μόλις 48 ετών. Ο αγαπητός Άκης ήταν μέλος της ομάδας του Ερμογένη, στη δεκαετία του ’80. Δύσκολος αντίπαλος μέσα στο γήπεδο αλλά πολύ καλός φίλος έξω από αυτό.”

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύλλογος Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών Ξάνθης: “Ο Σ.ΠΑ.Κ. Ξάνθης εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Άκη Δαγγόπουλου για την απώλειά του αγαπημένου τους προσώπου. Ο φίλος, συμπαίκτης και αθλητής του αγαπημένου μας αθλήματος, της καλαθοσφαίρισης, δεν είναι πλέον κοντά μας. Καλό Παράδεισο Άκη, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.”

Ο προπονητής του Λεύκιππου Ξάνθης έγραψε “Ψηλε καλο ταξιδι..”, ενώ ο έταιρος προπονητής της ομάδας της Ξάνθης και παλιός συμπαίκτης του, Νίκος Μουρβάκης ανή ρτησε μία παλιά φωτογραφία της ομάδας του Ερμογένη από τη δεκαετία του 80′.

Ο τεχνικός διευθυντής της Ασπίδας Ξάνθης Δημήτρης Παναγιωτόπουλος και επίσης παλιός συμπαίκτης του ανήρτησε την παραπάνω φωτογραφία γράφοντας πως “Σήμερα ήταν μία πολύ δύσκολη μέρα. Αποχαιρετήσαμε τον φίλο και συμπαίκτη μας Άκη Δαγκοπουλο που έφυγε για την γειτονιά των αγγέλων. Όλη η Ξάνθη ήταν εκεί για το ύστατο αντίο.Μα περισσότερο οι παλιοί του συμπαίκτες . Αυτοί που μοιράστηκαν μαζί του χαρές και λύπες , νίκες και ήττες.Ο Νίκος , ο Θανάσης, ο Κώστας , εγώ, ο κοουτς Τέλης. Σίγουρα δεν θα σε ξεχάσουμε , γιατί ζήσαμε στιγμές δυνατές. Αλλά για ένα ακόμη λόγο. Γιατί παλεψες μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο ,όπως έκανες πάντα . Κατέβασες όλα τα ρημπαουντ, σκοραρες αλλά δυστυχώς αυτόν τον αντίπαλο κανείς δεν τον κερδίζει. Καλό ταξίδι φίλε και μην ξεχάσεις να δώσεις τους χαιρετισμούς μας στο Στεφανο τον Θεολογιδη.”

Τέλος ο κομοτηναίος παλιός μπασκετμπολίστας Άγγελος Μπετιχαβάς έγραψε “Παίχτη μου Akis Dagopoylos, θυμάμαι τα δικά μας μπασκετικά παιδικά χρόνια κ φθάνω μέχρι κ χθες στη φιλία αυτή που μόνο το μπάσκετ χαρίζει και μένει μόνιμα…τι να πρώτοθυμηθώ …είναι τόσες οι στιγμές που θα μείνουν για πάντα στη μνήμη μου… ήσουν ένα παλληκαρι, ένας αληθινός γνήσιος γίγαντας… Καλό σου ταξίδι φίλε μου θα σε θυμόμαστε πάντα…το μπάσκετ της Ξάνθης φτωχό από σήμερα …!!!”