Παρουσία Παντελίδη και Βενετίδη η φιλική νίκη της Ελπίδων του Ορφανίδη απέναντι στην Ουγγαρία

Νικηφόρο ήταν το πρώτο φιλικό τεστ της Εθνικής Ελπίδων U21 με τους παίκτες του Αντώνη Νικοπολίδη να επικρατούν της Ουγγαρίας με 2-1 σε ματς που διεξήχθη στην Τούμπα.

Αυτό ήταν το πρώτο φιλικό για την Εθνική Ελπίδων και τη νέα φουρνιά που αποτελείται από παίκτες γεννημένους το 1996 και 1997, με τον Αντώνη Νικοπολίδη να έχει την ευκαιρία να τσεκάρει τους παίκτες που είχε καλέσει και να χρησιμοποιρί τον Πέτρο Ορφανίδη της Ξάνθης ως αλλαγή σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε εξαιρετική παρουσία στο πρώτο μέρος, όταν και άνοιξε το σκορ με τον Λάμπρου στο 32′ ενώ στο 43′ ο Βέργος έκανε το 2-0. Στο ημίχρονο οι δυο προπονητές έκαναν πολλές αλλαγές όπως αναφέρθηκε μπήκε και ο Ορφανίδης και η Ουγγαρία κατάφερε να μειώσει στο 78′ με τον Ρακζ σε 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

Η Εθνική Ελπίδων θα δώσει και δεύτερο φιλικό το Σάββατο, αντιμετωπίζοντας αυτή τη φορά την Πολωνία, στη χώρα της, στην πόλη Βλότσαβεκ.

Στην Τούμπα βρέθηκε αρκετός κόσμος για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση ενώ στα επίσημα ήταν ο προπονητής του Ηρακλή Σάββας Παντελίδης καθώς και ο Γιώργος Δώνης μαζί με τον γιο του Χρήστο για να δουν τον Τάσο Δώνη, αλλά και οι Νταμπίζας, Βενετίδης, Καρασαβίδης αλλα και ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ίλια Ίβιτς.

ΕΛΛΑΔΑ: Κότσαρης (46’ Θεοδωράκης), Σάλιακας, Τσιμίκας, Ευαγγέλου (66’ Χατζηγιοβάνης), Καραχάλιος (78’ Αγγελόπουλος), Δώνης (66’ Βασιλούδης), Κουλούρης, Βέργος, Λάμπρου (66’Δεληγιαννίδης), Βαφέας, Γαλανόπουλος (46’ Ορφανίδης).

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Χόρβαθ, Σπάντλερ (62’ Ζιβάσκι), Λέντσερ, Κέτσκες, Κατόνα, Τσότερ (62’ Σέιμπεν), Μπάλογκ (78’ Ζολντέσι), Σάντο (78’ Κάρτικ), Μακράι (46’ Ραγκς), Πόλγκαρ, Γιάνσκο (46’ Μπεντί).