Παρών ο Σάκης Λαμπερνάκης στον τόπο της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο 48 ώρες πριν την εκδήλωσή της

 

Συγκλονισμένη είναι η παγκόσμια κοινή γνώμη από τη νέα τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε το απόγευμα στην καρδιά του Λονδίνου και συγκεκριμένα στον περίβολο του κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου και στην γέφυρα του Ουέστμινστερ.

Για τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς και 20 τραυματίες κάνουν λόγο τα διεθνή πρακτορεία, με την Σκότλαντ Γιαρντ να χαρακτηρίζει το περιστατικό ως τρομοκρατικό χτύπημα και τις βρετανικές αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο η επίθεση να ήταν εμπνευσμένη από την προπαγάνδα του «Ισλαμικού Κράτους».

Στην περιοχή, μόλις δυο ημέρες πριν την εκδήλωση της τρομοκρατικής επίθεσης, είχε βρεθεί το απόγευμα της Δευτέρας ο Εβρίτης ποδοσφαιριστής της Λούτον Σάκης Λαμπερνάκης (φωτό δεξιά). «Εγώ μένω στο Δυτικό Λονδίνο, αρκετά μακριά δηλαδή, αλλά  μόλις προχθές είμασταν με τρεις συμπαίκτες μου στο κέντρο για καφέ, τον Λουκ Γκάμπλιν, τον Όλι Πάλμερ και ένα ακόμα παιδί από την ομάδα νέων. Περάσαμε από εκεί έξω. Είχα περίπου δύο μήνες να πάω στο κέντρο της πόλης. Έπεσε η πρόταση και πήγαμε την Δευτέρα, πριν από έναν αγώνα που είχαμε. Θα μπορούσαμε να έχουμε πάει σήμερα. Μετά τα όσα συνέβησαν, νομίζω ότι θα αποφύγω να πάω ξανά στην περιοχή του κέντρου», ήταν τα πρώτα λόγια του Σάκη Λαμπερνάκη στο ThrakiSportS.

Δεκάδες ήταν τα τηλεφωνήματα που δέχθηκε από φίλους και συγγενείς που ενδιαφέρονταν να μάθουν αν είναι καλά. «Πολύ καλά,τους ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και θα ήθελα και μέσω της ιστοσελίδας σας να τους καθησυχάσω όλους. Την στιγμή του περιστατικού ήμουν πολύ μακριά. Ωστόσο είναι γεγονός ότι οι πάντες εδώ ασχολούντα τις τελευταίες ώρες με αυτό το τρομοκρατικό χτύπημα και κυριαρχεί ο φόβος και η ανασφάλεια στους πολίτες. Η αλήθεια είναι ότι τέτοια μικρά περιστατικά γίνονται κάθε μέρα, ωστόσο το συγκεκριμένο επειδή συνέβη στην περιοχή του Κοινοβουλίου, στην καρδιά της τουριστικής ζώνης και του δίνεται ο χαρακτήρας της τρομοκρατίας, έχει πάρει πολύ μεγάλη δημοσιότητα από τα μέσα ενημέρωσης».

Ο Σάκης Λαμπερνάκης, που έχει αγωνιστεί σε πολλές ομάδες στην Θράκη αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, βρίσκεται στο Λονδίνο για σπουδές και ευελπιστεί το καλοκαίρι να ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό του. Καταλήγοντας αναφέρει πάντως στο ThrakiSportS πως τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυξημένα έτσι και αλλιώς στην χώρα και αυτό είναι κάτι που γίνεται αντιληπτό και στα γήπεδα. «Νομίζω ότι πιο πολύ οι αρχές φοβούνται κάποιο χτύπημα στα γήπεδα, που έχει μαζικά πολύ κόσμο. Οι έλεγχοι σε αυτά είναι πολύ αυστηροί, δεν μπορούν εύκολα να περιγραφούν με λόγια. Ακόμα και στους δικούς μας αγώνες, της Λούτον, που αγωνίζεται σε μικρή σχετικά κατηγορία, τα μέτρα ασφαλείας κατά την είσοδο είναι αυξημένα από την αστυνομία, χώρια φυσικά ότι υπάρχουν και τα ιδιωτικά σεκιούριτι της ομάδας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here