Με βραβείο επέστρεψε από την Ισπανία ο προπονητής του ΓΑΣ Κομοτηνή μαζί με μαθητές του 1ου Γυμνασίου (+video, +photos)

 

Το βραβείο “Premio especial A la promocion de la igualdad y la no violencia”, δηλαδή το “Βραβείο για την προώθηση της ισότητας και της μη βίας”, απέσπασε σε διεθνή διαγωνισμό που έγινε στην Ισπανική πόλη Πλασένθια το 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής.

Το Καταφύγιο είναι μια ταινία μικρού μήκους με κινούμενα σχέδια για το προσφυγικό, από μαθητές του 1ου Γυμνασίου της Κομοτηνής. η οποία μέσα από την ιστορία “περνούν” το μήνυμα της ισότητας, της αλληλεγγύης, της συμφιλίωσης, της συνύπαρξης και της ομαδικότητας.

Η ταινία βραβεύτηκε και στην Ελλάδα από τον Συνήγορο του Παιδιού στο φεστιβάλ “Camera Zizanio 2016” στον Πύργο, λόγω του ότι ανέδειξε με ιδιαίτερη ευαισθησία τα δικαιώματα των παιδιών προσφύγων.

Υπεύθυνος της όλης προσπάθειας ήταν ο προπονητής του ΓΑΣ Κομοτηνή Νεοκλής Λεμονίδης, ο οποίος είναι καθηγητής στο 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, έχοντας μαζί του και τη βοήθεια της καθηγήτριας Ειρήνης Πίτατζη. Ο Νεοκλής Λεμονίδης βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στην Ισπανία, μαζί με τις μαθήτριες Σωτηρία Ιωαννίδου και Βασιλεία Γαβριηλίδου, οι οποίες επιλέχθηκαν για την αφοσίωσή τους στην προσπάθεια και σε ανάρτηση του στο facebook ανέφερε τα εξής:

Εκπροσωπήσαμε και τιμήσαμε τη χώρα μας, την πόλη μας, το γυμνάσιο μας. Διάκριση και στο διεθνές φεστιβάλ της Ισπανικής Plasencia για το “καταφύγιο” μας. Ευχαριστούμε θερμά όσους μας υποστήριξαν και ειδικότερα τον δήμαρχο Κομοτηνής κο Γιώργο Πετρίδη (και όλο το δημοτικό συμβούλιο), το σύλλογο γονέων (Καραμαγιά Μαρία), και φυσικά τον κο Νίκο Θεοδοσίου, οργανωτή του φεστιβάλ της Ολυμπίας Camera Zizanio που μας έδειξε το δρόμο.
Συγχαρητήρια σε όλη την κινηματογραφική ομάδα, η συνέχεια στο 1ο γυμνάσιο…

Για την υλοποίηση της ταινίας εργάστηκαν στα σκηνικά οι Ιωάννης Καραγιαννίδης, Βασίλης Ντίκας, Ειρήνη Πίτατζη, Παναγιώτα Προυσανίδου και Ιωάννα Τζιώτζιου. Στα animation οι Βασιλεία Γαβριηλίδου, Σωτηρία Ιωαννίδου, Μαργαρίτα Μαργαριτοπούλου, Αλεξάνδρα Ροϊδου, Άννα Σταμπούλη, Βίλμα Φραντζή, Δέσποινα Αγγελάκη, Ευαγγελία Δομβρή, Μελίς Ιμπράμ, Δέσποινα Νικολαΐδου, Χρυσάνθη Νικολαΐδου, Ευθυμία Πεχλιβανίδου, Άννα Τσιοπανίδου και Ζήσης Τζορμπατζογλου. Τέλος υπεύθυνοι για τη μετάφραση και τους υπότιτλους ήταν οι Χρύσα Δημογέροντα και Χρυσούλα Ράφτη. Τις φωνές τους έδωσαν οι Δέσποινα Αγγελάκη, Ερέν Κιοσσέ Αμέτ, Μελίς Ιμπράμ, Τολγά Καρά, Κώστας Λαρίσης, Μανώλης μαραμενίδης, Μαργαρίτα Μαργαριτοπούλου, Λάζαρος Μποζατζίδης, Δέσποινα Νικολαΐδου, Ευθυμία Πεχλιβανίδου, Αλεξάνδρα Ρόιδου, Άννα Σταμπουλή, Ελένη Τσαραμπουλίδη, Άννα Τσιοπανίδου και Ηλέκτρα Τόλκα,

Παρακολουθήστε παρακάτω φωτογραφίες από τη βράβευση του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής στην Ισπανία, καθώς και την ταινία που βραβεύτηκε: