Κύπελλο Ελλάδος: Δια χειρός Βρύζα κληρώθηκαν τα ζευγάρια του 1949 στα ημιτελικά της διοργάνωσης

 

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος θα αναμετρηθούν Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός – ΑΕΚ, όπως ακριβώς είχε γίνει και την προηγούμενη φορά που έφτασαν στα ημιτελικά οι τέσσερις μεγάλου πριν 68 χρόνια με την ΑΕΚ να κατακτά τότε το τρίτο της Κύπελλο Ελλάδας.

Τα πρώτα ματς θα γίνουν 12 και 13 Απριλίου (τη Μεγάλη Εβδομάδα) και οι ρεβάνς 26 και 27 του ίδιου μήνα. Ο τελικός έχει προσδιοριστεί για τις 6 Μαΐου (ημέρα Σάββατο), σε έδρα που θα καθοριστεί προσεχώς.

Μάλιστα ο Ζήσης Βρύζας μετά την κλήρωση της ημιτελικής φάσης της διοργάνωσης ανακοίνωσε πως στο Δ.Σ. της διοικούσας επιτροπής της ΕΠΟ, το οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, θα αποφασιστεί η έδρα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αγωνιστικού στην Ομοσπονδία τόνισε πως υπάρχουν κάποιες εναλλακτικές λύσεις για την έδρα του τελικού, όμως όλα θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια του επόμενου Συμβουλίου της ΕΠΟ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Βρύζας μετά την διεξαγωγή της κλήρωσης για την διαδικασία της κλήρωσης της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου: «Η διαδικασία δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Είναι μία κλήρωση Κυπέλλου. Παρότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, η διαδικασία παρέμεινε απλή. Αναφερόμαστε στις τέσσερις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας και περιμένουμε να δούμε υψηλού επιπέδου ποδόσφαιρο, και να δούμε τις καλύτερες ομάδες στον τελικό».

Για την έδρα του τελικού ανέφερε: «Την Πέμπτη στο Συμβούλιο θα λάβουμε την απόφαση. Υπάρχουν οι εναλλακτικές περιπτώσεις, αρκεί να πληρούνται όλες οι απαραίτητες συνθήκες για τα μέτρα ασφαλείας». Τέλος, για το παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας με το Βέλγιο είπε: «Θα δώσουμε μία μάχη και μακάρι να την κερδίσουμε».