Γ’ Εθνική: Ο «έλεγχος» των παικτών και προπονητών από την Θράκη στις ομάδες εκτός Θράκης

 

Ο Ορφέας Ξάνθης  αλλά και η Δόξα Προσκυνητών δεν είχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις  αυτήν την Κυριακή για την 23η αγωνιστική και άδραξαν την ευκαιρία πραγματοποιώντας παιχνίδι φιλικού χαρακτήρα στο οποίο αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1. Αυτό συνέβη διότι ο Ορφέας Ξάνθης είχε το προγραμματισμένο ρεπό του ενώ η ομάδα της Δόξας Προσκυνητών κατέκτησε τους 3 βαθμούς άνευ αγώνος καθώς αντιμετώπιζε την ομάδα της ΑΕ Ποντίων που αποχώρησε από το πρωτάθλημα.

Πέραν των δυο ομάδων μας έχουμε και πολλούς άλλους θρακιώτες ποδοσφαιριστές και προπονητές, που λαμβάνουν μέρος στο πρωτάθλημα με άλλες ομάδες αλλά έστω και μέσω αυτών συμμετέχουν στους αγώνες της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.

Ως Θρακιώτες λογίζουμε φυσικά όσους έχουν καταγωγή από την Θράκη, όμως στο καθιερωμένο μας αφιέρωμα έχουμε συμπεριλάβει και παίκτες που έχουν περάσει από ομάδες της Θράκης. Αυτήν την Κυριακή τα πήγαμε πολύ καλά αφού σκόραραν Ίγκορ, Μελισσόπουλος δις, Κυβελίδης δις, Τζιτζιφάκος, Λίτσκας, Ζυγκερίδης, Ιασωνίδης, Κατσικοκέρης.

1ος ΟΜΙΛΟΣ

ΑΟ Καρδίας-Νέστος Χρυσούπολης  1-0:  Στην ήττα του Νέστου Χρυσούπολης βασικός αγωνίστηκε ο ξανθιώτης Παυλακάκης και ο πρώην παίκτης της Ξάνθης Κούτεφ.Σαν αλλαγή αγωνίστηκε ο ξανθιώτης Μπουλγκούρας. Καθόλου δεν αγωνίστηκαν ο Βαλαβανόπουλος με πέρασμα από τα τμήματα υποδομής της Ξάνθης αλλά και ο Λάσπατζης που επίσης έχει περάσει από τα τμήματα υποδομής της Ξάνθης.

Απόλλων Παραλιμνίου-Δόξα Δράμας 0-2:  Για τους φιλοξενούμενους βασικός ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση αγωνίστηκε ο πρώην του Πανθρακικού Κώστας Τριανταφύλλου. Βασικός αγωνίστηκε για την ομάδα της Δόξας ο Σικαλιάς,  ο πρώην αρχηγός του Πανθρακικού Λαδάκης και  ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού Ίγκορ που σκόραρε το πρώτο τέρμα για την ομάδα του προτού αντικατασταθεί στο 75′ λεπτό της αναμέτρησης. Καθόλου δεν αγωνίστηκαν ο  ο εβρίτης Αντρέας Μκρτσιαν, ο  ο Καρλόπουλος αλλά και ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού  Μπουσινάκης.

Εορδαϊκός-Καβάλα 0-4: Βασικοί για την φιλοξενούμενη ομάδα της Καβάλας αγωνίστηκαν οι οι Σταματόπουλος,  Μελισσόπουλος που πέτυχε 2 τέρματα και  Λίτσκας που πέτυχε ένα τέρμα αλλά και ο Φραγκούλη με πέρασμα από τα τμήματα υποδομής του Πανθρακικού. Αμφότεροι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση χωρίς να αντικατασταθούν. Ως βασικός ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Τζιτζιφάκος που πέτυχε ένα τέρμα με πέρασμα από τα τμήματα υποδομής της Ξάνθης αλλά και του Πανθρακικού ενώ αντικαταστάθηκε στο 64′ λεπτό αλλά και ο Μελισσόπουλος που πέτυχε 2 τέρματα και αντικαταστάθηκε στο 79′ λεπτό. Σαν αλλαγές αγωνίστηκαν οι ξανθιώτες  Τουμαντζίδης και Προύντζος. Καθόλου χρόνο συμμετοχής δεν πήρε ο Συριτούδης.

Απόλλων Καλαμαριάς-Μακεδονικός Φούφα 3-1: Για την γηπεδούχο ομάδα της Καλαμαριάς  με προπονητή τον πρώην του Πανθρακικού Δημήτρη Καλαϊτζιδη, ως βασικός αγωνίστηκε πετυχαίνοντας 2 τέρματα ο Κυβελίδης προτού αντικατασταθεί στο 58′ λεπτό από τον πρώην παίκτη του Πανθρακικού Χασομέρη. Καθόλου δεν αγωνίστηκαν οι Ζώτος και ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού Παναγιώτης Πετρούσης. Για την ομάδα του Μακεδονικού καθόλου δεν αγωνίστηκε ο τραυματίας πρώην παίκτης του Ορφέα Ξάνθης Νίκος Μόσχος μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε χάνοντας την υπόλοιπη σεζόν.

2ος ΌΜΙΛΟΣ

Μαύροι Αετοί Ελευθεροχωρίου-Ολυμπιακός Βόλου 2-2: Για τους γηπεδούχους  καθόλου δεν αγωνίστηκε ο πρώην της Ξάνθης Ψύρρας. Για τους φιλοξενούμενους, βασικός ξεκίνησε ο πρώην παίκτης της Ξάνθης Σουάνης ολοκληρώνοντας και το 90 λεπτό.

ΑΕ Καραϊσκάκης-Πιερικός 5-0: Για τους γηπεδούχους ως αλλαγές αγωνίστηκαν οι οι πρώην παίκτες του Πανθρακικού Ζυγκερίδης που πέτυχε και ένα τέρμα και ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού  Μπεκατώρος. Καθόλου δεν αγωνίστηκε ο  πρώην παίκτης του Πανθρακικού Κουσίδης. Για τους φιλοξενούμενους καθόλου δεν αγωνίστηκε ο ο πρώην των ακαδημιών του Πανθρακικού Καρτσαμπάς.

Διαγόρας Σεβαστής-Αμβρακίας Κωστακιών 4-1:  Για τους γηπεδούχους βασικός ξεκίνησε την αναμέτρηση ο πρώην μπακ του Πανθρακικού Δημήτρης Σκλιοπίδης ολοκληρώνοντας το 90λεπτό.

Τηλυκράτης Λευκάδας-Εθνικός Φιλιππιάδας 1-1: Για την ομάδα της Λευκάδας βασικός ήταν ο πρώην στόπερ του Πανθρακικού Κώστας Ιασωνίδης πετυχαίνοντας το γκολ της ισοφάρισης για την ομάδα του.

Νίκη Βόλου-Πύδνα Κίτρους 1-1:  Για τους γηπεδούχους βασικός ξεκίνησε ο πρώην της Ξάνθης Παπαδημητρίου. Βασικός επίσης και ο πρώην παίκτης της Ξάνθης Καθάριος που αντικαταστάθηκε στο 79′ λεπτό. Καθόλου δεν αγωνίστηκε ο  πρώην πορτιέρο του Πανθρακικού και της Ελπίδας Σαπών Δημήτρης Παπατολίκας όπως και ο πρώην του Πανθρακικού Κωστίκος.

3ος ΌΜΙΛΟΣ

ΑΟ Λουτράκι-Παναχαϊκή 0-2: Βασικοί για τους φιλοξενούμενους ξεκίνησαν ο εβρίτης Τσορμπατζίδης όπως και ο ξανθιώτης Γούλας ολοκληρώνοντας αμφότεροι το 90 λεπτό. Καθόλου δεν αγωνίστηκε ο εβρίτης Δροσάκης. Για τους φιλοξενούμενους ως βασικοί ολοκληρώνοντας το 90′ λεπτό αγωνίστηκαν οι Βρονταράς και  Μακρυδημήτρης  Καθόλου δεν αγωνίστηκε ο πρώην του Πανθρακικού Πολίμος όπως και ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού Φωτάκης.

4ος ΌΜΙΛΟΣ

Ιάλυσος-Προοδευτική 0-1: Για τους γηπεδούχους, βασικός ξεκίνησε την αναμέτρηση ο πρώην παίκτης της Ξάνθης και της ΑΕΚ Ρίκκα που ολοκλήρωσε και το 90′ λεπτό.  Καθόλου δεν αγωνίστηκε για τους φιλοξενούμενους ο  πρώην διεθνής παίχτης της Ξάνθης, Ολυμπιακού και ΑΕΚ Χρήστος Πατσατζόγλου όπως και ο ο εβρίτης Γαιδατζής.

Ιωνικός-Ρόδος 2-0: Για τους γηπεδούχους ως αλλαγή στο 90 λεπτό της αναμέτρησης πέρασε ο εβρίτης Κυριακίδης.  Για τους Ροδίτες ως αλλαγή  αγωνίστηκε ο πρώην του Πανθρακικού Μοσχάκης που πέρασε στην αναμέτρηση στο 77′ λεπτό.

Ερμής Ζωνιανών-Άγιος Ιερόθεος 0-1: Για τους γηπεδούχους ως βασικός ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση αγωνίστηκε ο εβρίτης Τοπούζης. Καθόλου χρόνο συμμετοχής δεν πήρε ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού Ρουσσάκης. Για τον Αγ. Ιερόθεο ως αλλαγή αγωνίστηκε  ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού Κωνσταντίνος Κάρδαρης που πέρασε στην αναμέτρηση στο 75′ λεπτό.

Πανθηραϊκός-Εθνικός 1-1: Για τους γηπεδούχους ως βασικός χωρίς να αντικατασταθεί αγωνίστηκε ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού Μυρθιανός. Ως αλλαγή αγωνίστηκε ο πρώην της Ξάνθης Λαζαρίδης που πέρασε στην αναμέτρηση στο 58′ λεπτό. Καθόλου χρόνο συμμετοχής δεν πήρε ο ξανθιώτης Οδυσσέας Γεωργιαδης.

Κηφισιά-ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ 0-0: Για τους φιλοξενούμενους ως βασικός ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Κομοτηναίος Γκουτσίδης. προτού αντικατασταθεί λόγω τραυματισμού στο 36′ λεπτό από τον  Αρσενίεβιτς.

Εργοτέλης-Ηλυσιακός 3-0:  Για την ομάδα του Ηρακλείου, βασικοί ξεκίνησαν ο πρώην του Πανθρακικού Μπάτζιος όπως και ο Κατσικοκέρης που σκόραρε ένα τέρμα.  Καθόλου δεν αγωνίστηκε ο πρώην του Σουφλίου Γκαραγκλίδης όπως και ο πρώην του Πανθρακικού Μίνγκας.