ΕΠΣ Ξάνθης: Κυρίαρχος του ντέρμπι με την Θαλασσιά ξανά ο Άρης Αβάτου που έβαλε ολοταχώς πλώρη για το νταμπλ

 

Μια εβδομάδα μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης, ο Άρης Αβάτου νίκησε ξανά την Αναγέννηση Θαλασσιάς για το πρωτάθλημα και πλέον είναι πολύ κοντά και στο πρωτάθλημα και συνεπώς στο νταμπλ.

Για τους φετινούς κυπελλούχους και φιλόδοξους πρωταθλητές, η νίκη ήρθε σχετικά εύκολα και… επαγγελματικά, με δυο τέρματα που επετεύχθησαν με πανομοιότυπο τρόπο, από ένα στο τέλος κάθε ημιχρόνου, με δημιουργό τον Χαριτίδη και εκτελεστή τον Ευθυμιάδη.

Το 1-0 γράφτηκε στο 43ο λεπτό σε εκτέλεση κόρνερ του Χαριτίδη και κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι του Ευθυμιάδη. Στο 84′ ήταν και πάλι ο Χαριτίδης που έβγαλε την σέντρα – σιστ και ο Ευθυμιάδης που αυτή τη φορά με κεφαλιά – ψαράκι διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο γήπεδο των Μαγγάνων.

Το Άβατο έχασε και τις περισσότερες ευκαιρίες στο ματς, όπως στο 20′ με σουτ του Κοτόπουλου από γύρισμα του Δεσύλλα που πέρασε άουτ, στο 27′ όταν το σουτ του Χαριτίδη στο “γάμα” απέκτουσε εντυπωριακά ο Περπερής, στο 31′ όταν ο Βασιλειάδης έδιωξε πάνω στην γραμμή το σουτ του Δόντσου, στο 53′ όταν ο Δεσύλλας έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και στο 42′ όταν ο γκολκίπερ έδιωξε σε κόρνερ εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ του Χαριτίδη.

Αντιστοίχως ευκαιρίες έχασαν οι γηπεδούχοι και μετά το άνοιγμα του σκορ, στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 53′ με φάουλ του Δεσύλλα που απέκτουσε ο γκολκίπερ, στο 68′ με σουτ του Γκέκα που πέρασε ψηλά άουτ και στο 72′ όταν μακρινό σουτ του ευθυμιάδη πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Η Αναγέννηση Θαλασσιάς είχε ελάχιστες καλές στιγμές, όπωςστο 15′ με κεφαλιά του Χριστοφορίδη που πέρασε άουτ. Μάλιστα, ζήτησε και ένα πέναλτι στο 0-0 σε τράβηγμα του ιδίου παίκτη μέσα στην περιοχή, αλλά πέναλτι ζήτησε και το Άβατο στο 8′ σε μαρκάρισμα του Περπερή πάνω στον Κοτόπουλο. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Χρήστος τζεβελεκίδης με βοηθούς τους Ελμπιούκ και Κηλικιώτη.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Κετσεμενίδης): Αμουτζάκης, Κούτρας, Μπουνταγκίδης, παπαδιώτης, Κουτσούμπας, Σουκρήογλου, Σουκρή, Δεσύλλας (82′ Βασιλειάδης), Δόντσος (73′ πασχαλάκης), Κοτόπουλος (62′ Γκέκας), Χαριτίδης, Ευθυμιάδης.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ (Αποστολίδης): Περπερής, Βασιλειάδης (78′ Μυλωνάς), Κοντζακέλης (46′ Μπάτζιος Π), Βουλγαρίδης, Μπάτζιος Δ, Τουργαΐδης Κ, Τουργαΐδης Στ, Κωτίδης (66′ Καζάκης), Χριστοφορίδης, Σαρηγιαννίδης, Γιαννακούδης.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΛΕΪ ΟΦ ΚΑΙ ΤΒΝ ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ ΤΗΣ Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ