ΕΠΣ Έβρου: Επεισοδιακή νίκη του Ορέστη Ορεστιάδας επί του μαχητικού Ποντιακού στην Αλεξανδρούπολη

 

Σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι στο γήπεδο της Παλαγίας όπου ο γηπεδούχος Ποντιακός είχε πολλά παράπονα από την διαιτητική τριπλέτα κόντρα στον Ορέστη Ορεστιάδας που καιγόταν για την νικη, οι φιλοξενούμενοι πέρασαν “δια πυρός και σιδήρου” και έμειναν κοντά στην πρωτοπόρο ΑΕΔ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Ορέστη ήταν ο Ηλίας Οτέμπερης, που σημείωσε και τα δύο τέρματα της ομάδας του.  Στο 41′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ   έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Χατζηστίβα γράφοντας το 0-1. Στο 58΄ μετά από σέντρα του Τρανόπουλου, ο Οτέμπερης και πάλι με σουτ έκανε το 0-2. Σχετικά γρήγορα όμως στο 65΄ ο Ποντιακός κέρδισε πέναλτι για χέρι σε αμυντικό, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών του Ορέστη, και ο Ρήγας μείωσε σε 1-2.

Το παιχνίδι από την αρχή είχε ενδιαφερον, αφου ο αδιάφορος βαθμολογικά Ποντιακός έδειξε διάθεση και είχε μεγάλη ευκαιρία στο 9′ για να ανοίξει το σκορ με τον Κωνσταντινίδη, αλλά ο Γαλλής απεσώβησε τον κίνδυνο σε τετ α τετ. Ο Ορέστης παρά το ότι πίεζε έχοντας την κατοχή της μπάλας δεν κατάφερε να απειλείσει, με την φάση του αγώνα να γίνεται στο 22′. Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Τρανόπουλος που βραβεύτηκε πριν από την πρωην ομάδα του, τον Ποντιακό, χτύπησε εκτός φάσης παίκτη του Ποντιακού για ένα σκληρό φάουλ που του έγινε, ωστόσο ο διαιτητής Στρατούδης αφού συμβουλεύτηκε τον βοηθό του Τουντζιαράκη, έδειξε την κίτρινη και όχι την κόκκινη κάρτα ξεσηκώνοντας τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.

Ο Ορέστης συνέχιζε να πιέζει, σκόραρε προς το τέλος του ημιχρόνου με τον Οτέμπερη ενώ στο 44′ του ακυρώθηκε και γκολ, όταν στο δυνατό σουτ του Παπαγιαννίδη η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και έσκασε κάτω (μέσα σε διαμαρυρίες από ανθρώπους του Ορέστη) ενώ στην  συνέχεια, σημειώθηκε σε θέση οφ σάϊτ ο Χρύσανθος Μεμούρης που με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλα ο Στρατούδης ακύρωσε το τέρμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, που ξεκίνησε στο πρώτο τέταρτό του με δυο γκολ, είχαμε και επεισοδιακή συνέχεια. Στο 69΄ ο Ποντιακός έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κωνσταντινίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα, σε σκληρό φάουλ εις βάρος του Χρήστου Πετρόπουλου. Η αποβολή αμφισβητήθηκε έντονα από τους του Ποντιακού με αποτέλεσμα από κει και μετά να αμφισβητείται κάθε απόφαση του διαιτητή όταν ήταν εις βάρος της γηπεδούχου ομάδας.

Στο 80΄ ο διαιτητής διέκοψε για λίγα λεπτά τον αγώνα γιατί ο επόπτης Κονταράς προηλακίστηκε από τον Κωνσταντινίδη που είχε αποβληθεί νωρίτερα. Με πάικτη παραπάνω ο Ορέστης έχασε τουλάχιστον άλλες τέσσερις κραυγαλέες ευκαιρίες (Δαρβούδης, Παπαγιαννίδης, Παρασκευάς, Ελευθεριάδης) για να διευρύνει το σκορ, αλλα ο Χατζητσίβας κρατησε το 1-2 για τον Ποντιακό (φώτο από το μπλογκ orestisorestiadas). Η διαιτησία των Στρατούδη, Κωνσταντάκη και Κονταρά άφησε αρκετά παράπονα και στις δυο ομάδες αλλά κυρίως την πλευρά του Ποντιακού.

ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Μπαξεβάνογλου): Χατζητσίβας, Δουλγκέρης, Μουχτάρης, Σταγκόπουλος, Χατσατριάν, Ρήγας, Μιχαηλίδης (55′ Βεζάσης), Σαγκιρίδης (86′ Μακρής), Παμπορίδης (75′ Λιούρτας), Σαριανίδης, Κωνσταντινίδης.

ΟΡΕΣΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ: Γαλλής, Στεφανίδης, Παπαγιαννίδης, Πετρόπουλος, Οικονόμου, Βουδούρης, Δαρβούδης (67΄ Ελευθεριάδης), Καστρινός, Μεμούρης (79΄ Παρασκευάς), Οτέμπερης, Τρανόπουλος (59΄ Ντινούδης).