Super League: Έχασε πολύτιμους βαθμούς με τον Λεβαδειακό και έμεινε πίσω στη μάχη των πλέι οφ η Ξάνθη…

 

Δυο φορές βρέθηκε μπροστά στο σκορ η Ξάνθη, αλλά ο Λεβαδειακός βρήκε τις απαντήσεις ισάριθμες φορές και παρέμεινε ζωντανός στο κυνήγι της παραμονής, σε αντίθεση με την Ξάνθη που έχασε πολύτιμους βαθμούς για το κόλπο της πεντάδας. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες συνθήκες για τη Ξάνθη, που μετά την ευκαιρία του 3ου λεπτού με τον Ντε Λούκας (απόκρουση Ναμάσκο) κατάφερε στο 5΄ να προηγηθεί, αλλά δεν κατάφερε στο τέλος να πανηγυρίσει και την νίκη…

Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Γιουνές βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Ουόν και ο Βάτσιος υπέδειξε το πέναλτι. Ο «παθών» εκτέλεσε ψύχραιμα και έδωσε προβάδισμα στην ακριτική ομάδα (1-0). Για πρώτη φορά στο ματς ο Λεβαδειακός απείλησε στο 22′. Μετά από σέντρα του Γιουσούφ, ο Βασιλείου δε βρήκε καλά τη μπάλα με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο Ζίβκοβιτς. Όσο περνούσε η ώρα οι Βοιωτοί ανέβαζαν την πίεσή τους προς την εστία της Ξάνθης και στο 28΄κατάφεραν και ισοφάρισαν με τον Βασιλείου να εκμεταλλεύεται μια καλή σέντρα του Μιλιάζες και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς.

Δύο λεπτά διήρκησαν οι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων, καθώς στο 30΄ οι Θρακιώτες απάντησαν άμεσα και πήραν ξανά… κεφάλι στο σκορ, με τον Λάζιτς να εκμεταλλεύεται την ασίστ του Γιουνές και με κεφαλιά να νικάει τον Ναμάσκο για το 2-1. Με το… καλημέρα στην επανάληψη, και συγκεκριμένα μόλις στο 47ο λεπτό, η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου ισοφάρισε σε 2-2 με σκόρερ αυτή τη φορά τον Τόνι Σίλβα, που έφυγε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και νίκησε τον Ζίβκοβιτς εκμεταλλευόμενος τη νέα ασίστ του Μιλιάζες. Μετά την ισοφάριση των Βοιωτών οι γηπεδούχοι πίεσαν πάρα πολύ και στο 62΄ «άγγιξαν» το γκολ με την κεφαλιά του Γιουνές να περνάει ελάχιστα άουτ, ενώ λίγα λεπτά στο 69΄ το δοκάρι σταμάτησε την προσπάθεια του Βασιλακάκη.

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης (79΄ Σολτάνι), Ντε Λούκας, Τριάδης, Γιουνές, Μεχία (60΄ Πιτσέλι), Βασιλακάκης, Φλίσκας, Λάζιτς, Σιλά (60΄ Λουσέρο), Λισγάρας

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Κουλιμπαλί, Μαχαίρας (84΄ Ζεζίνιο), Βασιλείου, Τόνι Σίλβα (89΄ Λάτσι), Καλτσάς, Ουόν, Γιουσούφ, Βούρος, Μιλιάζες, Σουμπίνιο (68΄ Γιακουμάκης)