Super League: Χάρη στο γκολ του Μάνταλου η ΑΕΚ διατηρείται στην πεντάδα ανεξαρτήτως του τι θα κάνει η Ξάνθη

 

Με τέρμα του κομοτηναίου πρώην παίκτη της Ξάνθης Πέτρου Μάνταλου, η ΑΕΚ νίκησε με 1-0 μέσα στο Περιστέρι τον Ατρόμητο και έτσι θα παραμείνει μέσα στην πρώτη προνομιούχο πεντάδα ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της Ξάνθης με τον Λεβαδειακό την Κυριακή.

Αυτή ήταν η τρίτη εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα για την ΑΕΚ και η πρώτη μετά από πέντε μήνες. Εξαιτίας αυτής η Ένωση θα διατηρηθεί μεν σε τροχιά πλέι οφ, ο Ατρόμητος όμως δείχνει οριστικά να βρίσκεται εκτός αυτής, καθώς έμεινε στους 35 βαθμούς, τουλάχιστον 7 μακριά από την θέση που δίνει αυτή τη στιγμή το τελευταίο εισιτήριο.

Νωρίτερα η Λάρισα πέτυχε πολύτιμο τρίποντο παραμονής επί του Παναιτωλικού με 1-0, ενώ αίσθηση προκαλεί το ευρύ 4-0 με το οποίο συνέτριψε η ουραγός Βέροια την Κέρκυρα. Πλέον η Βέροια έφτασε τους 16 βαθμούς και είναι ισόβαθμη με τον Ηρακλή που παίζει την Δευτέρα στην Κρήτη με τον Πλατανιά και σε απόσταση βολής, μόλις 2 πόντων, από τον Λεβαδειακό, αντίπαλο της Ξάνθης το απόγευμα της Κυριακής στα Πηγάδια.

Γίνεται αντιληπτό ότι ο Λεβαδειακός όσο ασθενής και αν φαίνεται, θα μπει στον αγωνιστικό χώρο για να παλέψει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, καθώς κινδυνεύει άμεσα από την Δευτέρα κιόλας να βρεθεί κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού και ενώ θα απομένουν πλέον μόλις πέντε αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.