Ο άγνωστος διάλογος του Ντέμη με τον «πατριάρχη» της αθλητικής δημοσιογραφίας Θεόδωρο Νικολαΐδη που έφυγε από τη ζωή

 

Φτωχότερη είναι σήμερα η αθλητική δημοσιογραφία, καθώς σε ηλικία 92 ετών “έφυγε” από τη ζωή ο Θεόδωρος Νικολαΐδης, εκδότης και ιδρυτής της εφημερίδας “Φως των Σπορ”. Στις 11 Απριλίου 1955, ο Θεόδωρος Νικολαΐδης κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της εφημερίδας “Αθλητικόν Φως”, η οποία τελικά μετονομάστηκε σε “Φως των Σπορ” και κυκλοφορεί ανελλιπώς μέχρι και σήμερα.

Ο Ντέμης Νικολαΐδης εκμυστηρεύτηκε με ανάρτηση του στη σελίδα του στο facebook την προσπάθεια που έκανε με τον Αλέξη Σπυρόπουλο για να έχουν στην εκπομπή τους στον Σπορ FM έναν από τους μεγαλύτερους αθλητικογράφους της χώρας, όμως όπως αναφέρει άργησε, στέλνοντας τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του.

Αναλυτικά ο Ντέμης Νικολαΐδης αναφέρει:

– Γεια σας κ. Θόδωρε 
– Τι κάνεις Ντέμη μου; Από τότε που έπαιζες στον Απόλλωνα σε παρακολουθώ. Ήθελα να σε πάρουμε, είχα κάνει αγώνα. 
– Σας ευχαριστώ πολύ κ. Θόδωρε. Πάντα μου έκανε εντύπωση ότι ενώ έπαιζα στην ΑΕΚ, το Φως, έγραφε συνέχεια καλά πράγματα για μένα στην πρώτη σελίδα. 
– Ντέμη μου, οι γονείς μου ήθελαν να με σπουδάσουν. Εγώ αντιθέτως έγινα Ολυμπιακός και δημοσιογράφος. Θυμάμαι το 1960 πήγαινα στη Νέα Φιλαδέλφεια για να δω τον Νεστορίδη. Θαυμάζω τους μεγάλους παίκτες. 
– Κάνω μία εκπομπή στο ραδιόφωνο κάθε Παρασκευή μαζί με τον Αλέξη Σπυρόπουλο και θα θέλαμε πολύ να μιλήσουμε μαζί σας. 
– Το ξέρω, έχω μιλήσει με τον Αλέξη. Τον τελευταίο καιρό ταλαιπωρούμαι λίγο. Δεν είναι και η καλύτερη περίοδος. 
– Μπορώ να σας πάρω μετά από λίγο καιρό να ξαναπροσπαθήσω; 
– Βεβαίως Ντέμη μου. Αλλά δεν σου το υπόσχομαι. Αν θέλεις όμως, πέρνα από το γραφείο μου να σε γνωρίσω από κοντά. 
– Με πολύ μεγάλη μου χαρά. Θα μιλήσω με τον Αλέξη και θα έρθουμε μαζί. Και να μην μας μιλήσετε στο ραδιόφωνο, μου φτάνει αυτό. 

Αυτή ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που μίλησα με τον Θ. Νικολαΐδη. Πριν από 1,5 – 2 μήνες. Την προηγούμενη βδομάδα μιλήσαμε με τον Αλέξη για να κανονίσουμε να πάμε. Άργησα. 
Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του Θ. Νικολαΐδη.