Χωρίς άγχος για την έκπληξη στον ημιτελικό του κυπέλλου με την Κηφισιά ο υποβιβασμένος ΑΟ Ορεστιάδας (17:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Χωρίς άγχος αλλά με το μυαλό να μην έχει “καθαρίσει” από τον υποβιβασμό στην Α2 κατηγορία, ο ΑΟ Ορεστιάδας μετέχει στον ημιτελικό του φαίναλ φορ του κυπέλλου στην Θεσσαλονίκη και ως το απόλυτο αουτσάιντερ θα αντιμετωπίσει την Κηφισιά με στόχο την έκπληξη που θα την στείλει στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του κυπέλλου τον Ολυμπιακό ή ΠΑΟΚ από τον άλλο ημιτελικό.

Η Ορεστιάδα περνάει στην ιστορία ως η πρώτη ομάδα που έχει υποβιβαστεί στην Α2 αλλά παίζει σε ημιτελικό και θέλει να πάρει την πρόκριση στον τελικό για δεύτερη φορά στην ιστορία της μετά το 1993 όταν και πάλι στη Θεσσαλονίκη μετείχε στο φάιναλ φορ όπου ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό.

Η Ορεστιάδα θέλει να πάρει και την ρεβάνς για την ήττα της την προηγούμενη εβδομάδα από την Κηφισιά με 3-0 αποτέλεσμα που της στοίχισε τον υποβιβασμό στην Α2 κατηγορία.

Ο προπονητής της Ορεστιάδας, Μπάμπης Σταματόπουλος ανέφερε: «Αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση που συμβαδίζουν τα 15 χρόνια που έχει να κάνει η Θεσσαλονίκη φάιναλ-4 με τα χρόνια που έχει να παρουσιαστεί η Ορεστιάδα στη διοργάνωση. Μας έχει πικράνει ο υποβιβασμός και γι’αυτό δεν μπορούμε να το χαρούμε αν ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Περάσαμε σημαντικά εμπόδια, θέλαμε να έρθουμε και γι’αυτό είμαστε εδώ. Αγωνιστικά είμαστε το απόλυτο αουτσάιντερ της διοργάνωσης αλλά όλα κρίνονται στο γήπεδο. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και θα το παλέψουμε» ενώ σε ερώτηση για το αν μοιάζει με «πληγωμένο λιοντάρι» απάντησε: «Αυτό δεν μπορώ να το πω από το μικρόφωνο αλλά μέσα στο παρκέ. Είναι διαφορετικά τα παιχνιδιά αυτά με του πρωταθλήματος. Υπάρχουν οι εκπλήξεις σίγουρα, εμείς θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό μέσα στο γήπεδο. Δεν ήρθαμε για βόλτα, ούτε για να χάσουμε και να φύγουμε. Να κάνουμε το καλύτερο για την ιστορική ομάδα που αποχαιρετά την Volley League».

Ο κεντρικός της Ορεστιάδας και αρχηγός της ομαδας Γιώργος Πεντίδης δήλωσε: «Η Ορεστιάδα επιστρέφει μετά από 15 χρόνια σε τελική φάση Κυπέλλου. Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ αλλά και στεναχωρημένοι που η ομάδα έπεσε στην Α2. Θέλουμε να δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο από αυτό που έχουμε δείξει ως τώρα στον κόσμο».

Στο στρατόπεδο της Κηφισιας πιστεύουν οτι ίσως είναι η ευκαιρία να κάνουν την έκπληξη και έχοντας έναν σχετικά εύκολο και πληγωμένο αντίπαλο να πετύχουν ότι δεν κατάφεραν το 2014 στην Καλαμάτα και το 2016 στη Γλυφάδα όπου και τις δύο φορές ηττήθηκαν από τον Ολυμπιακό.

Ο προπονητής της Κηφισιάς Κώστας Αρσενιάδης, ανέφερε ότι στο φάιναλ φορ υπάρχουν δύο φαβορί (ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός) και δύο αουτσάιντερ (Κηφισιά και ΑΟΟ) χωρίς να αναφέρει ποιος αναμεσα στην δική του ομάδα ή στον ΑΟΟ έχει προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό, ενω ο κεντρικός της Κηφισιάς Νίκος Παπαγγελόπουλος στάθηκε στην σπουδαία ανατροπή και την πρόκριση με τον Παναθηναϊκό, χωρίς και αυτός να αναφερθεί στον αγώνα της περασμένης Κυριακής για το πρωτάθλημα, που έστειλε τους εβρίτες στην Α2.

Πάντως η προιστορία δεν είναι με την Ορεστιάδα όπου σε 7 αγώνες με αυτόν και της προηγούμενης εβδομάδας μετρα μόλις 2 νίκες και 5 ήττες.

Διαιτητές της αναμέτρησης ορίστηκαν οι Γεωργιάδης και Τζεπκινλής, με αναπληρωματικό τον Παπαδογούλα και επόπτες τους Γιωγιού, Κουκουμάκα, Μούζουλα και Μπέλλο.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ