«Έφερα στην Ορεστιάδα Άθος Κόστα και Λεάλ και η διοίκηση Γκιζάνη άλλαξε σχεδιασμό και τους έδωσε σε Ολυμπιακό και Εθνικό»

 

Ευθείες βολές κατά της διοίκησης του Βασίλη Γκιζάνη εξαπέλυσε ο προπονητής του ΑΟ Ορεστιάδας Μπάμπης Σταματόπουλος, με συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΣΑΠ. Εκεί, μεταξύ άλλων, λίγες μέρες μετά τον υποβιβασμό και μαθηματικά της ομάδας στην Α2 Κατηγορία αλλά και λίγες μέρες πριν το φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος, ο προπονητής του ΑΟΟ ήταν αποκαλυπτικός.

Αφού παραδέχθηκε ότι το καλοκαίρι είχε αναλάβει τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας, έκανε αποκαλύψεις σχετικά με τους δυο Βραζιλιάνους που ήρθαν με χαμηλό κόστος για την Ορεστιάδα και τελικά, μετά από ενέργειες και της διοίκησης, κατέληξαν στον… Ολυμπιακό και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, με τις φανέλες τν οποίων αμφότεροι διαπρέπουν.

«Δυστυχώς η Ορεστιάδα πληρώνει τα λάθη που έγιναν το καλοκαίρι στον αγωνιστικό σχεδιασμό. Είχαμε κλείσει τον Άθος Κόστα, ήρθε στην Ορεστιάδα δύο ημέρες και μετά έμαθα πως πάει στον Ολυμπιακό. Συμφωνήσαμε κάθε Δευτέρα θα του έδινα ρεπό για να βλέπει την σύντροφο του που αγωνίζονταν στους Μακεδόνες Αξιού. Ο Λεάλ έβγαλε δελτίο για την Ορεστιάδα. Δέχτηκε να έρθει στην Ορεστιάδα παρότι προέρχονταν από φοβερές εμφανίσεις στο αιγυπτιακό πρωτάθλημα. Χάθηκε και αυτός. Πήγε στον Εθνικό και βλέπετε για τι παίκτη μιλάμε», λέει και Σταματόπουλος.

Και προσθέτει: «Είχα σχεδιάσει ομάδα με 75.000 ευρώ και πιστεύω πως θα έμενε άνετα στην κατηγορία. Χωρίς να γνωρίζω τους λόγους, η προηγούμενη διοίκηση άλλαξε τον σχεδιασμό και αργότερα, όταν παραιτήθηκε και προέκυψε η διοίκηση Πρωτοδικείου, μου ζητήθηκε να σωθεί η ομάδα. Ξέραμε όλοι πως ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα αλλά το παλέψαμε. Θέλω να ευχαριστήσω όσους μας στήριξαν, τους ορεστιαδίτες που μας συμπαραστάθηκαν. Προσωπικά θα είμαι πάντα κοντά στον σύλλογο και ελπίζω πως η ομάδα θα ανέβει με καλύτερες βάσεις και πιο σωστό προγραμματισμό».

Για τους λόγους που οδηγήθηκε η ομάδα στον υποβιβασμό προσθέτει: «Έγιναν πολλά λάθη και υπήρξαν αστάθμητοι παράγοντες που οδήγησαν και πάλι την ομάδα στην Α2. (…)  Εάν είχαμε πολύ λίγο χρόνο ακόμα και δεν υπήρχαν οι αστάθμητοι παράγοντες η ομάδα δεν θα έπεφτε. (…) Οταν λέω αστάθμητοι παράγοντες εννοώ δυσκολίες, αρνητικές συγκυρίες, έλλειψη χρόνου, κακές επιλογές, κακός προγραμματισμός. Η Ορεστιάδα δεν υποβιβάστηκε στο ματς με την Κηφισιά. Είχε προδιαγράψει την πορεία της από την αρχή. Οταν ανέλαβα στο τέλος του Α΄γύρου είχαμε μόνο έναν βαθμό. Κάναμε την πρώτη νίκη στην 16η αγωνιστική και μέσα σε λίγες αγωνιστικές έπρεπε να καλύψουμε έναν ολόκληρο γύρο».

Όσο για το μέλλον της Ορεστιάδας, ο Μπάμπης Σταματόπουλος αναφέρει: «Είναι νωρίς να δούμε το μέλλον της Ορεστιάδας και να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Η σεζόν δεν έχει τελειώσει, ακόμα υπάρχει η διοίκηση Πρωτοδικείου που τον Μάιο θα παραδώσει για να γίνουν εκλογές. Ανάλογα με το ποιοι θα ασχοληθούν και ποια γραμμή θα χαράξουν θα μπορούμε να πούμε περισσότερα. Προσωπικά είμαι πολύ αισιόδοξος σαν άνθρωπος και θέλω να τα βλέπω θετικά τα πράγματα. (…) Εάν διακανονιστούν τα χρέη και δώσουμε έμφαση στην ανάπτυξη θα μιλήσουμε με αισιοδοξία για το μέλλον της Ορεστιάδας. (…) Η Ορεστιάδα έχει μεγάλη ιστορία και βαριά φανέλα. Και στο Κύπελλο, μέχρι τον τελευταίο πόντο θα το παλέψουμε».