Οι 13 θρακιώτικες συμμετοχές στο τρίτο χειμερινό κύπελλο ρίψεων της Θεσσαλονίκης

 

O πρώτος αγώνας για τη σεζόν του ανοιχτού στίβου διεξάγεται το Σάββατο στο Καυτανζόγλειο Στάδιο με το 3ο Χειμερινό κύπελλο ρίψεων να συγκεντρώνει τους κορυφαίους ρίπτες από ολόκληρη της χώρα στη Θεσσαλονίκη.

Ο συγκεκριμένος αγώνας δεν αποτελεί κριτήριο επίτευξης ορίων για τις μεγάλες διοργανώσεις, παρά μόνο για την ένταξη στην Εθνική ομάδα. Συνολικά υπάρχουν 13 θρακιώτικες συμμετοχές από 10 αθλητές και αθλήτριες (οι τρεις είναι διπλές).

Αυτή είναι η τρίτη χρονιά ζωής  του  Χειμερινού Κυπέλλου Ρίψεων. Στη διοργάνωση έχουν δηλώσει συμμετοχή αθλητές από όλη τη χώρα, ενώ πολλοί από αυτούς θα βρίσκονται ήδη στη Β. Ελλάδα, προκειμένου να συμμετάσχουν στο καμπ ρίψεων, που ξεκινάει την Παρασκευή.

Ο αγώνας θα γίνει το Σάββατο (18/3) στο Καυτανζόλειο με τον κύριο όγκο των αγωνισμάτων να διεξάγεται στο προπονητήριο “Κώστας Σπανίδης”. Το μοναδικό αγώνισμα που θα γίνει εντός του κεντρικού σταδίου είναι ο ακοντισμός όλων των κατηγοριών.

Το Χειμερινό Κύπελλο δίνει την ευκαιρία στους αθλητές των ρίψεων να κάνουν έναν αγώνα νωρίς στη σεζόν και φυσικά να σπάσει την μονοτονία της προετοιμασίας.

Στην σφαιροβολία ανδρών μετέχουν 13 αθλητές, ανάμεσά τους και δυο Αλεξανδρουπολίτες, ο Παναγιώτης Δακτυλούδης (γεννηθείς το 1989) και ο Χρήστος Κασμίρης (γεννηθείς το 1996), αμφότεροι αθλητές του Πρωτέα.

Στην σφαιροβολία παίδων μετέχουν 23 αθλητές, ανάμεσά τους ο Γιάννης Δομάσης του Διομήδη Βιστωνίδας (γεννηθείς το 2001) και ο Χρήστος Κανοτζιάν του Πρωτέα Αλεξανδρούπολης (γεννηθείς επίσης το 2001).

Στην δισκοβολία ανδρών μετέχουν 13 αθλητές, ανάμεσά τους ο Χρήστος Κασμίρης και ο Ιάσωνας Θανόπουλος του ΠΑΣ Πρωτέα Κομοτηνής (γεννηθείς το 1994).

Στην δισκοβολία παίδων μετέχουν συνολικά 18 αθλητές, ανάμεσά τους και ο Χρήστος Κανοτζιάν.

Στον ακοντισμό παίδων μετέχουν 14 παιδιά, ανάμεσά τους και ο ακοντιστής του Πρωτέα Αλεξανδρούπολης Χρήστου Κωνστατινίδη (γεννηθπντος το 2001).

Στην σφαιροβολία γυναικών θα λάβουν μέρος 14 σφαιροβόλοι, ανάμεσά τους και η Φωτεινή Κυριακίδου του Πρωτέα Αλεξανδρούπολης (γεννηθείσα το το 1971).

Στην σφαιροβολία νεανίδων έχουν δηλωθεί εννιά αθλήτριες, ανάμεσά τους και η Ευαγγελία Παπαϊωάννου του Διομήδη Βιστωνίδας (γεννηθείσα το 1998) και Αθανασία Καπουτση του Πρωτέα Αλεξανδρούπολης (γενηθείσα το 1999).

Στην δισκοβολία γυναικών όπου συμμετέχουν 7 αθλήτριες, η μία από αυτές θα είναι η Φωτεινή Κυριακίδου.

Στον ακοντισμό νεανίδων υπάρχουν μόλις τρεις συμμετοχές, ανάμεσά στις οποίες και αυτή της Αθανασίας Μητηλέση του Πρωτέα Αλεξανδρούπολης (γενηθείσας το 1999).

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ:
10.00 Σφαιροβολία (Κ), Δισκοβολία (Π)
11.30 Δισκοβολία (Κ)
11.45 Σφαιροβολία (Π)
12.15 Σφυροβολία (Κ)
13.00 Ακοντισμός (Κ)
13.30 Σφυροβολία (Π)
14.45 Σφυροβολία (Α-Ε), Σφαιροβολία (Γ-Ν), Ακοντισμός (Π)
15.45 Σφαιροβολία (Ε), Δισκοβολία (A)
16.00 Ακοντισμός (A-E)
16.45 Σφυροβολία (Γ-Ν), Σφαιροβολία (Α)
17.00 Ακοντισμός (Γ-Ν)
17.30 Δισκοβολία (Γ-Ν)
18.30 Δισκοβολία (Ε)