Volley League: Ο Δημητριάδης MVP της “μαύρης” για τις ομάδες του Έβρου αγωνιστικής! Στις καλύτερες επτάδες Ανδεάδης και Γκαράς, ουδείς από Εθνικό και Ορεστιάδα

 

O Φοίνικας Σύρου έκανε μια από τις “περίεργες” νίκες ομάδων στο φινάλε του πρωταθλήματος σπάζοντας το αήττητο του Ολυμπιακού μία αγωνιστική πριν από το φινάλε και ο πρωην πασαδόρος της Ορεστιάδας Μανώλη Δημητριάδης ήταν ο κορυφαίος παικτης και MVP Vikos Cola της 21ης αγωνιστικής και για πρώτη φορά στην καριέρα του MVP σε αγωνιστική του επαγγελματικού πρωταθλήματος.

Ξεκίνησε τη σεζόν στην Παναχαϊκή και πήρε μεταγραφή για τον Φοίνικα στη μεταγραφική περίοδο Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά και την αποχώρηση του Ματέο Πάρις καθιερώθηκε βασικός πασαδόρος και αρχηγός του «πειρατικού» οδηγώντας μάλιστα την ομάδα του σε νίκη επί του Ολυμπιακού στο Ρέντη με 3-2 σετ που ήταν και η πρώτη ήττα των «ερυθρόλευκων» στο πρωτάθλημα. Ο Δημητριάδης στο παιχνίδι αυτό υποδοχή 53% και 29% άριστες που τις μετέτρεψε σε 51% αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Επιπλέον πήρε και 4 πόντους, 1 από μπλοκ και 3 από επιθέσεις σε 5 προσπάθειες ενώ είχε μόλις 2 λάθη σε 19 σερβίς.

Έχει γεννηθεί στις 10 Φεβρουαρίου 1985 και ξεκίνησε το βόλεϊ από τον Απόλλων Καλαμαριάς το 1995. Αγωνίστηκε στον Απόλλων μέχρι το 2010 με εξαίρεση τη σεζόν 2001-02 που πήγε στον Ηρακλή. Πέρασε από τον Άρη, τον Ηρακλή, τον Γ.Σ.Λαμία, τον Παμβοχαϊκό και την Παναχαϊκή και πρόπερσι την Ορεστιάδα.

Στην καλύτερα επτάδα ήταν ο Εβρίτης κεντρικός του ΠΑΟΚ Ανδρέας Ανδρεάδης, ενω στην δεύτερη καλύτερη ο επίσης του ΠΑΟΚ Εβρίτης λίμπερο Δημήτρης Γκαράς στην νίκη του “δικεφάλου” με 3-1 επί της Παναχαικής.

Επίσης και ο πρώην κεντρικός της Ορεστιάδας Άθος Κόστα του Ολυμπιακού ήταν στην 2η καλύτερη επτάδα, ενώ κανένας παίκτης του Εθνικού και της Ορεστιάδας δεν ήταν στις καλύτερες επτάδες μετα και τα καταστροφικα αποτελέσματα των δυο ομάδων του Έβρου στην “μαύρη” και προτελευταία για αυτές αγωνιστική.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ 7ΑΔΑ 21ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
ΜVP: Μανώλης Δημητριάδης (Α.Ο.Φοίνικας Σύρου)
Πασαδόρος: Μανώλης Δημητριάδης (Α.Ο.Φοίνικας Σύρου)
Διαγώνιος: Τιάγκο Ματσιέλ (Κύζικος Νέας Περάμου)
Λίμπερο: Δημήτρης Ζήσης (Α.Ο.Φοίνικας Σύρου)
Κεντρικοί: Ανδρέας Ανδρεάδης (ΠΑΟΚ), Παναγιώτης Πελεκούδας (ΓΑΣ Παμβοχαϊκός)
Ακραίοι: Δημήτρης Εφραιμίδης (Α.Ο.Φοίνικας Σύρου), Οσνιέλ Λαζάρο Μελγκαρέχο (Παναθηναϊκός Α.Ο.)

Δεύτερη 7αδα της 21ης αγωνιστικής:
Πασαδόρος: Νίκος Κρέτσης (Κύζικος Νέας Περάμου)
Διαγώνιος: Μίλια Μρντακ (Α.Ο.Φοίνικας Σύρου)
Λίμπερο: Δημήτρης Γκαράς (ΠΑΟΚ)
Κεντρικοί: Βαγγέλης Μουρούτης (Α.Ο.Κηφισιάς), Αθος Κόστα (Ολυμπιακός ΣΦΠ)
Ακραίοι: Γκρέγκορι Πέτι (ΓΑΣ Παμβοχαϊκός), Μιχάλης Σαρικεΐσογλου (Κύζικος Νέας Περάμου)