Κύπελλο Ερασιτεχνών: Οι πιθανοί αντίπαλοι του Άρη Αβάτου και των (μελλοντικών) κυπελλούχων Έβρου και Θράκης

 

Ο Άρης Αβάτου είναι ήδη από το βράδυ του Σαββάτου ο κυπελλούχος της ΕΠΣ Ξάνθης και ήδη μάλιστα, με επίσημη ανακοίνωσή του, έχει θέσει ως στόχο την κατάκτηση και τυ Κυπέλλου Ερασιτεχνών.

Οι άλλοι δύο νομοί της Θράκης περιμένουν τους δικούς τους κυπελλούχους το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο. Στην Κομοτηνή Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου και ΠΑΟΚ Κοσμίου θα κοντραριστούν στις 25 Μαρτίου για το ποιος από τους δύο θα αναδειχθεί κυπελλούχος Ροδόπης.

Μία ημέρα μετά θα παίξουν στο Σουφλί η ΑΕ Διδυμοτείχου και η Ένωση Άνθειας Αριστείνου διεκδικώντας το τρόπαιο του κυπέλλου στην ΕΠΣ Έβρου. Οι νικητές σε αυτούς τους δύο τελικούς είναι και πιθανοί αντίπαλοι του Άρη Αβάτου. Αλλά όχι μόνο αυτοί.

Σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΠΟ για το Κύπελλο Ερασιτεχνών, η φετινή διοργάνωση θα ξεκινήσει την Τετάρτη 5/4 και θα είναι με τη μορφή των νοκ άουτ αγώνων, λαμβάνοντας αρχικά υπόψιν τα γεωγραφικά κριτήρια για τις ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή.

Σε σχέση με τον πρώτο γύρο, η διοργάνωση  θα διεξαχθεί σε ομίλους αλλά με νοκ άουτ παιχνίδια. Τα γκρουπ έχουν ήδη διαμορφωθεί με γεωγραφικά κριτήρια και έχουν ως εξής (συμμετέχουν οι κυπελλούχοι κάθε Ένωσης):

1ος όμιλος: Έβρος, Θράκη, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες

2ος όμιλος: Χαλκιδική, Μακεδονία, Κιλκίς, Ημαθία, Πέλλα, Φλώρινα

3ος όμιλος: Κοζάνη, Καστοριά, Γρεβενά, Ήπειρος, Θεσπρωτία, Κέρκυρα

4ος όμιλος: Πιερία, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Φθιώτιδα, Θεσσαλία

5ος όμιλος: Πρέβεζα, Άρτα, Αιτωλοακαρνανία, Ευρυτανία, Φωκίδα, Βοιωτία

6ος όμιλος: Λακωνία, Αρκαδία, Αργολίδα, Δυτ. Αττική, Ανατ. Αττική, Εύβοια

7ος όμιλος: Κεφαλληνία- Ιθάκη, Ζάκυνθος, Μεσσηνία, Ηλεία, Αχαΐα, Κορινθία

8ος όμιλος: Αθήνα, Πειραιάς, Λέσβος, Σάμος, Χίος, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες

9ος όμιλος: Ηράκλειο, Λασίθι, Ρέθυμνο, Χανιά.

Συνεπώς οι τρεις ομάδες της Θράκης που θα συμμετάσχουν στον θεσμό, ο Άρης Αβάτου και οι νικητές των τελικών ΑΕ Διδυμοτείχου – Ενωση Άνθειες Αρίστεινου από Έβρο και ΠΑΟΚ Κοσμίου – Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου από Ροδόπη, θα μπορούν να κληρωθούν μεταξύ τους αλλά θα έχουν και τρεις ακόμα πιθανούς αντιπάλους, τους κυπελλούχους από τους νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας.

Από αυτούς ξέρουμε ήδη μόνο τη μία ομάδα. Ο λόγος για την Ελπίδα Σκουτάρεως που το περασμένο Σάββατο αναδείχθηκε κυπελλούχος Σερρών για το 2017, καθώς κέρδισε στον εκεί τελικό κυπέλλου με 2-0 την Δόξα Λιθοτόπου.

Την άλλη Τετάρτη 22 Μαρτίου θα διεξαχθεί ο τελικός στην Καβάλα ανάμεσα στον κυπελλούχο του 2014 Αετό Ορφανού και τον πρωτάρη σε τελικό Κεραυνό Πέρνης. Τέλος, στις 25 Μαρτίου θα διεξαχθεί και ο τελικός στη Δράμα ανάμεσα σε ΓΣ Προσοτσάνης και Μέγα Αλέξανδρο Ξηροποτάμου.

Συνεπώς στην κληρωτίδα του α’ ομίλου του Κυπέλλου Ερασιτεχνών θα μπουν ανά νομό:

ΕΠΣ Έβρου: ΑΕ Διδυμοτείχου ή Ενωση Άνθειας Αριστεινου

ΕΠΣ Θράκης: Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου ή ΠΑΟΚ Κοσμίου

ΕΠΣ Ξάνθης: Άρης Αβάτου

ΕΠΣ Καβάλας: Αετό Ορφανού ή Κεραυνός Πέρνης

ΕΠΣ Δράμας: ΓΣ Προσοτσάνης ή Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου

ΕΠΣ Σερρών: Ελπίς Σκουτάρεως