Φτάσαμε μετά τον (και μαθηματικά) υποβιβασμό της Ορεστιάδας για να οριστεί επιτέλους αγώνας της τηλεοπτικός!

 

Από την εναρξη του πρωταθλήματος της Volley League, ούτε ένα παιχνίδι της Ορεστιάδας δεν καλύφθηκε απευθείας τηλεοπτικά, αφού με τις εξυπνάδες της διοίκησης της ΕΣΑΠ και την καθυστέρηση στην περσινή της πρόταση για το τηλεοπτικό συμβόλαιο, η Nova απέσυρε τις διπλές μεταδόσεις αλλά και τον όρο που υποχρέωνε να καλύψει τουλάχιστον έναν αγώνα από κάθε έδρα.

Η Nova δεν ήρθε λοιπόν ποτέ για απευθείας τηλεοπτική κάλυψη από τον Βόρειο Έβρο και η χαμηλή δυναμικότητα της Ορεστιάδας δεν ευνόησε ώστε να οριστεί ως τηλεοπτικό κάποιο άλλο παιχνίδι, έστω και εκτός έδρας, Κι όμως! Ήρθε η ώρα, έστω και μετά τον υποβιβασμό, για το πρώτο (και μάλλον) τηλεοπτικό παιχνίδι του ΑΟΟ την φετινή σεζόν.

Δεν θα είναι όμως από τη Nova από από την… ΕΡΤ. Και αυτό γιατλι μιλάμε για το Κύπελλο Ελλάδος και το φάιναλ φορ, στο οποίο συμμετέχουν οι Εβρίτες και θα καλυφθεί μέσα από την συχνότητα των καναλιών της κρατικής τηλεόρασης. Θα διεξαχθεί το διήμερο 18-19 στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο Θεσσαλονίκης και μετέχει και η… υποβιβασμένη Ορεστιάδα.

Οι αγώνες θα γίνουν στο ιστορικό γήπεδο της Θεσσαλονίκης κυρίως όμως για το μπάσκετ, όπου Κηφισιά, ΑΟ Ορεστιάδας (που συνθέτουν το ζευγάρι του 1ου ημιτελικού) Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ (που συνθέτουν το ζευγάρι του 2ου ημιτελικού) θα διεκδικήσουν τον τίτλο με τους αγώνες να μεταδίδονται από την ΕΡΤ2 και την ΕΡΤ3.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φάιναλ φορ και των τηλεοπτικών μεταδόσεων:

Σάββατο 18 Μαρτίου
17:00, ΑΟΠ Κηφισιάς – ΑΟ Ορεστιάδας (ΕΡΤ2, ThrakiSportS)
19:30, Ολυμπιακός ΣΦΠ – ΠΑΟΚ (ΕΡΤ3)

Κυριακή 19 Μαρτίου
18:00, Τελικός (ΕΡΤ2)