ΕΠΣ Έβρου: Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών του μεγάλου ντέρμπι κορυφής Διδυμότειχο – Ορέστης

 

Με εμφανή την ικανοποίηση από την νίκη στο ντέρμπι κορυφής εμφανίστηκαν μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Ορέστη Ορεστιάδας οι άνθρωποι της ΑΕ Διδυμοτείχου. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι ήταν απογοητευμένοι, κυρίως από την εμφάνισή τους. Όλοι όμως υποστήριξαν ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει.

«Ήταν μια αγχωτική νίκη. Δεν περιμέναμε να παιχτεί ποδόσφαιρο ποιότητας. Σημασία έχει ότι κατακτήσαμε τους τρεις βαθμούς και πήραμε πάλι κεφάλι στην βαθμολογία. Κλειδιά για την επικράτησή μας ήταν η θέληση που δείξαμε αλλά και ο κόσμος που γέμισε το γήπεδο και μας βοήθησε πολύ. Τώρα πρέπει πλέον να διαχειριστούμε αυτήν την πρωτιά και να συνεχίσουμε για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα» είπε ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΔ Χρήστος Γιαννόπουλος, μιλώντας στο Ράδιο Έβρος.

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Διδυμοτείχου Γιαννης Αναστασιάδης υποστήριξε: «Ήταν το ντέρμπι της χρονιάς και σε αυτό ήμασταν καλύτεροι και στα 94 λεπτά που παίξαμε. Ο Ορέστης δεν έκανε ούτε μία φάση. Εμείς κάναμε αυτογκόλ και τους ξαναβάλαμε στο παιχνίδι. Ωστόσο η ψυχική δύναμη των παικτών μου, που είναι καλοί παίκτες, μας έδωσε τη νίκη. Το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει, όλα τα παιχνίδια είναι επικίνδυνα. Όμως με αυτήν την νίκη, πρώτα από όλα οι ίδιοι οι παίκτες έχουν καταλάβει ότι η Γ’ Εθνική είναι κοντά».

Ο προπονητής του Ορέστης Ορεστιάδας Γιώργος Αραμπατζής παραδέχθηκε την ανωτερότητα του αντιπάλου: «Πήραμε αυτό που αξίζαμε, δυστυχώς. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν βγήκαμε ποτέ να παίξουμε ποδόσφαιρο, κατεβήκαμε μόνο για να περάσει η ώρα. Ούτε το Διδυμότειχο είχε φάσεις, αλλά δεν θα μπορούσαν να έχουν φάσεις με τέτοιο αγωνιστικό χώρο. Ξέραμε ότι το παιχνίδι θα πήγαινε στην δύναμη. Το Διδυμότειχο όμως προσπάθησε έστω και ανορθόδοξα να μπει στην περιοχή μας ενώ εμείς δεν το προσπαθήσαμε καν να μπούμε στην περιοχή του αντιπάλου. Μας έπιασε πανικός, πολλές κακές επιλογές, πάρα πολλά λάθη. Σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές δείξαμε ανέτοιμοι για αυτό το ματς».

Μιλώντας πάντα στο Ράδιο Έβρος και στον Δημήτρη Μιλήκα μετά το τέλος του αγώνα, ο Γιώργος Αραμπατζής πρόσθεσε: «Συγχαρητήρια για τη νίκη στο Διδυμότειχο. Εγώ κρατάω όμως και ότι όλοι οι παίκτες έφυγαν αγκαλιασμένοι μετά το ματς, δώσαμε ένα παράδειγμα όλοι μας. Πάντως ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, σίγουρα έχει πάρει μεγάλο προβάδισμα το Διδυμότειχο, βαθμολογικό αλλά ξαι ψυχολογικό, αλλά δεν ήταν τελικός ή τελευταίο ματς. Ωστόσο όταν έχεις τέτοια εικόνα σε ένα ματς ντέρμπι κορυφής και δεν δείχνεις ότι μπορείς να το κερδίσεις, δεν νομίζω ότι μπορείς να ζητήσεις πολλά, έτσι κι αλλιώς δεν εξαρτάται πλέον μόνο από εσένα».

Τέλος, ο αρχηγός του Ορέστη Θανάσης Οικονόμου σχολίασε: «Αν και προετοιμαστήκαμε κατάλληλα από τον κόουτς όλη την εβδομάδα και κάναμε ένα αρκετά καλό πρώτο ημίχρονο και ανταποκριθήκαμε στις βαθιές μπαλιές μέσα στην περιοχή μας που έκανε ο αντίπαλος, στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήμασταν τόσο ανταγωνιστικοί. Ευθυνόμαστε αποκλειστικά εμείς οι παίκτες και ζητάμε συγνώμη από τον κόσμο. Το πρωτάθλημα τελειώνει στην 22η αγωνιστική, κανένα πρωτάθλημα δεν τελειώνει επτά αγωνιστικές πριν το τέλος, χάσαμε μια μάχη αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται».