ΕΠΣ Ξάνθης: Το βραβείο ήθους στον Κίμωνα Παπαδιώτη για τον τελικό του Σαββάτου

 

Σύμφωνα με απόφαση της Αρμόδιας Επιτροπής της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης, το κύπελλο ήθους απονεμήθηκε στον νεαρό αμυντικό του Άρη Αβάτου Κίμωνα Παπαδιώτη μετά την λήξη της αναμέτρησης που βρήκε νικήτρια την ομάδα του Κυριάκου Κετσεμενίδη.

Το βραβείο αποδόθηκε στον Παπαδιώτη κυρίως για την φάση του 83′ λεπτού όταν είδε τον επιθετικό της Θαλασσιάς Χριστοφορίδη να βρίσκεται στο έδαφος τραυματισμένος. Έτσι δείχνοντας τεράστιο ήθος παρά το νεαρό της ηλικίας του αποφάσισε να πετάξει την μπάλα πλάγια ώστε να τηρηθεί το fair play και να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον ποδοσφαιριστή της Αναγέννησης Θαλασσιάς.

Το αξιοσημείωτο ωστόσο είναι πως το παιχνίδι βρισκόταν στην κόψη του ξυραφιού καθώς το σκορ είχε διαμορφωθεί στο 1-1  και η αναμέτρηση πλησίαζε προς την λήξη της και στην διαδικασία της παράτασης προτού βρεθεί ο Γκέκας σε πλεονεκτική θέση και ουσιαστικά στο τελευταίο λεπτό με δικό του τέρμα χάρισε το κύπελλο στην ομάδα του για πρώτη φορά στην ιστορία της. Λίγοι ποδοσφαιριστές θα είχαν την ψυχραιμία, εκείνη την χρονική στιγμή της αναμέτρησης αλλά και της αγωνίας για την κατάκτηση του κυπέλλου, να πραγματοποιήσουν κάτι ανάλογο με τον ποδοσφαιριστή του Άρη Αβάτου Κίμωνα Παπαδιώτη.

Πέρα του βραβείου ήθους, ο Παπαδιώτης δέχθηκε ως δώρο από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Ξάνθης και μία συλλεκτική μπλούζα της Εθνικής Ελλάδος από το EURO 2004 το οποίο και κατέκτησε.