Volley League: Μάχες τετράδας για Εθνικό και…. επιβίωσης για Ορεστιάδα (17:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Με κοινή ώρα έναρξης στις 5.00 το απόγευμα σε όλα τα παιχνίδια, διεξάγεται η 21η και προτελευταία αγωνιστική της Volley League με τον Εθνικό να διεκδικεί στην Αλεξανδρούπολη τη νίκη απέναντι στον Παμβοχαϊκό στη μάχη της τετράδας και την Ορεστιάδα να παλεύει για την επιβίωσή της κόντρα στην Κηφισιά, στο ουδέτερο γήπεδο των Αγίων Θεοδώρων.

Η αναμέτρηση του ΑΟΟ στην Αθήνα άλλαξε αργά το βράδυ έδρα, λόγω προβλημάτων της ΔΕΗ στο Ζηρίνειο. Μετά την ήττα από τον Παμβοχαϊκό, η Ορεστιάδα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και σίγουρα δεν είναι φαβορί απέναντι στην Κηφισιά, την οποία θα αντιμετωπίσει και στον ημιτελικό του Κυπέλλου το Σάββατο. Ωστόσο αφενός όλα γίνονται, αφετέρου η αναμέτρηση ουσιαστικά θα γίνει σε ουδέτερο γήπεδο.

Η Κηφισιά προέρχεται από τη νίκη επί του Παναθηναϊκού και θέλει να συνεχίσει στα θετικά αποτελέσματα σημειώνοντας την 10η νίκη της στο πρωτάθλημα. Έχει 32 βαθμούς και υπό προϋποθέσεις ελπίζει και για την 4η θέση. Υπάρχει επιβάρυνση και μικροτραυματισμοί αλλά με εξαίρεση τον Νίκο Παπαγγελόπουλο οι υπόλοιποι αθλητές είναι στη διάθεση του Κώστα Αρσενιάδη.

O ακραίος της Κηφισιάς Νικήτας Εφραιμίδης είπε: «Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου σχεδόν όλες οι ομάδες καίγονται για βαθμούς. Η Ορεστιάδα έχει μεγάλο κίνητρο, καθώς ίσως να είναι η τελευταία της ευκαιρία για να παίξει στα πλέι άουτ. Ξέρουμε ότι έχει ενισχυθεί  με καλό πασοδόρο και αξιόλογο διαγώνιο και είναι επικίνδυνη ομάδα. Εμείς κυνηγάμε την 4η θέση και θέλουμε τη νίκη για να τα καταφέρουμε. Οι δύο ομάδες θα βρεθούν σε μία εβδομάδα αντίπαλοι και στο κύπελλο. Είναι διαφορετικά παιχνίδια που θέλουν μεγάλη προσοχή».

Η Ορεστιάδα κατεβαίνει στην Αθήνα για να τα παίξει όλα για όλα. Μέσα σε λίγες αγωνιστικές προσπαθεί να καλύψει τα κενά μιας ολόκληρης χρονιάς . Όλοι οι παίκτες είναι στη διάθεση του Μπάμπη Σταματόπουλου και η αποστολή της ακριτικής ομάδας αναχώρησε για πρώτη φορά φέτος αναχωρήσει αεροπορικώς από την Αλεξανδρούπολη απόψε το βράδυ.

Η Ορεστιάδα έχει 7 βαθμούς και στους δύο τελευταίους αγώνες που έχει με την Κηφισιά και τον Εθνικό εντός θα πρέπει να μειώσει στους 3 τη διαφορά από την 11η ομάδα ώστε να μπει στα πλέι άουτ. Εάν η διαφορά διατηρηθεί στους 4 βαθμούς – όπως είναι τώρα με 11η Κύζικο – ή μεγαλώσει η Ορεστιάδα θα υποβιβαστεί απ΄ευθείας. Θεωρητικά υπάρχει ενδεχόμενο κάτι τέτοιο να συμβεί από απόψε αν χάσει η Ορεστιάδα και κερδίσει την ίδια ώρα η Κύζικος.

Οι δηλώσεις του προπονητή της Ορεστιάδας Μπάμπη Σταματόπουλου είναι χαρακτηριστικές: «Σεβόμαστε και υπολογίζουμε τον αντίπαλο μας αλλά θέλουμε να πάρουμε κάτι από αυτό το παιχνίδι. Είναι αυτό που λέμε μεταφορικά αγώνας “ζωής και θανάτου”. Είμαστε με τη πλάτη στον τοίχο κι αν δεν θέλουμε να έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις θα πρέπει να πάρουμε πόντους. Τα παιδιά είναι αποφασισμένα για όλα. Ξέρουν την δύσκολη αποστολή τους και τον προορισμό τους. Θέλουν να σωθεί η ομάδα. Έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια όλη τη χρονιά και δεν θέλουν να χαθεί ο κόπος τους».

Ίδια ώρα με το ματς της Ορεστιάδας θα διεξαχθούν για λόγους ισονομίας όλα τα παιχνίδια της 21ης αγωνιστικής, ανάμεσά τους και ο άτυπος τελικός για την 4η θέση στην κανονική περίοδο μεταξύ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και του Παμβοχαϊκού (Διατητές οι Δεληκωστίδης, Γεωργιάδης).

Πρόκειται για τις δύο ευχάριστες εκπλήξεις του εφετινού πρωταθλήματος που όμως τις δύο τελευταίες αγωνιστικές ηττήθηκαν από την Παναχαϊκή και έχασαν έδαφος στη βαθμολογίας. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης ισοβαθμεί με τον Φοίνικα Σύρου στην 5η θέση και στους 33 βαθμούς, δύο λιγότερους από τον Παμβοχαϊκό που είναι στην 4η θέση με 35 βαθμούς. Σημαντικό ρόλο θα παίξει και το αποτέλεσμα του αγώνα. Ο Παμβοχαϊκός μετά το άνετο 3-0 στον Α΄γύρο έχει το πλεονέκτημα καθώς και οι πόντοι είναι +22 (75-53).

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έχοντας κάνει εντυπωσιακό β΄γύρο στοχεύει στη νίκη που θα τον φέρει ένα βαθμό πιο μπροστά από τον Παμβοχαϊκό. Καθοριστική θα είναι και η τελευταία αγωνιστική όπου ο Εθνικός θα πάει στην Ορεστιάδα και ο Παμβοχαϊκός θα φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ.

Ο πασαδόρος του Εθνικού Γιάννης Χαριτωνίδης είπε: «Συνεχίζουμε να δίνουμε χωρίς ανάσα δύσκολους αγώνες. Δεν έχουμε πίεση και άγχος καθώς έχουμε πετύχει με το παραπάνω τους στόχους μας. Οι δύο ομάδες είναι πολύ κοντά. Αν κάνουμε και την υπέρβαση της 4ης θέση δεν θα πούμε όχι κυρίως για να ικανοποιήσουμε τους εαυτούς μας και τον κόσμο της Αλεξανδρούπολης. Ο Παμβοχαϊκός είναι πολύ δυνατή ομάδα. Θα γίνει πολύ δυνατός αγώνας».

Ο Παμβοχαϊκός από την περασμένη Τρίτη βρίσκεται στον Έβρο καθώς μετά τη νικηφόρα αναμέτρηση με την Ορεστιάδα θα αντιμετωπίσει και τον Εθνικό. Με νίκη η ομάδα του Βραχατίου εξασφαλίζει κατά μεγάλο ποσοστό την 4η θέση και πιθανότατα να μην χρειάζεται βαθμούς στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Την τελευταία στιγμή προέκυψε πρόβλημα τραυματισμού με τον Μπατατζίμ. Εάν δε μπορέσει να αγωνιστεί ο Βραζιλιάνος τότε πιθανότατα θα αγωνιστεί ακραίος ο πρώην πασαδόρος του Εθνικού Νίκος Αγγελόπουλος.

Ο προπονητής του Παμβοχαϊκού Κώστας Δεληκώστας δήλωσε: «Είναι ένα μεγάλο ντέρμπι. Είναι ένας αγώνας που θα κριθεί στις λεπτομέριες και στα τελειώματα των σετ. Οι δύο ομάδες έχουν ίδιο στόχο, την 4η θέση και πολλά κοινά στη φιλοσοφία τους. Είναι επαρχιακές ομάδες με χαμηλό μπάτζετ. Αγωνιστικά έχουν αρκετές διαφορές. Θα γίνει ωραίος αγώνας».

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής: Παναθηναϊκός – Ηρακλής Θεσσαλονίκης, Ηρακλής Χαλκίδας – Κύζικος Νέας Περάμου, Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Παμβοχαϊκός, Ολυμπιακός – Φοίνικας Σύρου, ΠΑΟΚ – Παναχαϊκή και Κηφισιά – ΑΟ Ορεστιάδας. Όλα τα ματς αρχίζουν στις 17:00 το απόγευμα και θα υπάρχει live ενημέρωση από το ThrakiSportS.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ ΜΕ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΖΕΥΓΑΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ