Γκοοοολ από τον Γκέκα στις καθυστερήσεις και κούπα για το Άβατο! Κυπελλούχος Ξάνθης ο Άρης για πρώτη φορά στην ιστορία του!!!

 

Μετά από ένα παιχνίδι που αποτέλεσε πραγματική γιορτή και διαφήμιση για το ποδόσφαιρο, ο Άρης Αβάτου κατάφερε και πήρε την μεγάλη νίκη και έφτασε στην κατάκτηση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης, από την πρώτη κιόλας παρουσία του σε τελικό! Για να συμβεί όμως αυτό χρειάστηκε ένα γκολ στις καθυστερήσεις από τον Κοσμά Γκέκα και ενώ όλα έδειχναν ότι πάμε σε παράταση.

Η ομάδα του Αβάτου έλεγχε τον αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας μάλιστα και δοκάρι, ενώ η Θαλασσιά πίεσε και απείλησε περισσότερο στην επανάληψη, με τους τυπικά φιλοξενούμενους να καταφέρνουν τελικά να πανηγυρίσουν την μεγάλη νίκη και συνεπώς την κατάκτηση του Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία τους, χάρη σε ένα τέρμα στο τρίτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Σε ένα παιχνίδι που είχε πολύ αέρα, παρουσία τουλάχιστον 1.500 φιλάθλων και με αρκετές εκπλήξεις και βραβεύσεις πριν από την διοργανώτρια ΕΠΣ Ξάνθης, το Άβατο κατάφερε έστω και στις καθυστερήσεις να λυγίσει την αντίσταση της Αναγέννησης, που κατέκτησε πέρυσι το τρόπαιο αλλά δεν κατάφερε να επαναλάβει τον άθλο της παρά την μαχητικότητα που έδειξε.

Ο Άρης Αβάτου παρά το γεγονός ότι ισοφαρίστηκε, βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει και να στεφθεί Κυπελλούχος της ΕΠΣ Ξάνθης, με τον Γκέκα να βρίσκει το χώρο μέσα στην περιοχή της Θαλασσιάς στο τελευταίο κυριολεκτικά λεπτό του αγώνα, να κάνει ένα σουτ και να νικάει τον Περπερή για το τελικό 1-2, χαρίζοντας το Κύπελλο στην ομάδα του για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Η ομάδα του Αβάτου είχε προηγηθεί στο 38′ όταν ο Χαριτίδης εκτέλεσε  ένα φάουλ, ο Κουτσούμπας πήρε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ για να γράψει το 0-1, σκορ που διατηρήθηκε μέχρι και την ανάπαυλα. Γενικά το πρώτο ημίχρονο είχε φάσεις κυρίως για τον Άρη με την πρώτη μόλις στο 2ο λεπτό, όταν ο Πασχαλάκης μετά από μια πάσα βρέθηκε μόνος του στο ύψος του πέναλτι, αλλά το κοντρόλ του δεν ήταν καλό με αποτέλεσμα να βγει και να τον προλάβει μπλοκάροντας τη μπάλα ο αντίπαλος κίπερ.

Στο 4′  η Αναγέννηση απάντησε στην φάση του Αβάτου, όταν ο Στέλιος Τουργαΐδης εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ, αλλά είδε τον Αμουτζάκη να πέφτει πολύ σωστά στην γωνία του και να αποκρούει. Στο 31ο λεπτό ήρθε η καλύτερη φάση του αγώνα (μέχρι την… επόμενη που ήταν το πρώτο γκολ), όταν ο Χαριτίδης εκτέλεσε ένα κόρνερ, η μπάλα πήρε περίεργη τροπή από τον δυνατό αέρα που φυσούσε πέρασε από όλους τους παίκτες και τράνταξε το δεξί κάθετο δοκάρι του Περπερή, ενώ στην επαναφορά οι παίκτες του Άρη Αβάτου δεν κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα του Περπερή.

Στην επανάληψη η Αναγέννηση Θαλασσιάς μπήκε καλύτερα και πίεσε αρκετά ψηλά, κάτι που τελικά απέφερε αποτέλεσμα, αφού στο 57ο λεπτό και στην πρώτη ευκαιρία του δεύτερου ημιχρόνου ο Στέλιος Τουργαΐδης εκτέλεσε ένα φάουλ, η μπάλα μετά από μια «αναμπομπούλα» στην άμυνα του Αβάτου, κόντραρε στον Παπαδιώτη και κατέληξε στα δίχτυα του Αμουτζάκη.

Από εκεί και έπειτα ο Άρης ανέβηκε και πίεσε ψηλότερα, και κατάφερε να απαντήσει, με μια πολύ καλή φάση, αλλά ο Πασχαλάκης αν και βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Περπερή, έστειλε τη μπάλα για λίγο άουτ. Η Θαλασσιά προσπάθησε να κάνει την ανατροπή, αλλά ούτε το φάουλ του Σουκρήογλου, ούτε και το σουτ του Σαρηγιαννίδη από το ύψος της μικρής περιοχής, στο 81′ και στο 85′ δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Αμουτζάκη.  Ετσι ήρθε το γκολ του Γκέκα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων για να στεφθεί το Άβατο κυπελλούχος της ΕΠΣ Ξάνθης για πρώτη φορά στην ιστορία.

Περισσότερα σε λίγο. Θα ακολουθήσουν αναλυτικά ρεπορτάζ με δηλώσεις και πλήρες φωτορεπορτάζ από τον αγώνα, την απονομή και τις παρουσίες στην εξέδρα…

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΠΩΣ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ