ΕΠΣ Ξάνθης: Η μάχη της ανόδου στην Γ’ Κατηγορία 4 στροφές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος

 

Στην τελική ευθεία έχει μπει το πρόγραμμα για το πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης με 3 ομάδες να διεκδικούν αλλά και να μάχονται για τον τίτλο του πρωταθλητή και 3 για την κατάκτηση της 2ης θέσης που θα τους εξασφαλίσει την άνοδο.

Στην κορυφή βρίσκεται ο Απόλλων Διομήδειας με διαφορά 6 βαθμών από τον δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα και 7 βαθμούς από την τρίτη ομάδα. Επομένως κατακτώντας δύο νίκες στα εναπομείναντα 4 παιχνίδια θα εξασφαλίσει τον τίτλο του πρωταθλητή και την άνοδο.

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται η ομάδα της Ασπίδας Πηγαδίων έχοντας την ελάχιστη διαφορά από το την τρίτη ομάδα του βαθμολογικού πίνακα αλλά και διαφορά 6 βαθμών από τον τέταρτο της βαθμολογίας διεκδικώντας από κοινού την κατάκτηση της δεύτερης προνομιούχο θέσης που θα τους επιφέρει την άνοδο αλλά και υπό προυποθέσεις ακόμα και τον τίτλο του πρωταθλητή ανάλογα με τα αποτελέσματα του Απόλλων Διομήδειας στα 4 παιχνίδια που απομένουν. Αξίζει να τονιστεί πως για την 22η και τελευταία αγωνιστική η ομάδα των Πηγαδίων αντιμετωπίζει τον Ρεμβιακό ο οποίος έχει και αποσυρθεί από το πρωτάθλημα και έτσι θα κατακτήσει τους 3 βαθμούς άνευ αγώνα.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η ομάδα της Δόξας Σταυρούπολης έχοντας διαφορά 7 βαθμών από τον πρώτο Απόλλων Διομήδειας , 1 βαθμό από την δεύτερη Ασπίδα Πηγαδίων και 5 βαθμούς από την τέταρτη ομάδα του βαθμολογικού πίνακα. Επομένως περιμένει στραβοπάτημα της Ασπίδας Πηγαδιών σε ένα τουλάχιστον από τα 4 εναπομείναντα παιχνίδια ώστε να σκαρφαλώσει στην δεύτερη θέση και να κατακτήσει την άνοδο. Υπό προυποθέσεις και με συνεχόμενες ήττες του πρώτου μέχρι στιγμής αλλά με διαφορά ασφαλέιας Απόλλωνα, μπορεί να διεκδικήσει ακόμα και το πρωτάθλημα.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η ομάδα της ΑΕΚ Κυψέλης προσπαθώντας να κατακτήσει την δεύτερη θέση που θα της δώσει την άνοδο. Επομένως περιμένει βαθμολογικές απώλειες των δύο ομάδων που βρίσκονται από πάνω της στα 4 εναπομείναντα παιχνίδια ώστε να βρεθεί η ίδια στην 2η θέση παίρνοντας την άνοδο.

Συνοπτικά το πρόγραμμα Απόλλων Διομήδειας, Ασπίδα Πηγαδίων και Δόξα Σταυρούπολης 3 στροφές πριν από το τέλος:

Απόλλων Διομήδειας (40 βαθμοί): ΑΕΚ Κυψέλης (19η εντός), Αναγέννηση Π. Χρύσας (20η εκτός), Κοτύλη Ξάνθης (21η εκτός), Αετός Γοργόνας (22η εντός)

Ασπίδα Πηγαδίων (34 βαθμοί): Δόξα Σταυρούπολης (19η εντός), Σμίνθη Ξάνθης (20η εκτός), ΑΠΟΞ Ραιδεστός (21η εντός), Ρεμβιακός (22η εκτός με σκορ 0-3 α.α)

Δόξα Σταυρούπολης (33 βαθμοί): Ασπίδα Πηγαδίων (19η εκτός), Κεραυνός Π. Κατραμίου (20η εκτός), ΑΕΚ Κυψέλης (21η εντός), Αναγέννηση Π. Χρύσας (22η εκτός)

ΑΕΚ Κυψέλης (28 βαθμοί): Απόλλων Διομήδειας (19η εκτός), Αετός Γοργόνας (20η εντός), Δόξα Σταυρούπολης (21η εκτός), Σμίνθη Ξάνθης (22η εντός)

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ 4 ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ