ΕΠΣ Θράκης: Η τοποθέτηση του Κομψάτου Πολυάνθου μία εβδομάδα μετά τα επεισόδια με τον Αετό Μίσχου

 

Ανακοίνωση με την οποία τοποθετείται πάνω στα όσα έγιναν στην αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής με τον Αετό Μίσχου εξέδωσε ο Κομψάτος Πολυάνθου.

Η ομάδα του Πολυάνθου αναφέρει πως μερίδιο ευθύνης για τα όσα έγιναν έχουν σίγουρα όσοι ήταν παρόντες στο γήπεδο, αλλά πως και κανείς δεν μπορεί να ελέγξει τα συναισθήματα των παικτών που έχουν 200 παλμούς στο 90′ και που έχουν προκληθεί από τους αντιπάλους. Τέλος ζήτησε οι διαιτητές να είναι πιο προσεκτικοί στη σύνταξη των φύλλων αγώνων και να μη γράφουν ανυπόστατα πράγματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κομψάτου Πολυάνθου:

Αφού πέρασε μια εβδομάδα και ηρέμησαν τα πνεύματα θα θέλαμε και εμείς σαν σύλλογος να πάρουμε θέση για τα γεγονότα της περασμένης Κυριακής. Ο σύλλογος ο οποίος πρωταγωνιστεί φέτος στο πρωτάθλημα της Β’ Ερασιτεχνικής της ΕΠΣ Θράκης διοικείται από νέους ανθρώπους που έχουν μεράκι και αγάπη για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τα δείχνουν με κάθε τρόπο. Ξεκινήσαμε φέτος σαν μια παρέα με πολύ καλό κλίμα κάτι που έβγαινε προς τα έξω και γι’ αυτό τον λόγο είχαμε από τις μεγαλύτερες προσελεύσεις κόσμου στο νομό Ροδόπης. Ποτέ δεν δημιουργήσαμε πρόβλημα ούτε αγωνιστικά ούτε οι φίλαθλοί μας έξω απ το γήπεδο. Πάντα μας υποστηρίζουν με θέρμη αλλά ποτέ δεν έφτασαν στο σημείο να κάνουν έκτροπα.

Δεν ρίξαμε ποτέ φταίξιμο για τα γεγονότα της Κυριακής στην ΕΠΣ (Τι θα μπορούσε άλλωστε να κάνει;) ούτε στους διαιτητές του αγώνα. Σίγουρα όσοι ήταν στο γήπεδο είχαν μερίδιο ευθύνης για όσα έγιναν. Οι παίχτες, οι προπονητές, οι διαιτητές κι οι φίλαθλοι….Όποιος θεωρεί ότι δεν φταίει κοροϊδεύει τον εαυτό του. Το θέμα είναι να μπει ένα τέλος στην παραφιλολογία, να ανασυνταχθούν οι ομάδες και να βοηθήσουμε όλοι να μην υπάρξουν άλλα τέτοια γεγονότα. ΟΛΟΙ….

Απ την άλλη μας στενοχωρεί η μη ψύχραιμη αντίδραση τόσο του κόσμου μας όσο και αυτών που βρίσκονταν εντός αγωνιστικού χώρου αλλά δεν μπορεί κανένας να ελέγξει τα συναισθήματα παιχτών που έχουν ανεβάσει 200 παλμούς στο 90′ ενώ αγωνίζεται η ομάδα μας με 10 παίχτες (με αμφισβητούμενη κόκκινη κάρτα), μόλις είχε ισοφαρίσει η ομάδα σε 2-2 και έχουν προκληθεί από αντιπάλους. Όλοι μπορούν να καταλάβουν πως κάθε άνθρωπος αντιδράει διαφορετικά και ειδικά κάτω από τέτοιες καταστάσεις.

Σαν σύλλογος περιμένουμε την τιμωρία της πειθαρχικής επιτροπής που πιστεύουμε θα είναι αντικειμενική απέναντι στα γεγονότα θα τιμωρήσει αναλόγως και έχοντας εμπειρία χρόνων απ’ τα γήπεδα να δείξει την ανάλογη ευαισθησία επί του θέματος. Θα θέλαμε επίσης να ζητήσουμε απ’ τον σύνδεσμο διαιτητών να είναι πιο προσεκτικοί οι διαιτητές στην σύνταξη των φύλλων αγώνων καθώς γράφτηκαν ανυπόστατα πράγματα (δεν μιλάμε για διαιτητικά λάθη γιατί στον καθένα μπορούν να συμβούν και δεν θεωρούμε ‘τι υπάρχει κάποιος δόλος απ’ όσους διαιτητές μας έχουν διαιτητεύσει).