Volley League: Τα δεδομένα για τα πλέι οφ του Εθνικού και τα πλέι άουτ (?) της Ορεστιάδας δύο αγωνιστικές πριν το τέλος

 

Μετά και την ολοκλήρωση της 20ης αγωνιστικής της Volley League έσφιξε ακόμα περισσότερο η θηλειά στον ΑΟ Ορεστιάδας, που δεν εξαρτάται πλέον από τον εαυτό του για την παραμονή στην κατηγορία.

Η ήττα με 3-1 σετ από τον Παμβοχαϊκό το βράδυ της Πέμπτης στο «Νίκος Σαμαράς» ήταν ιδιαιτέρως καταδικαστική. Αν είχε έστω εξασφαλίσει έναν πόντο, τώρα θα είχε μειώσει στους τρεις τους βαθμούς από την Κύζικο και θα ήταν σε τροχιά πλέι άουτ, παίρνοντας παράταση για την παραμονή. Μένοντας στους επτά  βαθμούς ωστόσο αντιμετωπίζει κατάφατσα το φάσμα του απευθείας υποβιβασμού αν δεν βρει βαθμούς στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια με Κηφισιά στην Αθήνα και Εθνικό στην Ορεστιάδα.

Στην Ορεστιάδα κρισιμότερο ίσως και από το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με τον Εθνικό είναι το ματς της Κύζικου με τον Ηρακλή στην Χαλκίδα. Αν η Κύζικος, την οποία ουσιαστικά κυνηγά, φύγει από εκει με βαθμό ή βαθμούς, θα πράγματα θα δυσκολέψουν επικίνδυνα. Τελευταία αγωνιστική έχει τον αήττητο Ολυμπιακό αλλά αν για παράδειγμα η Κύζικος φύγει νικήτρια από την Χαλκίδα, τότε στην Ορεστιάδα δεν θα αρκεί απλά νίκη επί του Εθνικού αλλά θα πρέπει να πάρει αποτέλεσμα την Κυριακή και στην Κηφισιά.

Αν βέβαια η Κύζικος ηττηθεί στα εναπομείναντα ματς, ο ΑΟΟ θα προλαβαίνει τα πλέι άουτ ακόμα και με δυο ήττες, εφόσον όμως εξασφαλίσει τουλάχιστον έναν βαθμό. Σε κάθε περίπτωση η Ορεστιάδα για να προλάβει να μπει στα πλέι άουτ, πρέπει να έχει διαφορά τριών ή λιγότερων πόντων από την προτελευταία ομάδα. Αυτήν την στιγμή η διαφορά είναι στους τέσσερις και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο ΑΟΟ αν ολοκληρωνόταν σήμερα το πρωτάθλημα θα υποχρεωνόταν σε απευθείας υποβιβασμό στην Α2 Κατηγορία.

Το πρόγραμμα των ομάδων που μάχονται για τα πλέι άουτ (δεξιά βλέπετε την υπάρχουσα βαθμολογία αλλά και τους βαθμούς εκκίνησης στα πλέι άουτ αν ολοκληρωνόταν σήμερα το πρωτάθλημα):
9. Παναχαϊκή (15): ΠΑΟΚ (εκτός), Ηρακλής Χαλκίδας (εντός)
10. Ηρακλής Χαλκίδας (14): Κύζικος (εντός), Παναχαϊκή (εκτός)
11. Κύζικος (11): Ηρακλής Χαλκίδας (εκτός), Ολυμπιακός (εντός)
12. Ορεστιάδα (7): Κηφισιά (εκτός)), Εθνικός Αλεξανδρούπολης (εντός)

Σε σχέση με την πρώτη οκτάδα των πλέι οφ, είχαμε ανακατατάξεις μετά την εμβόλιμη αγωνιστική της Τετάρτης και της Πέμπτης. Δεύτερος ξαναπέρασε ο ΠΑΟΚ μετά την ήττα του παναθηναϊκού στην Κηφισιά.

Ο Παμβοχαϊκός με τη νίκη του είναι 4ος, πάνω από τον Εθνικό, κοντράρεται μαζί του την Κυριακή στην Αλεξανδρούπολη και είναι εξαιρετικά πιθανό οι δυο ομάδες να τα ξαναπούν στα πλέι οφ, με πλεονέκτημα έδρας σε όποιον αναδειχθεί νικητής της Κυριακή. Μόνος άνετος ο αήττητος Ολυμπιακός ενώ και ο Ηρακλής δεν δείχνει να μπορεί να πάρει κάτι διαφορετικό από την 8η θέση και να πέσει επάνω στον πρωταθλητή της κανονικής περιόδου στα πλέι οφ.

Συνοπτικά το πρόγραμμα των ομάδων από την 2η ως και την 8η θέση (δεξιά βλέπετε πως διαμορφώνονται τα ζευγάρια στα πλέι οφ αν ολοκληρωνόταν σήμερα το πρωτάθλημα):
2. ΠΑΟΚ (45):  Παναχαϊκή (εντός), Παμβοχαϊκός (εκτός)
3. Παναθηναϊκός (46):  Ηρακλής Θεσσαλονίκης (εντός), Φοίνικας (εκτός)
4. Παμβοχαϊκός (35): Εθνικός Αλεξανδρούπολης (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός)
5. Εθνικός Αλεξανδορύπολης (33): Παμβοχαϊκός (εντός), Ορεστιάδα (εκτός)
6. Φοίνικας Σύρου (33): Ολυμπιακός (εκτός), Παναθηναϊκός (εντός)
7. Κηφισιά (32): Ορεστιάδα (εντός), Ηρακλής Θεσσαλονίκης (εκτός)
8. Ηρακλής Θεσσαλονίκης (28): Παναθηναϊκός (εκτός), Κηφισιά (εντός)

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΜΒΟΛΙΜΗΣ 20ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ VOLLEY LEAGUE ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ