Δίδαξαν τα μυστικά του βόλεϊ στους μαθητές του Γυμνασίου Σαμοθράκης οι Αμαζόνες Μαΐστρου

 

Στο νησί ”Των Μεγάλων Θεών”, την πανέμορφη Σαμοθράκη, βρέθηκε την περασμένη Τρίτη 7 Μαρτίου ο επικεφαλής της προπονητικής ομάδας των Αμαζόνων, Μάκης Δημητριάδης, για να παρουσιάσει και να διδάξει βόλεϊ στις μαθήτριες και τους μαθητές του Γυμνασίου Σαμοθράκης.

Η παρουσίαση περιείχε δύο σκέλη :
1. Ομιλία σχετική με την ιστορία του Βόλεϊ και ιδιαίτερα της περιοχής μας, η οποία άξια αποκαλείται ”Μητρόπολη του Ελληνικού Βόλεϊ”. Ακολούθησε προβολή υλικού για τη διδασκαλία της τεχνικής και της τακτικής του αθλήματος καθώς και συζήτηση σχετικά με την απήχηση που έχει το άθλημα σε παγκόσμιο επίπεδο.
2. Πρακτική διδασκαλία στο Κλειστό Γυμναστήριο του σχολείου και παιχνίδι σε ένα ειδικό μεγάλο φιλέ που στήθηκε για τις ανάγκες της ημέρας με 60 μαθητές και μαθήτριες συγχρόνως, να συμμετέχουν ενεργά και να διασκεδάζουν με Βόλεϊ!

Οι Αμαζόνες δώρισαν στο σχολείο μπάλες ώστε να θυμούνται οι μαθητές την επίσκεψη τους και το άθλημα που έχει δοξάσει την περιοχή του Έβρου. Το σχολείο αντίστοιχα χάρισε στην ομάδα αναμνηστικό αγαλματίδιο της Νίκης της Σαμοθράκης.