Super League: Φωτιά και στην μάχη του πρώτου σκόρερ! Ο Μπεργκ ξεπέρασε τον Γιουνές αλλά η μεταξύ τους κόντρα έχει συνέχεια…

 

Ο Χαμζά Γιουνές κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να ξεδιπλώσει το ταλέντο του και μετά από σχεδόν μισό πρωτάθλημα να βρίσκεται σταθερά πρώτος σκόρερ. Παρ’όλα αυτά από εκεί που δεν τον περίμενε κανείς, ο Μάρκους Μπεργκ, που δεν ήταν και στην καλύτερη κατάσταση πριν την έλευση του Ουζουνίδη στον Παναθηναϊκό, εξαπέλυσε αντεπίθεση και πλέον ξεπέρασε τον Τυνήσιο φορ της Ξάνθης κατά δύο τέρματα.

Ο Χαμζά Γιουνές, ήρθε το καλοκαίρι που μας πέρασε στην Θρακιώτικη ομάδα, και μετά από ένα πολύ μικρό διάστημα προσαρμογής  που χρειάστηκε ξεδίπλωσε γρήγορα τα προσόντα του. Σκόραρε με την παραμικρή ευκαιρία, εκμεταλλευόταν πολλές φορές και το μοναδικό λάθος του αντιπάλου, κάτι που τον έφερε στο τέλος του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος στην πρώτη θέση των σκόρερ, αλλά και την ομάδα του στην πρώτη θέση των πιο εύστοχων ομάδων.

Το τελευταίο διάστημα ωστόσο φαίνεται πως η πρωτιά του Τυνήσιου φορ, απειλείται σοβάρα, αφού με την έλευση του Μαρίνου Ουζουνίδη στον Παναθηναϊκό, ο Μάρκους Μπεργκ δείχνει να βρίσκει τον παλιό καλό του εαυτό και να γίνεται ξανά μια πολύ μεγάλη απειλή για τα αντίπαλα δίχτυα. Μάλιστα την περασμένη αγωνιστική ο Σουηδός πήρε από το χέρι την ομάδα του και την οδήγησε στην νίκη επί της Βέροιας κάνοντας χατ τρικ από το πρώτο κιόλας ημίχρονο και δίνοντας στην ομάδα του στην ουσία την νίκη.

Πλέον ο Σουηδός σέντερ φορ του Παναθηναϊκού ξέφυγε από τον Τυνήσιο της Ξάνθης και ανέβηκε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ μετρώντας 16 τέρματα έναντι 14 του Χαμζά Γιουνές που βρίσκεται ακριβώς μια θέση πιο κάτω, αλλά και 13 του Πέδρο Κόντε το ΠΑΣ Γιάννινα που ακολουθεί. Πάντως ο Γιουνές δείχνει και αυτός μετά από ένα μικρό ντεφορμάρισμα και έναν τραυματισμό που πέρασε τον τελευταίο μήνα, πως επανέρχεται και δεν πρόκειται να αποτελέσει εύκολο αντίπαλο για κανέναν.

Η κατάταξη των σκόρερ στην Super League:

16 τέρματα: Μάρκους Μπέργκ (Παναθηναϊκός)

14 τέρματα: Χαμζά Γιουνές (Ξάνθη)

13 τέρματα: Πέδρο Κόντε (ΠΑΣ Γιάννινα), Ιντέγε Μπραουν (Ολυμπιακός)