Στο νοσοκομείο μαθητές Δημοτικού της Κομοτηνής μετά από μάθημα κολύμβησης

 

Προβλήματα υγείας εμφάνισαν μαθητές της τρίτης τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, μετά από την είσοδό τους στο πανεπιστημιακό κολυμβητήριο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή.

Εκεί βρίσκονταν παρακολουθώντας προγραμματισμένο μάθημα κολύμβησης, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος που εφαρμόζει το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την Κολυμβητική Ομοσπονδία για την εκμάθηση της κολύμβησης στα παιδιά Δημοτικών Σχολείων όλης της χώρας.

Μία αλλαγή στο χλώριο της πισίνας, φαίνεται σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες να προκάλεσε τα προβλήματα. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές που έφτασαν στην εφημερίδα “Χρόνος”, δύο μαθητές έκαναν εμετό και τουλάχιστον άλλοι τέσσερις εμφάνισαν αλλεργική αντίδραση και δύσπνοια.

Άμεσα ενημερώθηκε η διεύθυνση του σχολείου, που με τη σειρά της ενημέρωσε τους γονείς των μαθητών. Τουλάχιστον τρεις μαθητές διακομίστηκαν το πρωί στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής με ευθύνη των γονέων τους προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Όπως αναφέρει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα «Χρόνος», επικαλούμενη πηγές από το Νοσοκομείο Κομοτηνής, οι δύο μαθητές έχουν ήδη αποχωρήσει, ενώ ένας μαθητής υποβάλλεται σε περαιτέρω εξετάσεις.

Ενημερώθηκε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης Μαρίνος Κωνσταντινίδης, ο οποίος έκανε τις σχετικές επαφές για να διαπιστώσει τι συνέβη. Πάντως επιβεβαίωσε ότι το χλώριο ήταν σε επιτρεπτά όρια.