Συζητούνται στο Ελεγκτικό Συνέδριο οι ηλεκτρονικοί πίνακες του νέου κολυμβητηρίου Αλεξανδρούπολης

 

Συζητείται το πρωί της Παρασκευής στο Ελεγκτικό Συνέδριο στην Αθήνα  η  προσφυγή του Δήμου Αλεξανδρούπολης κατά της απόφασης της Επιτρόπου να μην εγκρίνει την δαπάνη για την προμήθεια νέων σύγχρονων ηλεκτρονικών πινάκων βαθμολόγησης στο Κολυμβητήριο.

Η υπόθεση οδηγήθηκε στην δικαιοσύνη που θα αποφασίσει τελικά για την αξία των ηλεκτρονικών πινάκων που θα τοποθετηθούν στο Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης, αφού ο Δήμος και η Επίτροπος που ελέγχει τα οικονομικά των Δήμων του Έβρου, δεν μπόρεσαν να τα βρουν.

Όπως είχε αναφερθεί και σε παλιότερη ανάρτηση μετά τις δηλώσεις του Βαγγέλη Λαμπάκη στην κοπή πίτας του Εθνικού, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει εδώ και οκτώ μήνες εξασφαλίσει τα ένα ποσό της τάξεως των 300.000 ευρώ για τους ηλεκτρονικούς πίνακες του Κολυμβητηρίου ενώ έχει βρεθεί και η ανάδοχος εταιρεία που θα κάνει την προμήθεια του εξοπλισμού.

Ωστόσο, η Επίτροπος που ελέγχει τα οικονομικά των Δήμων του Έβρου έχει διαφορετική άποψη και δεν εγκρίνει τη δαπάνη, «προτείνοντας» στο Δήμο Αλεξανδρούπολης να προμηθευτεί πίνακες αξίας 120.000 € και αυτή η διάσταση απόψεων θα συζητηθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο αυτήν την Παρασκευή 10 Μαρτίου, όπου θα συζητηθεί η προσφυγή του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Η «επιμονή» του Δήμου Αλεξανδρούπολης στους πίνακες των 300.000 € έχει να κάνει με το γεγονός ότι θα είναι πολύ ανώτεροι τεχνολογικά και θα κάνουν το Κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης να ξεχωρίζει και να μπορεί να διεκδικεί διοργανώσεις μεγάλου και πολύ μεγάλου βεληνεκούς, σύμφωνα και με σχετικό αίτημα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.

Είναι άλλωστε γνωστό ότι πέρυσι αποσύρθηκαν από την Αλεξανδρούπολης διεθνούς βεληνεκούς διοργανώσεις όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τεχνικής Κολύμβησης και η Πανεπιστημιάδα, που μεταφέρθηκαν τελικά στον Βόλο, ακριβώς λόγω της απουσίας κατάλληλων ηλεκτρονικών πινάκων, με αποτέλεσμα να χάσει η πρωτεύουσα του Έβρου την ευκαιρία της τουριστικής προβολής αλλά και των εσόδων που θα συνεπάγονταν ο ερχομός τόσο μεγάλου αριθμού επισκεπτών.