Νέα μπλεξίματα για την Ξάνθη από τον «ύποπτο» αγώνα με τον Πανελευσινιακό! Υπό διάσκεψη η υπόθεση στην ΕΕΑ

 

Δεν λέει να ξεμπλέξει η ΠΑΕ Ξάνθη από το περσινό παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Πανελευσινιακό, που έχει κριθεί από την εταιρεία ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης ως ύποπτο χειραγώγησης και μάλιστα είχε οδηγήσει σε εισήγηση ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ για… υποβιβασμό της θρακιώτικης ομάδας.

Μπορεί να έχει περάσει σχεδόν ενάμισης χρόνος από εκείνο το παιχνίδι και σε πειθαρχικό επίπεδο η Ξάνθη τελικά να αθωώθηκε, ωστόσο αποδεικνύεται ότι υπάρχουν και άλλες διαδικασίες που τρέχουν. Μια από αυτές έχει να κάνει με τον φάκελο που έχει σχηματιστεί και στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Όπως αναφέρεται σε απογευματινή ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, η ΕΕΑ κατά την συνεδρίαση αυτής της Πέμπτης, μετά από αναβολή που είχε προηγηθεί, προχώρησε σε ακρόαση των ΠΑΕ Πανελευσινιακός και ΠΑΕ Ξάνθη.

Η ακρόαση είχε να κάνει σε σχέση με τις έγγραφες   διαπιστώσεις του Συστήματος Στοιχηματικής Απάτης (BFDS), ήτοι για χειραγώγηση αγώνων στο πλαίσιο του Στοιχήματος.Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αποφάσισε να κρατήσει υπό διάσκεψη την υπόθεση.

Ανάλογες αποφάσεις πάρθηκαν για τις αντίστοιχες περιπτώσεις των αγώνων Κέρκυρα – Αναγέννηση Καρδίτσας, Αναγέννηση Καρδίτσας – Αχαρναϊκός, Απόλλων Σμύρνης – Παναιγιάλειος, Βέροια – Ηρακλής και λαμία – Αναγέννηση Καρδίτσας που επίσης κρατήθηκαν υπό διάσκεψη.