«Το άλμπουμ της ζωής μου»: H Σοφία Καρακύκλα αποκαλύπτει στο ThrakiSportS τις αγαπημένες της φωτογραφίες

Επιμέλεια αφιερώματος: Έλενα Καρατζίδου

Μέχρι πρόσφατα, ο αθλητισμός αντιμετωπιζόταν ως ένα σχεδόν αποκλειστικά ανδρικό προπύργιο, το οποίο κατέρριψαν εύκολα οι γυναίκες, οι οποίες πλέον καταφέρνουν πράγματα που παλαιότερα θα φάνταζαν πολύ μακρινά έως αδύνατα. Ένα τέτοιο παράδειγμα στον γυναικείο αθλητισμό και συγκεκριμένα στο χώρο του Βόλεϊ είναι και η Σοφία Καρακύκλα. Από πολύ μικρή έψαχνε το άθλημα που θα έκανε τη διαφορά και βρήκε τελικά τη μεγάλη της αγάπη κάπου ανάμεσα στις μανσέτες και τα ται μπρέικ.

Πριν ακόμη πάει σχολείο, ήταν φανερό ότι η σχέση της με τη γυμναστική θα είναι σχέση ζωής. Οι επισκέψεις της σε κάθε είδους γήπεδο της Καλαμάτας ,από την οποία κατάγεται, ήταν αρκετά συχνές καθώς όντας κορίτσι του μπαμπά ,τον ακολουθούσε σε κάθε αθλητικό γεγονός. Ξεκίνησε δειλά τα βήματα της από τη ρυθμική και το χορό αλλά ανακάλυψε πως σίγουρα αυτή δεν ήταν η κλίση της. Στη συνέχεια μπήκε στη καθημερινότητα της το βόλεϊ και ξεκίνησε τη πορεία της στην Ε’ Δημοτικού από τις Ακαδημίες του Ακρίτα Καλαμάτας. Με το ταλέντο της και φυσικά το ύψος της -που στα 14 της ήταν 1,80, κατάφερε να εξασφαλίσει μια κλήση στην Προεθνική παγκορασίδων.

Φυσικό επόμενο ήταν να συνεχίσει τη πορεία της και στο γυναικείο τμήμα του Ακρίτα με τον οποίο πανηγύρισε το 2012 και την άνοδο στην Α2 κατηγορία. Τρία χρόνια αργότερα και αφού βραβεύτηκε για τη πορεία της στην ομάδα καταφέρνει να περάσει στο ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στη Κομοτηνή και αναγκάζεται να αποχωριστεί την αγαπημένη της ομάδα. Η έλευση της έμελλε να είναι καθοριστική, όχι μόνο στη ζωή της αλλά και στη καριέρα της καθώς δέχεται πρόταση από την Νίκη Αλεξανδρούπολης στην οποία ενσωματώνεται κατευθείαν, κάνοντας άψογες εμφανίσεις και έχοντας βασική θέση στο ρόστερ της ομάδας μέχρι και σήμερα.

Θέλοντας να της κάνουμε ένα μικρό δώρο καθώς πρόσφατα είχε τα γενέθλια της, της ζητήσαμε  όπως κάνουμε κάθε εβδομάδα από προσωπικότητες του αθλητισμού της περιοχής μας, να ξεφυλλίσει τα προσωπικά και οικογενειακά άλμπουμ και να επιλέξει η ίδια τις φωτογραφίες που αγαπά περισσότερο, που την έχουν σημαδέψει περισσότερο, που θεωρεί ότι συνοψίζουν την μέχρι σήμερα (αθλητική και όχι μόνο) πορεία της.

Η Σοφία Καρακύκλα ανταποκρίθηκε με χαρά σε αυτήν την πρόσκληση – πρόκληση, επέλεξε τις αγαπημένες φωτογραφίες της και ξεφυλλίζει μαζί μας το «άλμπουμ της ζωής της», εξηγώντας τι βλέπουμε σε κάθε εικόνα. Γνωρίστε λοιπόν την Σοφία Καρακύκλα μέσα από τα μάτια της… Σοφίας Καρακύκλα!