Super League: Η ενδεκάδα των συμβολαίων που λήγουν στην Ξάνθη το καλοκαίρι και η «επιχείρηση ανανέωση» με πρώτο τον Βασιλακάκη

 

Αν και είμαστε ακόμα στον Μάρτιο και θέλει ακόμα 7 αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος (χωρίς φυσικά τα play off) υπάρχουν κάποιοι παίκτες που το συμβόλαιο τους λήγει στις 30 Ιουνίου και φυσικά έχουν το ελεύθερο αυτή την περίοδο να διαπραγματευτούν με όποια ομάδα θέλουν.

Αυτό το γνωρίζουν στην Ξάνθη, και θέλουν σύμφωνα με την εφήμερίδα “Goal” μετά το παιχνίδι με την Κέρκυρα να ξεκινήσουν τις συζητήσεις με αυτούς τους παίκτες. Πρώτος στη σειρά αναμένεται να είναι ο Θοδωρής Βασιλακάκης, ο οποίος έχει πάρει ήδη το πρώτο μήνυμα από τους ανθρώπους της Ξάνθης. Άλλωστε όπως λέει και η γνωστή παροιμία… «από Μάρτη καλοκαίρι κι από Αύγουστο Χειμώνα», παροιμία που ακολουθούν αρκετά πιστά όλα αυτά τα χρόνια ο Χρήστος Πανόπουλος και οι συνεργάτες του.

Στη συνέχεια αναμένεται να γίνουν συζητήσεις και με τους υπόλοιπους παίκτες των οποίων λήγουν τα συμβόλαια, όπως και με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, του οποίου το συμβόλαιο λήγει επίσης το καλοκαίρι, ενώ όπως ανακοίνωσε και ο προπονητής του Πλατανιά Γιώργος Παράσχος ανανέωσε και ο Σέρβος τερματοφύλακας και για πολλούς ο καλύτερος του πρωταθλήματος Ζίβκο Ζίφκοβιτς (θυμηθείτε ΕΔΩ), κάτι που δείχνει να έχει βάση αφού και στην γνωστή ιστοσελίδα transfermarkt ως ημερομηνία λήξης του συμβολαίου του υπάρχει το 2019.

Λογικά μετά τον Βασιλακάκη σειρά θα πάρει ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και δεύτερος στο πρωτάθλημα Χαμζά Γιουνές που είχε υπογράψει μονοετές συμβόλαιο και λογικά με τις εμφανίσεις του σε πρωτάθλημα και κύπελλο θα ζητάει μεγαλύτερο συμβόλαιο και θα έχει και καλές προτάσεις από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό. Βέβαια υπάρχουν και οι φήμες που λένε πως το συμβόλαιο του Τυνήσιου φορ, είναι μεν μονοετές, αλλά περιέχει δε και μια οψιόν ανανέωσης για ακόμα έναν χρόνο εάν οι δύο ομάδες συμφωνήσουν στην συνέχιση της συνεργασίας τους.

Εκτός των Βασιλακάκη και Χαμζά το καλοκαίρι λήγουν σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα (δεδομένου πως η Ξάνθη δεν ανακοινώνει την διάρκεια των συμβολαίων που υπογράφει με τους παίκτες της) τα συμβόλαια των Δήμου Μπαξεβανίδη, Χρήστου Λισγάρα, Κώστα Φλίσκα, Φερνάντο Γουάλας, Αντριάν Λουσέρο, Καρίμ Σολτάνι, Θανάση Παπαγεωργίου και του Μιχάλη Ζαρόπουλου, οπότε η διοίκηση της ομάδας θα έχει αρκετή δουλεία μέχρι το καλοκαίρι. Δέκα συμβόλαια είναι αυτά, συν του Λουτσέσκου έντεκα. Μια ενδεκάδα που επιθυμία των διοικούντων είναι να παραμείνει στην πλειοψηφία της στην Ξάνθη, αφού ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει…