O «έλεγχος» των… επιδόσεων και των αποδόσεων των Θρακιωτών στην Ευρώπη

 

Μέτριο ήταν αυτό το Σαββατοκύριακο για τους Θρακιώτες του εξωτερικού, αφού αν και αρκετοί αγωνίστηκαν μόνο ο Μάρτινς του Άρη Λεμεσού σκόραρε.

Αναλυτικά, στην συγκεκριμένη ανάρτηση συγκεντρώσαμε τι έκαναν οι Θρακιώτες του εξωτερικού το Σαββατοκύριακο στα διάφορα γήπεδα της Ευρώπης, εκτός των Ελληνικών συνόρων (η στήλη θα ανανεώνεται κάθε εβδομάδα και με νέα ονόματα που τυχόν μας διαφεύγουν):

ΙΤΑΛΙΑ
Βασίλης Τοροσίδης (Μπολόνια): Εκτός αποστολής ήταν αυτή την εβδομάδα ο Βασίλης Τοροσίδης, αφού εξέτιε την ποινή της κόκκινης κάρτας που αντίκρισε στον προηγούμενο αγώνα της Μπολόνια, με την Τζένοα. Η ομάδα του γνώρισε την ήττα με 0-2 από τη Λάτσιο και δεν κατάφερε ούτε αυτή την εβδομάδα να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Κώστας Πελτέκης (Βολούντας Σπολέτο): Δεν αγωνίστηκε ο Κώστας Πελτέκης στην εκτός έδρας νικη της Σπολέτο επί της Λάμα με 0-2 και επέστρεψε στην κορυφή με 44 βαθμούς όσους έχει η Μπαστία και η Βιλαμπάνιο.

ΡΩΣΙΑ
Γιούρι Λοντιγκιν (Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης): Στην επανεκίνηση του πρωταθλήματος της Premier League στη Ρωσία, ο Γιούρι Λοντίγκιν ήταν βασικός και έπαιξε 90′ στην εκτός έδρας ισοπαλία με την ΤΣΚΑ Μόσχας, διατηρώντας την Ζενίτ στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

ΒΕΛΓΙΟ
Δημήτρης Γούτας (Κόρτραϊκ): Βασικός ήταν και ο πρώην αμυντικός της Ξάνθης, που αγωνίστηκε για ολόκληρο το 90λεπτο στην ισοπαλία της ομάδας του με 1-1 με την Σαρλερουά που παρέμεινε στην 10η θέση με 31 βαθμούς. Βασικος και ο Μιχαλης Σηφακης για την Κορτραικ.

Xoσε Μαρία Κάσες (Μεουπεν): Ο πρωην Ισπανός μεσοεπιθετικός του Πανθρακικού είδε το πρώτο ημίχρονο του αγώνα από τον πάγκο, όμως έπαιξε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο στην ήττα της ομάδας του από την Σιντ Τρούιντεν με 2-1 που έμεινε στην 11η θέση με 30 βαθμούς.

ΙΣΠΑΝΙΑ
Δημήτρης Σιόβας (Λεγκανές): Βασικός αγωνίστηκε ο πρώην παίχτης της Ξανθης, του Πανιωνίου και του Ολυμπιακού στην νίκη της ομάδας του με 1-0 επί της Γρανάδας και έφτασε στους 24 βαθμούς, 5 πιο πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού και την πρόσφατη αντίπαλο της.

Αλέις Βινταλ (Μπαρτσελόνα): Εκτός αποστολής όπως και στην υπόλοιπο της χρονιάς θα είναι o πρώην παίκτης του Πανθρακικού Αλέις Βιντάλ λόγω σοβαρού τραυματισμού στον αστράγαλο.

Χαβίτο (Γκιχουελο): Μπήκε στο παιχνίδι ως αλλαγή στο 60ο λεπτό στην ήττα της ομάδας του με 3-1 από την Λεονέσα, αποτέλεσμα που την κράτησε στους 25 βαθμούς και μέσα στην ζώνη του υποβιβασμού.

Κάρλος Κάλβο (Μπανταλόνα): Εκτός αποστολής έμεινε ο Ισανός πρωην μεσος της Ξάνθης στην νικη 1-0 επί της Βιγιαρεάλ Β’ αποτέλεσμα που την έφερε στην τέταρτη θέση με 47 βαθμούς.

ΤΣΕΧΙΑ

Νταβίντ Λαφάτα (Σπάρτα Πράγας): Βασικός αγωνίστηκε ο πρώην παίκτης της Ξάνθης, αλλά βγήκε ως αλλαγή στο 75ο λεπτό στη νίκη της ομάδας του με 1-0 επί της Ντούκλα Πράγας.

ΠΟΛΩΝΙΑ

Αρκάντιους Μάλαρτζ (Λέγκια Βαρσοβίας): Βασικός και για 90 λεπτά αγωνίστηκε ο πρώην παίκτης της Ξάνθης και του Παναθηναϊκού στην εντός έδρας ισοπαλία της ομάδας του με την Τερμάλιτσα, αποτέλεσμα που την κράτησε στην 4η θέση και 4 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Λέγκια Γκντανσκ.

ΤΟΥΡΚΙΑ
Στηβ Μπέλεκ (Ουμρανίγιεσπορ): Βασικός στην εντός έδρας νίκη με 1-0 της Ουμρανίγιεσπορ επί της Γκιρεσούνσπορ για την Β’ Τουρκίας στην οποία αγωνίζεται ο άλλοτε επιθετικός του Πανθρακικού, της Ουντινέζε και της Φιορεντίνα Στηβ Μπέλεκ.

ΚΡΟΑΤΙΑ
Σάββας Γκέντσολου (Χάιντουκ Σπλιτ): Βασικός αγωνίστηκε ο πρωην παίκτης της ΑΕΚ, που έχει ρίζες και από την Αλεξανδρούπολη στην ήττα με 2-1 εκτός έδρας της ομάδας του από την Όσιγιεκ η οποία την έφτασε στην τρίτη θέση όπου ισοβαθμούν πλέον με 41 βαθμούς.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Aλέξης Καλαϊτζίδης (Ρουρντορφ): Την ήττα 3-2 γνώρισε από την Μπίρκεσντορφ η ομάδα του Καλαιτζίδη για την 5η κατηγορία, με τον Θρακιώτη πορτιέρο να αγωνίζεται βασικός σε ένα ακόμη παιχνίδι.

Κώστας Τσαμούρης (Καιζερσλάουτεν ΙΙ): Αγωνίστηκε για περίπου 10 λεπτά, αφού μπήκε ως αλλαγή στο 82′ στη νίκη με 3-0 της ομάδας του για το πρωτάθλημα της 4ης κατηγορία Γερμανίας με την Σταϊνμπαχ ο Ξανθιώτης Τσαμούρης.

ΚΥΠΡΟΣ
Φώτης Παπουλής (Απόλλων Λεμεσού): Ο πρώην επιθετικός του Πανθρακικού και αρχηγός του Απόλλωνα Λεμεσού αγωνίστηκε ως βασικός, αλλά αποχώρησε πολύ νωρίς, αφού έγινε αλλαγή μόλις στο 30ο λεπτό στην ισοπαλία με 0-0 της ομαδας του με την Ανόρθωση εκτός έδρας διατηρώντας της τρίτη θέση και το +6 από την ΑΕΛ Λεμεσού.

Ροτζέριο Μάρτινς (Αρης Λεμεσου): Ο πρωην μεσοεπιθετικός του Πανθρακικού πέτυχε το πρώτο του χατ τρικ στο πρωτάθλημα φτάνοντας συνολικά τα οχτώ τέρματα, έστω και αν αυτά προήλθαν μόνο από την άσπρη βούλα του πέναλτι στην νίκη της ομάδας του με 3-1 επί του Εθνικού Άχνας. Έτσι ο Άρης ανέβηκε στους 24 βαθμούς, 13 πάνω από την ζώνη υποβιβασμού.

Βασίλης Σκούρτης (Άρης Λεμεσού): Ο πρώην φορ της Ξανθης αγωνίστηκε ως βασικός όπως και ο Μαρτινς, αλλά σε αντίθεση με τον δεύτερο βγήκε ως αλλαγή στο 46ο λεπτό στην νίκη με 3-1 επί του Εθνικού Άχνας και χωρίς να σκοράρει κάποιο γκολ έμεινε στα 3 τέρματα στο πρωτάθλημα.