Γ’ Εθνική: Ο «έλεγχος» των παικτών και προπονητών από την Θράκη στις ομάδες εκτός Θράκης

 

Παιχνίδια για την 21η αγωνιστική πραγματοποιήθηκαν αυτή την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017.

Ο Ορφέας Ξάνθης αναδείχθηκε για ακόμη μία αγωνιστική ισόπαλος σε εκτός έδρας παιχνίδι παίρνοντας άλλον έναν βαθμό. Αντίθετα η Δόξα Προσκυνητών έκανε το ρεπό της για τον δεύτερο γύρο.

Πέραν των δυο ομάδων μας έχουμε και πολλούς άλλους θρακιώτες ποδοσφαιριστές και προπονητές, που λαμβάνουν μέρος στο πρωτάθλημα με άλλες ομάδες αλλά έστω και μέσω αυτών συμμετέχουν στους αγώνες της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.

Ως Θρακιώτες λογίζουμε φυσικά όσους έχουν καταγωγή από την Θράκη, όμως στο καθιερωμένο μας αφιέρωμα έχουμε συμπεριλάβει και παίκτες που έχουν περάσει από ομάδες της Θράκης. Αυτήν την Κυριακή τα πήγαμε  πολύ καλά αφού σκόραραν οι Κυβελίδης δις, Λίτσκας, Τσορμπατζίδης, Κατσικοκέρης και Μπάτζιος. Αναλυτικά ο «έλεγχος» των θρακιωτών έχει ως εξής:

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Απόλλων Παραλιμνίου-Μακεδονικός Φούφα 2-3: Βασικός αγωνίστηκε για τους γηπεδούχους ο πρώην του Πανθρακικού Κώστας Τριανταφύλλου χωρίς να αντικατασταθεί. Με τους 3 βαθμούς απέδρασε από τις Σέρρες ο Μακεδονικός Φούφα με τον Μόσχο που μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν με την φανέλα του Ορφέα Ξάνθης να αγωνίζεται για 71′ πριν αντικατασταθεί.

Απόλλων Καλαμαριάς-ΑΠΕ Λαγκαδά 4-1: Εμφατική νίκη της Καλαμαριάς επί του ΑΠΕ Λαγκαδά. Για την ομάδα του πρώην  προπονητή  του Πανθρακικού Δημήτρη Καλαϊτζιδη βασικός αγωνίστηκε  ο πρώην του Πανθρακικού Λεωνίδας Κυβελίδης που σκόραρε δύο φορές και αντικαταστάθηκε στο 71′ λεπτό.  Καθόλου δεν αγωνίστηκε ο πρώην της Ξάνθης και του Πανθρακικού  Χασομέρης, Ζώτος και ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού Παναγιώτης Πετρούσης.

Δόξα Δράμας-Καβάλα 2-1: Βασικός αγωνίστηκε για την ομάδα της Δόξας ο Σικαλιάς,  ο πρώην αρχηγός του Πανθρακικού Λαδάκης, ο εβρίτης Αντρέας Μκρτσιαν και ο  πρώην παίκτης του Πανθρακικού  Μπουσινάκης που αντικαταστάθηκε στο 65′ λεπτό από τον Καρλόπουλο. Καθόλου δεν αγωνίστηκε ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού Ιγκόρ.  Από την πλευρά της Καβάλας, βασικοί αγωνίστηκαν οι Συριτούδης, Σταματόπουλος, Μελισσόπουλος και Λίτσκας που ισοφάρισε προσωρινά για την ομάδα του. Καθόλου δεν αγωνίστηκαν οι ξανθιώτες Προύντζος και Τουμαντζίδης όπως και οι Τζιτζιφάκος και Φραγκούλης με πέρασμα από τα τμήματα υποδομής του Πανθρακικού.

2ος ΌΜΙΛΟΣ

Ολυμπιακός Βόλου-Πιερικός 1-0:  Βασικός ξεκίνησε ο Σουάνης μέχρι και το 82′ στο νικηφόρο αποτέλεσμα της ομάδας του. Για τους φιλοξενούμενους βασικός ξεκίνησε την αναμέτρηση ολοκληρώνοντας το 90 λεπτό ο πρώην των ακαδημιών του Πανθρακικού Καρτσαμπάς.

ΑΕ Καραϊσκάκης-Πύδνα Κίτρους 2-0: Για την φιλοξενούμενη ομάδα βασικός αγωνίστηκε ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού  Μπεκατώρος που αντικαταστάθηκε στο 81′ λεπτό. Ως αλλαγή αγωνίστηκαν οι πρώην παίκτες του Πανθρακικού Ζυγκερίδης και Κουσίδης. Για τους φιλοξενούμενους,  βασικός  αγωνίστηκε ο  πρώην πορτιέρο του Πανθρακικού και της Ελπίδας Σαπών Δημήτρης Παπατολίκας. Βασικός ξεκίνησε και ο πρώην της Ξάνθης Παπαδημητρίου που αντικαταστάθηκε στο 84′ λεπτό. Σαν αλλαγή για περίπου 10 λεπτά αγωνίστηκε ο ο πρώην του Πανθρακικού Κωστίκος. Καθόλου δεν αγωνίστηκε ο ο πρώην της Ξάνθης Καθάριος.

Διαγόρας Σεβαστής-Τηλυκράτης Λευκάδας 2-0: Για τους γηπεδούχους, βασικός ξεκίνησε την αναμέτρηση ο πρώην μπακ του Πανθρακικού Δημήτρης Σκλιοπίδης ολοκληρώνοντας το 90λεπτό. Για την ομάδα της Λευκάδας βασικός ήταν ο πρώην στόπερ του Πανθρακικού Κώστας Ιασωνίδης.

Μαύροι Αετοί Ελευθεροχωρίου-Αμβρακία Κωστακιών 2-1: Δεν αγωνίστηκε καθόλου ο πρώην της Ξάνθης Ψύρρας στην μεγάλη νίκη του Ελευθεροχωρίου.

3ος ΌΜΙΛΟΣ

ΑΟ Λουτράκι-Δόξα Μεγαλόπολης 1-0: Βασικός για τους γηπεδούχους ξεκίνησε ο εβρίτης Τσορμπατζίδης που σκόραρε δίνοντας την μεγάλη νίκη στην ομάδα του. Βασικός επίσης αγωνίστηκε ο ξανθιώτης Γούλας που αντικαταστάθηκε στο 68′ λεπτό. Καθόλου δεν αγωνίστηκε ο εβρίτης Δροσάκης.

Παναχαϊκή-ΠΑΟ Βάρδας 0-0:  Βρονταράς, Μακρυδημήτρης και Φωτάκης αγωνίστηκαν βασικοί για 90′ για την ομάδα της Παναχαϊκής. Καθόλου δεν αγωνίστηκε ο πρώην του Πανθρακικού Πολίμος.

4ος ΌΜΙΛΟΣ

Ιάλυσος-Εργοτέλης 1-2: Για τους γηπεδούχους βασικός ξεκίνησε την αναμέτρηση ο πρώην παίκτης της Ξάνθης και της ΑΕΚ Ρίκκα που ολοκλήρωσε και το 90′ λεπτό.  Βασικός για την ομάδα του Ηρακλείου, βασικοί ξεκίνησαν ο πρώην του Πανθρακικού Μπάτζιος όπως και ο Κατσικοκέρης που σκόραραν αμφότεροι δίνοντας στην ομάδα τους το πολύτιμο τρίποντο. Ως αλλαγή αγωνίστηκε ο πρώην του Πανθρακικού Μίνγκας που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στην ανάπαυλα της αναμέτρησεις. Καθόλου δεν αγωνίστηκε ο πρώην του Σουφλίου Γκαραγκλίδης.

Τριγλία Ραφήνας-Προοδευτική 1-0: Καθόλου δεν αγωνίστηκε για τους φιλοξενούμενους ο  πρώην διεθνής παίχτης της Ξάνθης, Ολυμπιακού και ΑΕΚ Χρήστος Πατσατζόγλου όπως και ο ο εβρίτης Γαιδατζής.

Ιωνικός-Θύελλα Ραφήνας 2-0: Για τους γηπεδούχους, ως αλλαγή αγωνίστηκε ο  ο εβρίτης Κυριακίδης που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 82′ λεπτό της αναμέτρησης.Βασικός για τους φιλοξενούμενους ο ξανθιώτης Ντόσκας που ολοκλήρωσε το 90′ λεπτό.

Ερμής Ζωνιανών-Εθνικός 1-0: Για τους γηπεδούχους ως βασικοί χωρίς να αντικατασταθούν αγωνίστηκαν ο εβρίτης Τοπούζης και ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού Ρουσσάκης.

Ατσαλένιος-Ρόδος 0-0:  Για τους Ροδίτες καθόλου δεν αγωνίστηκε ο πρώην του Πανθρακικού Μοσχάκης.

Πανθηραϊκός-Ηλυσιακός 2-1: Για την ομάδα της Σαντορίνης βασικός ξεκίνησε ο  πρώην της Ξάνθης Λαζαρίδης που αντικαταστάθηκε στο 83′ λεπτό από τον πρώην του Πανθρακικού Μυρθιανό. Καθόλου χρόνο συμμετοχής δεν πήρε ο ξανθιώτης Οδυσσέας Γεωργιαδης.

Άγιος Ιερόθεος-ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ 1-1:  Βασικός αγωνίστηκε για τον Αγ. Ιερόθεο ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού. Κωνσταντίνος Κάρδαρης. Για τους φιλοξενούμενους, βασικός αγωνίστηκε ο Αρσενιεβιτς ενώ καθόλου χρόνο συμμετοχή δεν πήρε ο ο Κομοτηναίος Γκουτσίδης.