ΕΠΣ Έβρου: Με το “μυαλό” στο ντέρμπι τίτλου με την ΑΕΔ δύσκολη επικράτηση του Ορέστη στο τέλος απέναντι στον Άλεξ

 

Για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α΄Κατηγορίας της ΕΠΣ Έβρου ο Ορέστης Ορεστιάδας υποδέχθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Βύσσας λόγω της κακής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου του Εθνικού Σταδίου Ορεστιάδας τον ιστορικό ΑΟ Αλεξανδρούπολης και επικράτησε δυσκολότερα από ότι μαρτυρά το τελικό 3-0 και πάει με την ψυχολογία του πρωτοπόρου στο ντέρμπι τίτλου της 16η αγωνιστικής στο Διδυμότειχο απέναντι στην ΑΕΔ που έχει έναν βαθμό λιγότερο.

Οι “μπλε” του Γιώργου Αραμπατζή σύμφωνα με τον Δημήτρη Μιλήκα και το radioevros ευτύχησαν να προηγηθούν με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Οτέμπερη σε χέρι του Γιακουμπίδη του Άλεξ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου σε μια φάση που οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο προπονητής του Άλεξ Βαγγέλης Καραπαναγιώτης έκανε γρήγορα τις αλλαγές του για να κυνηγήσει την ισοφάριση αλλά ο Ορέστης ήταν καλύτερος και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, εκτός της φάσης στο 63′ οταν σε σέντρα του Κυζιρίδη από αριστερά ο Παγωνίδης έστειλε μόνος την κεφαλιά μόλις δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Γαλλή η οποία ήταν και η μοναδική κλασική ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο παιχνίδι.

Στο 73′ έγινε η φάση που τελέίωσε ψυχολογικά τους Αλεξανδρουπολίτες μετά την κόκκινη (δεύτερη κίτρινη) στον Δεληγιαννίδη στο 73′ για μαρκάρισμα του στον Παπαγιαννίδη, με τους γηπεδούχους να σκοράρουν δύο ακόμα τέρματα με τον Οτέμπερη στο 81΄ και τον Παπαγιαννίδη στο 89΄διευρύνοντας το σκορ στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα στο 3-0.

ΟΡΕΣΤΗΣ (Γιώργος Αραμπατζής): Γαλλής, Σταφανίδης, Ντινούδης, Πετρόπουλος, Τζουμακίδης, Μεμούρης, Παπαγιαννίδης, Οικονόμου, Καστρινός (70΄Βουδούρης), Οτέμπερης (84΄ Δαρβούδης), Τρανόπουλος (84′ Πασχαλίδης)

ΑΛΕΞ  (Βαγγέλης Καραπαναγιώτης): Καρβουνίδης, Χλωρίδης Ε. (51΄Χλωρίδης Η.), Δεληγιαννίδης, Γιακουμπίδης, Παπανικολάου, Τσαχιρίδης, Μκρτσιάν (62′ Μακιτσιάν), Παγωνίδης, Μανωλίδης (66΄ Βασιλικός), Κυζιρίδης