A2 Γυναικών: Ηττήθηκε από τη Σταυρούπολη η Ασπίδα και πλέον θέλει προσοχή

 

Πραγματοποιώντας κακό δεύτερο ημίχρονο η Ασπίδα Ξάνθη ηττήθηκε με 41-53 και σε συνδυασμό με την εκτός έδρας νίκη των Τιτάνων Δράμας στα Γιάννενα τα πράγματα περιπλέκονται, καθιστώντας την αναμέτρηση με την ομάδα της Δράμας σε δύο εβδομάδες στο Εύμοιρο σε μεγάλο τελικό, καθώς υπό προϋποθέσεις η 10η θέση που βρίσκονται τώρα οι Τιτάνες μπορεί να οδηγήσει σε υποβιβασμό.

Το παιχνίδι ξεκίνησε νευρικά και για τις δύο ομάδες, με την Ασπίδα να μην μπορεί να βρει διαδρόμους προς το καλάθι της Σταυρούπολης και να βρίσκεται πίσω στο πρώτο δεκάλεπτο με 9-13. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα της Ξάνθης βελτιώθηκε στην επίθεση  και κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο μπροστά με 27-26.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν κακό και νευρικό για την Ασπίδα, με πολλά λάθη και άστοχες επιθέσεις. Αυτό επέτρεψε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης όχι μόνο να πάρει και πάλι κεφάλι στο σκορ, αλλά και να ανεβάσει τη διαφορά και πάνω από τους δέκα πόντους, κλείνοντας την τρίτη περίοδο μπροστά με 32-43. Στο τέταρτο δεκάλεπτο η ομάδα της Ξάνθης προσπάθησε να κάνει την αντεπίθεση της, όμως η ομάδα της Σταυρούπολης άντεξε και κράτησε τη διαφορά γύρω στους δέκα πόντους, παίρνοντας τη νίκη με 41-53.

Δεκάλεπτα: 09-13, 27-26 (ημίχρονο), 32-43, 41-53 (τελικό αποτέλεσμα)

Διαιτητές: Γιαννούλης Αναστ.-Λάλλα

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Καρά Αχμέτ): Μεχμέτ-Ουστά 3 (1), Καραλίδου Σ. 9 (1), Καρακώστα 6, Παπαχρυσοβέργη 3, Καραλή 2, Λαζαρίδου, Σακουλάκη 7 (1), Σουλιώτη 11, Καραλίδου Β., Χαλκίδου.

ΕΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (Μπαξεβάνος): Μυγδαλιά 13, Σαμαρά 5, Αντωνιάδου, Πολύχρου 3, Πλάτσα 1, Κελεκίδου, Κωστανάκη 21 (3), Κανέλογλου 4, Τσάνταλη 2, Πεχλιβανίδου 4.